SANDIKLAR KAPANDI DÜNYA ve TÜRKİYE SEÇİME KİTLENDİ...

Bu seçim sadece Türkiye'yi ilgilendirmiyor. Ortadoğu bölgesiyle yüzyıldır oynayan güçler başta olmak üzere tüm dünyayı ilgilendiriyor. Bu seçim fazla bir değişiklike yol açmayacak. Aynı kısır döngülerle promlelerle uğraşacağız...
Bu haber 2015-06-07 17:37:20 eklenmiş ve 857 kez görüntülenmiştir.

SANDIKLAR KAPANDI  DÜNYA  ve TÜRKİYE SEÇİME KİTLENDİ...

 

Oy Verme İşlemi Sona Erdi, Sandıklar Açıldı, Oylar Sayılıyor. Seçim sonuçları YSK seçim yasağını kaldırır kaldırmaz seçim sonuçları yayınlanmaya başlayacak.

 

Seçim günü oy kullanılırken ülkeyi etkileyecek önemli olay vb. olmamasına rağmen bazı münferit olaylar da yaşandı. Emekli bir asker ve eşi seçim günü silahlı saldırıya uğradı. Urfadan gelen bir görüntü sosyal medyayı salladı. Bazı okul önlerinde hazır bekletilen plakasız araçlar soru işaretlerine neden olmaya başladı..

 

İNŞALLAH YANILIRIZ AMA GÖRÜNEN TÜRKİYE'NİN EN AZ BİR 5 YILININ HEBA OLACAĞI GÖZÜKÜYOR... ÖNLEM ALINMAZSA TÜRKİYENİN 50 YILINI ETKİKLEYECEK BİR DURUMLA KARŞI KARŞIYAYIZ...

 

Seçime gidilmeden önce muhalefet değil tek başına iktidar hedeflenerek tüm partilerin seçime girmesi % 40-45 oranında oy alan partinin hükümet kurması, ülke için en doğru kararları alması doğru bir seçim olurdu. Türkiye koalisyon hükümetleri dönemini bitirmeliydi. Bu seçimde böyle bir şüphenin belirmesi ciddi anlamda büyük sıkıntılar getirecek, ama ne iktidar nede muhalefet Türkiye siyaseti bu konuda tek adım atmadı. Tek kelime ile ucube bir demokrasi, ucube bir seçim, ucube kanunlarla Türkiye seçime girdi. Bu seçimin sonucu ne olursa olsun ülke en az bir 5 yılını kaybettiği şimdiden ortada gözüküyor...

 

Bu seçim sadece Türkiye'yi ilgilendirmiyor. Ortadoğu bölgesiyle yüzyıldır oynayan güçler başta olmak üzere tüm dünyayı ilgilendiriyor. Bu seçim fazla bir değişiklike yol açmayacak. Aynı kısır döngülerle promlelerle uğraşacağız... Ama bu seçimden önemli dersler çıararak tek başına iktidarı hedefleyen demokratik bir anayasa halkın gerçekten vekillerini seçtiği bir düzene acil gitmeliyiz...

 

Bir çok uzman ve profesör kanallarda yorum yapacaklar. Ama bu seçimle birlikte Türkiye ne güçlü bir muhalefet, nede güçlü bir iktidar olmayacak. HDP büyük ihtimalle barajı aşacak. HDP barajı aşmazsa seçim meşru değildir naraları hergeçen gün ortalığı kaplayacak. Muhalefet gerginliği artıracak... İki durumda da ülke şimdiden 5 yıllık bir tartışmalı döneme, bu gerginlik ortadan kalkması içinde erken seçim gözüküyor..

 

İçerde ve dışarıda yapılan dizayn sonucu zayıf  bir Türkiye, zayıf bir muhalefet ortaya çıkacak.

 

Türkiye genelinde saat 17:00 itibariyle sandıklar kapandı, oy sayımına geçildi. Sonuçları sizlerle paylaşacağız.

 

 

2015 genel seçimleri için oy kullanma işlemi bu sabah 08:00 sıralarında başladı. Tüm Türkiye bugün sandık başına gitti. Sandıklar saat 17.00 itibarıyla kapandı ve oy sayım işlemine başlandı.

 

İlk sonuçlar için gözler yayın yasağını kaldıracak olan YSK'da. Seçim sonuçlarını yasaklar kalkar kalkmaz HABERLER.COM'dan anbean takip edebilirsiniz.

 

53 MİLYON SEÇMENE 73 MİLYON OY PUSULASI

 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre, Türkiye'de kayıtlı seçmen sayısı 53 milyon 765 bin 231. Bu seçimlerde 18 yaşını doldurduğu için ilk defa oy kullanma hakkına sahip olan seçmen sayısı ise 1 milyon 47 bin 192. Seçimlerde kullanılmak üzere yedeklerle birlikte 73 milyon 988 bin oy pusulası hazırlanmıştı.

 

20 SİYASİ PARTİ YARIŞTI

 

Oy pusulasında 20 siyasi parti yer aldı. Bağımsız milletvekili adayı sayısı ise 165.

Seçimlerde ilginç detaylar da vardı. Batman'da 76 yaşındaki bir kişi için sandık kuruldu. İki haneli Kayseri Pınarbaşı'nda oy kullanma 1 saatte bitti.

 

 

TBMM artık 25'inci dönem milletvekillerini bekliyor. Yeni milletvekilleri mazbatalarını aldıktan sonra Meclis'e kaydını yaptırabilecek.

ETİKETLER :
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA