Beykoz’un Yeşil Okulları Ödüllerini Aldı

Beykoz’daki 33 ilköğretim okulunun katılımıyla bu yıl 6.sı düzenlenen Yeşil Okul Projesi’nde dereceye giren okul ve öğrenciler 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla ödüllendirildi.
Bu haber 2015-06-06 09:25:54 eklenmiş ve 867 kez görüntülenmiştir.

Beykoz’un Yeşil Okulları Ödüllerini Aldı

 

Beykoz’daki 33 ilköğretim okulunun katılımıyla bu yıl 6.sı düzenlenen Yeşil Okul Projesi’nde dereceye giren okul ve öğrenciler 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla ödüllendirildi.

Beykoz Kaymakamlığı, Beykoz Belediyesi, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yön Temizlik Firması işbirliğiyle uygulanan proje kapsamında okullarda çevre bilinci ve atık yönetimi uygulamalı olarak öğretildi.

Öğrenciler yıl boyunca okullarında çevre mühendisleri ve öğretmenleri nezaretinde ambalaj atık, atık pil, elektronik atık ve kullanılmış yağ topladılar ve organik atıklardan doğaya faydalı kompost ürettiler. Atıklar çevre ve ekonomi katkı için geri dönüşüm tesislerine gönderildi. 

Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Beykoz Belediye Başkanı Yüce Çelikbilek,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş, projede gönüllü yer alan okulların müdürleri, öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Öğrencilere çevre bilinici ve geri dönüşüm alışkanlığı kazandırmak amacıyla yapılan Yeşil Okul Projesi’nde 1. olan okullara Masa Tenisi, 2. olan okullara Bahçe Satrancı, 3. olan okullara teleskop ve diğer okullara da teşekkür belgesi ve plaket verildi.

Törende öğrencilere hitap eden Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan projeye katılan öğrencileri kutlayarak, sürdürülebilir bir çevre için atık yönetiminin sadece okullarda değil evler ve mahallelerde de uygulanmasını istedi.

 

Başkan Çelikbilek: “Bilgileri Hayata Geçirelim’’

Konuşmasında büyük küçük herkesin kendinden sonrakilere temiz bir çevre bırakma bilincine sahip olması gerektiğini vurgulayarak: “Yeşil Okul Projesi’nde önemli olan öğrendiklerimizi hayata geçirmek. Bu çevrenin sahibi sizlersiniz, çevrenizi koruyarak daha güzel bir çevreye sahip olabilirsiniz. Belediye olarak temiz bir gelecek için çevre hizmetlerini önemsiyoruz. Yer üstünde olan çöp konteynerlerini yer altına alarak vatandaşımızın kullanımına sunduk. Atık getirme ve geri dönüşüm merkezleri kurduk. Yeşil Okul Projesi’ne 33 okul katılım gösterdi diğer okulların katılımı ve okul aile birliklerinin ilgisini bekliyoruz.” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay da  en kalıcı öğrenme biçiminin bizzat uygulayarak yapılan öğrenme olduğunu vurguladı ve Yeşil Okul projesine katkı sunan ve katılan tüm okulları kutladı.

 

Çevre Mühendisi Gür: “Öğrencilerde Farkındalık Oluştu”

Slayt eşliğinde proje hakkında bilgiler veren Çevre Mühendisi Selim Gür: “Çevre yönetimi, atık yönetimi eğitimlerinin öğrencilerimizle uygulamalı olarak verildiği Yeşil Okul Projesi çevre konusunda bilinç ve farkındalık oluşturdu,  toplanan atıklar sayesinde enerji, zaman tasarrufu sağlandı.” şeklinde konuştu

Konuşmaların ardından “Yeşil Okul Projesi’nde dereceye giren okullara  ödülleri dağıtıldı. 

 

Ödül kazanan okullar:

Yeşil Okul Birincileri

Tepe Tarla Ortaokulu

Ziya Ünsel Ortaokulu

Şehit Adil Doğan İlkokulu

Yeşil Okul İkincileri

Çiğdem İlkokulu

Saadettin Gökçe Pınar İlkokulu

Şahinkaya İlkokulu

Yeşil Okul Üçüncüleri

İshak ağa Ortaokulu

Karlıtepe İlkokulu

Görele İlkokulu

 

YEŞİL OKUL PROJESİYLE 2015 YILINDA

58 ton kağıt geri dönüştürülerek 928 ağacın kesilmesini önlendi.  

1 ton cam geri dönüştürerek  100 litre petrol tasarrufu sağlandı.

2 bin 635 kg atık yağı geri dönüştürerek 2.3 milyar m3 su kirliliğini önlendi.

2 bin 635 kg pili geri dönüştürerek 585,497 m3 toprağın kirlenmesini önlendi.

0,5 ton metal atığını geri dönüştürerek 650 kg hammadde  tasarrufu sağlandı.

 

5 ton plastik atığını geri dönüştürerek 63 bin 000 kwh enerji tasarrufu sağlandı. 

ETİKETLER :
Diğer Yerel Yönetimler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA