SEROKVEZİR DAVUTOĞLU BEYKOZ'DAYDI...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin İstanbul'daki ilçe mitingleri kapsamında bu gün de Beykoz, Ümraniye, Sancaktepe, Kartal ve Tuzla'da seçmenlerle buluştu.
Bu haber 2015-06-03 21:12:10 eklenmiş ve 647 kez görüntülenmiştir.

SEROKVEZİR  DAVUTOĞLU  BEYKOZ'DAYDI...

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin İstanbul'daki ilçe mitingleri kapsamında bu gün de Beykoz, Ümraniye, Sancaktepe, Kartal ve Tuzla'da seçmenlerle buluştu.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün İstanbul Avrupa Yakası’nda gerçekleştirdiği 10 ilçede 9 mitingin ardından bugün de Anadolu Yakası’nda ilçeleri gezerek 7 miting gerçekleştirerek bir rekora imza atdı. Başbakan Davutoğlu yoğun İstanbul mitinglerinin ikinci gününde ilk olarak Beykoz’da miting düzenledi. Beykoz mitingine Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’nun yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve Ak Parti İstanbul milletvekili adayları katıldı.

 http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/300e75e6e5.jpg

Başbakan ve Ak Parti genel Başkanı Davutoğlu'ndan önce Ak Parti Beykoz  İlçe Başkanı Mustafa Gürkan ve Belediye başkanı Yücel Çelikbilek halkı selamlama konuşması yaptılar.

 

İlçe  Başkanı ve  Belediye başkanının ardından İBB Başkanı Kadir Topbaş Konuştu.

 

Hafta içi iş günü olmasına rağmen, miting alanı doldu taştı. Halk miting için ayrılan alana sığmadı. Kitle belediye önünden Sultaniye Parkına kadar uzandı. 

 

Başkanlar Büyük Türkiye, büyük Beykoz için hep birlikte el ele yürüyeceğiz,  bu yürüyüşü kimse durduramayacak derken, kitle hep bir ağızdan "Onlar konuşur , Ak  Parti yapar", Beykoz sizinle gurur duyuyor sloganlarını hem başbakan hem de diğer konuşmacılar için attılar...

 

Beykoz'un Ardından  Davutoğlu Ümraniye, Sancaktepe, Kartal ve Tuzla'da seçmenlerle buluştu.

 

BEYKOZ'A METRO MÜJDESİ...

 http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/1c96030c69.jpg

Başbakan Ahmet Davutoğlu,  Beykoz'da yeni metro hattı müjdesini  verdi. Beykoz'a yapılan yatırımları, yapılacak projelere vurgu yaptı. Başbakan, yapılanlara bakıldığında bugün Beykoz'un İstanbul'un en değerli ilçesi haline geldiğini de sözlerine ekledi. Beykoz'a yapılan yatırımları da anlatan Davutoğlu, metro müjdesinin yanı sıra "Beykoz'a metro gelecek inşallah. İstanbul'un her yerine metro konforu getirmeye kararlıyız inşallah. Şahinkaya Spor Kompleksi'ni yapıyoruz. Beykoz'a yakışır her türlü imkan olacak" diye konuştu.

 

Dünyanın en büyük havalimanını kim yapıyor dünyanın üç katlı tünelini kim yapacak? Onlar de ezberledi ama bir daha söyleyelim onlar konuşur AK Parti yapar. Sayın Bahçeli Başbakan yardımcısı iken Türkiye IMF'den borç talep ediyordu ve bizi kapılarda sürdürüyorlardı. Ondan sonra da tank alıp İsrail'e tamire gönderiyorduk. Şimdi kendi helikopterimizi yapıyoruz

 

Avrupa krizde kıvranırken ülke ekonomisi gelişen tek ülke hangi ülke? Yunanistan'ın halini görüyorsunuz biz 6 milyon istihdam ürettik. İnşallah içinde başkanlığında olduğu yeni bir anayasa yapacağız. Çözüm sürecini başarıya ulaştıracağız.

 

Davutoğlu'nun Ataşehir konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

 

Kılıçdaroğlu zavallı. Ne kendine güveni var, ne oy istediği millete.  Bana soruyorlar oy oranlarını. Bizim için iki farklı seçmen var. Biri şimdi AK Parti'ye oy verenler, diğeri de ileride AK Parti'ye oy verecekler.

 

DAVUTOĞLU'NUN BEYKOZ KONUŞMASI

 http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/61d222da3d.jpg

Konuşmasında muhalefet partilerini de eleştiren Davutoğlu, "Biz milli iradeyle yürürüz, onlar vesayetçilerle, paralelcilerle yürür. Baktılar tek tek bizim üzerimize gelemiyorlar. 3'ü birden toplandı. Arkalarındaki paralelcilerle, Kandil ile DHKP-C ile karşımıza çıkıyorlar. Biz bunların hepsinin hesabını toplar görür müyüz?" ifadelerini kullandı.

 

Başbakan Davutoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili slogan üzerine, "Kemal hayal kurmakla meşgul rüya görüyor. Vakti olursa hayal oyunlarını bırakıp buraya gelir" ifadelerini kullandı.

 

ÜMRANİYE KONUŞMASINDAN SATIRBAŞLARI

 

Davutoğlu'nun Ümraniye mitingindeki konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

 

Bana soruyorlar diyor ki ne kadar oy bekliyorsunuz? Bir oran versek sanki geri kalanı dışlamış gibi oluruz 7 Haziran sabahına kadar bütün gücümüzle çalışırız.

 

Bugün Kılıçdaroğlu'na bir teklifte bulundum o İstanbul'u pek bilmez Büyükşehir adayı olduğunda oy kullanacağı sandığı bulamadı kendisine oy vermeyenden başbakan olur mu?

 

Dünyanın en büyük havalimanını kim yapıyor dünyanın üç katlı tünelini kim yapacak? Onlar de ezberledi ama bir daha söyleyelim onlar konuşur AK Parti yapar. Sayın Bahçeli Başbakan yardımcısı iken Türkiye IMF'den borç talep ediyordu ve bizi kapılarda sürdürüyorlardı. Ondan sonra da tank alıp İsrail'e tamire gönderiyorduk. Şimdi kendi helikopterimizi yapıyoruz.

 

Birileri diyor ki bu kadar güç fazla 2023'te bu semalarda milli savaş uçağımız uçacak tabi bu birilerini rahatsız ediyor engellemeye ve durdurmaya çalışıyorlar. Durdurabilirler mi?

 

Avrupa krizde kıvranırken ülke ekonomisi gelişen tek ülke hangi ülke? Yunanistan'ın halini görüyorsunuz biz 6 milyon istihdam ürettik. İnşallah içinde başkanlığında olduğu yeni bir anayasa yapacağız. Çözüm sürecini başarıya ulaştıracağız.

 

Çözüm sürecini her ne pahasına olursa olsun bu Demirtaş ne kışkırtma yaparsa yapsın başarıyla sonuçlandıracağız. Demirtaş burada cici demokrat genç rolü oynuyor. Doğu’ya gittiğinde ‘barajı geçemezsek’ diye tehdit ediyor. Allah aşkına kandan bahseden, Kabemiz Taksim’dir diyen Kürtleri temsil edebilir mi?

 

25 öncelikli programı hayata geçireceğiz genç istihdamı artırmak için mesleki eğitimi yeniden yapılandıracağız. Gençler iszlere tanıdığımız imkanları biliyorsunuz. Biz geldiğimizde üniversite bursu 45 liraydı şimdi 360 lira. Kılıçdaroğlu çıkmış 17 milyon insan 200 lira altında yaşıyor diyor gençlerine 360 lira burs veren bir ülkede bu mümkün mü?

 

SANCAKTEPE MİTİNGİ

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP, HDP ve CHP'nin Ak Parti'ye karşı birleştiğini belirterek, "Biz bir dev olarak ayağa kalkmışız, bu cücelere bu ülkeyi bırakır mıyız? Hepsi bir arada gelsinler zaferimiz daha büyük olur. Hepsine dersini verir, karneleri ellerine verir tatile çıkarırız. Onların seçmenleri onları tatile gönderecek" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'daki seçim çalışmaları kapsamında Sancaktepe'de partililerle buluştu.

Partililere seslenen Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir Türkiye rehberi vermek gerektiğini vurgulayarak, "Bilmiyor her yeri karıştırıyor. Mersin'e gidiyor 'Güneydoğu'nun gözdesi' diyor, Akşehir'e geliyor 'Kırşehir' diyor, Kağıthane'ye geliyor 'Kağıttepe' diyor. 'Ben başarı öyküsüyüm' diyor. SSK'yı karlı aldın zararla bıraktın. CHP'yi kasetle aldın, yenilgi ile götürüyorsun" diye konuştu.

 

Sancaktepe'ye yapılan yatırımları anlatan Davutoğlu, Sancaktepe'nin yakında yapılacak metro iki ayrı metro hattı ile ulaşımın merkezi olacağını söyledi.

 

Ak parti için söyleyen "varoşların partisi" tanımlamasını hatırlatan Davutoğlu, "Varoşlar dediğiniz yerler İstanbul'un asli vatandaşları. İstanbul dersaadettir. Kim gelirse bağrını açar ve onu İstanbullu yapar. Bakın tarihi bir proje iki metro hattı var. Üsküdar Ümraniye Çekmeköy Sancaktepe Sultanbeyli hattında metro inşallah 2016'da tamamlanıyor. Kadıköy Ataşehir'den Sancaktepe'den metro geçecek" şeklinde konuştu.

 

"MİLLET DEMİRTAŞ'A BIRAKIN OY VERMEYİ, SELAM VERİR Mİ"

 

Konuşmasında HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştiren Davutoğlu, şunları söyledi;

"Millete hitap etmeyen hiçbir şey tutmaz. Onun için Cem Uzan tutmadı. Sonra Kılıçdaroğlu'nu makyajladılar o da tutmadı. Şimdi Selahattin Demirtaş'ı makyajlıyorlar tutar mı? Millet 'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanı' diyen birine bırakın oy vermeyi selam verir mi. Selam vereceğim adam önce Kudüs'ün bizim ilk kıblemiz olduğunu bilmesi lazım. Bu adam bilmiyor. Allah aşkına imanlı Kürt kardeşlerimizi bu temsil edebilir mi? Bu toprakta kökleri yok ki"

 

"GÖLGE ETMESİNLER BAŞKA İHSAN İSTEMEYİZ"

 

Türkiye'nin büyük projelerinin hayata geçirilmesinin engellenmeye çalışıldığını savunan Davutoğlu,

"Kılıçdaroğlu o havalimanına inmeyecek mi? O havalimanı kullanmayacak mı? Marmaray'ı kullanmıyorlar mı? Bize teşekkür ediyorlar mı? Biz teşekkür istemiyoruz, gölge etmesinler başka ihsan istemeyiz. Geziciler Maramaray'ı kullanıyorlar mı. Şimdi kuzey Marmara otoyolunun ilk girişi deSancaktepe'de olacak. Siz gelene geçene Ak Parti sancağını buradan bir gösterirsiniz" ifadelerini kullandı.

"6-7 EKİM GİBİ MİLLETİN HUZURUN BOZMAYA KALKARLARSA DAĞ GİBİ DURUR BU ÜLKEYİ KORURUZ"

6-7 Ekim'de yaşanan olayların hatırlatan Davutoğlu, "Kobani'ye en çok yardımı, Suriyelilere en büyük yardımı Türkiye yaptı. Kobani'den gelen kardeşlerimizi aldık. Ama onlar Esed ile işbirliği yapıp Türkiye'ye karşı ayaklanma yapmaya kalkıştılar. Biz fırsat verir miyiz? Bir daha hayal etmesinler 6-7 Ekim gibi milletin huzurun bozmaya kalkarlarsa karşılarında dağ gibi durur bu ülkeyi koruruz" dedi.

 

"ONLARIN SEÇMENLERİ ONLARI TATİLE GÖNDERECEK"

 

Şimdi diyorlar ki 'CHP sen paçadan tut, HDP sen elense çek, MHP sen belden tut, Pensilvanya sen arkadan hançelre, PKK sen kurşun sık, DHKP-C sen savcıları öldür şu pehlivana diz çöktürelim' Allah aşkına biz bunlara meydana bırakır mıyız? Biz bir dev olarak ayağa kalkmışız, bu cücelere bu ülkeyi bırakır mıyız? Hepsi bir arada gelsinler zaferimiz daha büyük olur. Hepsine dersini verir, karneleri ellerine verir tatile çıkarırız. Şimdi tatile çıkacaklar kaçamazlar. 'Ben diyorum birinci parti olmazsa bırakırım' diyorum. Kılıçdaroğlu haftalarca cevap veremedi. Bahçeli 12 seçim kaybetmiş cevap veremedi. Demirtaş yarım ağız. Onların seçmenleri onları tatile gönderecek. Bir tarafta her seçimden zaferle çıkmış Ak Parti var, diğer tarafta Ak Parti'yi engellemekten başka bir vizyonu olmayan cüceler var" şeklinde konuştu.

 

KARTAL MİTİNGİ

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugünkü İstanbul programının beşinci durağında Kartal ilçesinde düzenlenen mitingde konuştu. Davutoğlu, Diğer parti genel başkanları Türkiye'nin sadece bir kesiminde, bir kısmında dolaşıyor. Biz kartallar gibi göklerde, semalarda, zirvelerde uçarız. Akbabalar gibi fırsat kollamayız. Kargalar gibi sürünmeyiz. Biz kartallar gibi zirvelerde uçarız. İşte ispatı. Dedik ki, birincilik yarışına var mısınız Biz birinci parti olmazsak, biz bırakırız. Siz bırakır mısınız dedik, 'Hayır' diyorlar. Çünkü onlar kartal değil, onlar sürülerle uçarlar. Etraftaki çetelerle uçarlar. Biz yalnız kalsak da gökyüzünde kartallar gibi uçarız. Baş eğmeyiz, boyun eğmeyiz. Dağ, engel, tepe bilmeyiz dedi.

 

KEMAL ŞİMDİ HAYAL OYUNLARI OYNUYOR

 

Burada, Kartal'da Kılıçdaroğlu bir kampanya başlatmıştı. Zaten kampanyasının ömrü iki gün sürmedi. 'Milletçe alkışlıyoruz' dedi. Biz de dedik ki, dünya bizi alkışlıyor, sen ne yaparsan yap. Yalancının mumu yatsıya kadar, böyle kampanyanın mumu ikindide sönüyor ikindide. Kemal şimdi hayal oyunları oynuyor. O hayal oyunlarını bir bitirsin, 7 Haziran'da gerçekle karşılaşsın. Ondan sonra da ne yapacağını kara kara düşünecek inşallah.

 

ŞİMDİ KIŞKIRTMAK İSTİYORLAR

Hedeflerinin, adalet, kalkınma ve özgürlük olduğunu dile getiren Başbakan Ahmet Davutoğlu Şimdi kışkırtmak istiyorlar. Kürtleri Türklere karşı, Türkleri Kürtlere karşı; Alevileri Sünni kardeşlerimizi, aramızda birtakım problemler çıkarmak istiyorlar. Bilsinler ki bizim iktidarımızda, ister bize oy versin, ister vermesin; ister bizimle aynı görüşü paylaşsın, ister paylaşmasın; herkesi eşit vatandaş bildik, eşit vatandaş olarak görmeye devam edeceğiz dedi.

 

TUZLA MİTİNGİ

 

Davutoğlu, Tuzla sahilindeki tören alanında düzenlenen mitingde, 7 Haziran seçiminin, Türkiye'nin kader seçimi olduğunu ve Türkiye'nin sadece önündeki 4 yılı değil, neredeyse bir asrını belirleyeceğini söyledi.

 

Geçen yüzyıl içinde bu milletin 3 kez ayağa kalktığını ifade eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

''Birinci kez İzmir'de düşman işgali başladığında, Kuvayımilliye hareketini başlattık. Balıkesir'den efeler ayağa kalktılar 'Biz işgal kabul etmeyiz' dediler. İkinci büyük Kuvayımilliye hareketi demokrasiyle 1950'de Adnan Menderes'in başlattığı milletin yürüyüşü hareketi. Üçüncüsü de 'Biz zillet bilmeyiz, biz zillet tanımayız, biz IMF kapısında borç dilenmeyiz, biz namerde muhtaç olmayız' diyen Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hareketi. Üçü de Kuvayımilliye'dir. Üçü de Türkiye'yi birleştirdi. Birisi işgale karşı istiklal etrafında birleştirdi. Birisi tek parti zulmüne karşı demokrasi etrafında birleştirdi. AK Parti hareketi de zillet karşısında milli iradeyle birleştirdi.''

 

Davutoğlu, 25 Nisan'da Erzurum Kongresi'nin mahallinden milletle buluşmaya başladıklarını hatırlatarak, o günden bugüne gitmedikleri memleket köşesi, elini sıkmadıkları vatandaşın kalmadığını, her ile her bölgeye uğradıklarını dile getirdi.

 

Davutoğlu, cumartesi akşamı 81 ile uğramış tek genel başkan olarak pazar günü milletin huzuruna çıkacağını belirterek, şunları kaydetti:

 

''Başka herhangi bir parti var mı her ile giden? Başka herhangi bir parti, her bölgede konuştu mu? Milletin her ferdini kucakladı mı? O zaman bir tek Kuvayımilliye var bütün milli güçleri birleştiren. Türk'ü, Kürt'ü, Sünni'yi, Alevi'yi, Kafkaslıyı birleştiren tek hareket var o da AK Parti. Hakkari'de de varız, Edirne'de de varız. Türkiye'nin her köşesinde olan tek parti AK Parti. Türkiye'de her vatandaşla buluşan tek parti AK Parti. Türkiye'de al bayrağı, ak bayrakla birlikte ülkenin her yerinde dalgalandıran tek parti AK Parti. Siz Kılıçdaroğlu'nu Hakkari, Van, Diyarbakır'da binlere hitap ederken al bayrakla gördünüz mü? Siz Bahçeli'yi Sivas'ın ötesinde al bayrakla gördünüz mü? Demirtaş'ı Türkiye'nin herhangi bir yerinde al bayrakla gördünüz mü? O zaman bu al bayrağın izzetini koruyan kim? Türkiye'nin her yerinde başı dik dolaşan kim? Hakkari'yi Van'la, Van'ı Edirne'yle buluşturan kim?''

 

Hakkari Yüksekova'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yeni bir havalimanı açtıklarını anımsatan Davutoğlu, ''O havalimanının olmaması için şimdi buralara gelip özgürlük türküleri okuyan Demirtaş'ın tayfası var ya 99 kere saldırdılar. O terör örgütleri şöyle düşündüler; 'Biz bir kere saldırırız, AK Parti pes eder'. Allah aşkına, AK Parti hiç pes etti mi? Çıktığı yerden geri döndü mü? Attığı temeli boş bıraktığı yatırım var mı? Biz temel atarsak, onun üzerine inşa edeceğimiz binayı gönülle, aşkla, sevgiyle inşa ederiz'' diye konuştu.

 

"CUMHURUN HEPSİNİ KUŞATAN KİM"

 

CHP'li seçmene de seslenen Davutoğlu, ''Cumhuriyetçilik yapan CHP, Türkiye'nin her yerinde cumhuru kucaklayabiliyor mu? 33 ilde milletvekili yok. 20'yi aşkın ilde oy oranı yüzde 5'in altında. Cumhuriyetçilik demek, cumhurun hepsini kuşatmak demek, cumhurun hepsini kuşatan kim?'' dedi.

 

Davutoğlu, AK Parti'nin "taze bir fidan gibi" Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın genel başkanlığında yola çıktığında, Türkiye'de MHP'nin, CHP'nin zihniyetinin devamı olan DSP'nin iktidar olduğunu ama milletin IMF'ye borçlu kılındığını söyledi.

 

Türkiye'nin o yıllarda piyade tüfeği bile yapamadığını, başka ülkelerden tank alabilmek için parlamento izinlerinin beklendiğini ifade eden Davutoğlu, şimdi Türkiye'nin kendi tankını yaptığını belirtti.

 

Türkiye'nin inşa ettiği gemilerin Hint Okyanusu'nda Japonya yolunda seyahat ettiğini anlatan Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

 

''Kim yaptı bunları? Onlar konuşur, AK Parti yapar. Onlar milleti borçlandırır biz öderiz. Onlar bayrağı indirir, biz kaldırırız. Onlar ülkeyi zillete sokar, biz izzetle buluştururuz. Bu dava kolay bir dava değil. Bu dava gece gündüz çalışmayı gerektirir. Bu dava aşkla çıkılan yolda engelleri yıkmayı gerektirir. 12 yılda Gayri Safi Milli Hasılamız 4 misli arttı. 230 milyar dolardan, 800 milyar dolara. Halbuki 1990'lı yıllarda 200 milyar dolardı, 2002'de biz geldik 230 milyar dolar. Sadece 30 milyar dolar artmış. Bizdeyse 630 milyar dolar arttı. Şimdi diyorlar ki; 'AK Parti'nin ayağına çelme takalım'. Bunların hiç birisi de tek başına iktidar olamaz. MHP ne zaman oldu ki şimdi olsun? Eğer Türkiye'de darbe olmazsa CHP iktidara gelemez. Hiç geldiler mi? Millet onlara güvenmez ki. Millet bilir. 1940'lı yıllarda bu semalarda ezanı özletti bunlar. Onun için hep darbeden, vesayetten, olağanüstü dönemden medet umarlar.''

 

Davutoğlu, demokrasiyle seçime gidildiğini vurgulayarak, ''Bunlar tek tek iktidara gelemeyeceklerini bildikleri için dışarıdan ağa babaları diyorlar ki; 'Hepiniz bir araya gelin, AK Parti üzerinden Türkiye'ye çelme takın. Bunlar Türkiye'ye çelme takabilir mi? Bu ülkeyi bunlara bırakır mıyız? 'Koalisyon' diyorlar, 'iktidar olacağız' diyemiyorlar. Peki bu şerh koalisyonuna, birlik siyasetini takip eden AK Parti boyun eğer mi? Bunların hepsi bir araya gelseler de arkalarında üç paralel dediğimiz; Pensilvanya paraleli, Kandil-PKK paraleli HDP'ye, DHKP-C paraleli CHP'ye... CHP'liler de DHKP-C ile el ele tutuşuyorlar. Onların solistlerini, Esad'a övgü düzen adamı Hatay'dan birinci sırada milletvekili adayı yaptılar. Şimdi bu şerh cephesine karşı, hayır cephesi ayakta mı?'' şeklinde konuştu.

 

Davutoğlu, duble yollardan sonra otoyollarla Türkiye'yi donatacaklarını, "süper hızlı tren"in planlarının yapıldığını bildirerek, Marmaray'ın Kartal, Kaynarca üzerinden Tuzla'ya ulaştığını, raylı sistemin Halkalı'dan Tuzla ve Gebze'ye kadar devam edeceğini anlattı.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin eski Tuzla Belediye Başkanı olduğuna değinen Davutoğlu, "İnşallah İdris Bey'le başlayan yerel yönetimlerde AK Parti belediyeciliği, Tuzla'ya her türlü hizmeti yapmaya devam edecek" dedi.

 

Davutoğlu, tezahüratlar üzerine "Madem başkanlarınızı bu kadar seviyorsunuz, mahcup etmeyeceksiniz, tamam mı? Şimdi dünden itibaren İstanbul ilçelerinde şunu soruyorum. 'İstanbul'da AK Parti teşkilatları arasında 7 Haziran'da kim birinci olacak?' diyorum. Hepsi 'Biz' diyorlar. Siz ne diyorsunuz? Kim birinci olur? Tuzla mı birinci olur? Emin misiniz? Ama diğer yerlerde ses daha gür çıktı. Tuzla birinci olur mu?" diye sordu.

 

Alandan, "Tuzla" yanıtını alan Davutoğlu, "O zaman işte siz başkanlara sınavı vermiş olursunuz, onlar da bize. Bu bir hayırda yarıştır. İnşallah bu yarışı kim göğüslerse geleceğiz orada, bakanlarımızla, milletvekillerimizle bütün teşkilatımızla demokrasi şöleni yapacağız" dedi.

 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, vatandaşlarla Hacı Bektaş-ı Veli'den, Ahi Evran'dan alınan ahitleşmeyi de yaptı.

 

 

BAŞBAKANIN BEYKOZ KONUŞMASINDAN SATIRBAŞLARI....

 

Davutoğlu konuşmasında, "Cumhurbaşkanımıza buradan selam olsun. Ona hedef alan bizi hedef almıştır. Ona yönelen her tehdit bize yönelmiştir. Onun 12 yıllık mirası üzerinde, onun 12 yıllık başarı hikayesi üzerinde, Cumhurbaşkanlığına taşıdığı miras yönünde şimdi ikinci yarı başlıyor" dedi.

 

"BU DÖNEMEÇTE HEP BERABER GÖRECEĞİZ"

 

Davutoğlu konuşmasında 7 Haziran seçimlerinin kritik bir dönemeç olduğunu ifade ederek, "12 yıllık kazanımlarımızın devam edip etmeyeceğini bu dönemeçte hep beraber göreceğiz. Onun için meydanlardayız" diye konuştu.

 

 

Davutoğlu, "Biz milli iradeyle yürürüz, onlar vesayetçilerle, paralelcilerle yürür" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Şimdi baktılar, tek tek bizim üzerimize gelemiyorlar. Tek tek iktidar iddiasında bulunamıyorlar. Üçü birden toplandı. Hep beraber arkalarında ki paralelcilerle, Kandil’de, DHKPC ile karşımıza çıkıyorlar. Biz bunların hepsinin hesabını toptan görür müyüz? Hepsine birden bir ders verir miyiz? HDP Eş Başkanı buralara gelip özgürlükçülükten bahsediyor, sonra Doğu’da, Güneydoğu’da milleti, halkı tehdit ediyor. 7 Haziran’da eğer HDP barajı geçememişse kan kusturacaklarmış, kandan, terörden, şiddetten bahsedene biz meydanı bırakır mıyız?"

 

"ŞİMDİ HDP’LİLER MİLLETİN HUZURUNDA, MİLLETİN KARARINI BEKLEMEDEN TEHDİTLER SAVURUYORLAR"

 

"2002’den bu yana her türlü tuzağı kurdular. Kurucu genel başkanımız, kurucu liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı siyaset yasaklısı yaptılar" ifadesini kullanan Başbakan Davutoğlu şunları kaydetti:

 

"Bizi durdurabildiler mi? Daha sonra 2007’de e-muhtıra verdiler. Zannettiler ki o zaman 12 Mart’ta olduğu gibi Başbakan şapkasını alır gider. Ama bu sefer Sayın Recep Tayyip Erdoğan Başbakan, dimdik durdu mu? Ak Parti bu muhtıralara karşı çelikten bir duvar oldu mu? Bizi durdurabildiler mi? Daha sonra partimizi kapatmak istediler . Peki, AK Parti’yi kapatabildiler mi? Biz bu eylemler karşısında her hangi bir kanun dışı fiile girdik mi? Bekledik Anayasa Mahkemesi kararını. Şimdi HDP’liler milletin huzurunda, milletin kararını beklemeden tehditler savuruyorlar. Biz o tehditlere boş bırakır mıyız?

 

Baktılar olmuyor, Gezicileri, Vandalları meydana çıkarttılar. 2013 Mayısı’nda 2 sene önce bütün İstanbul’da anarşi çıkarıp, şiddet, terör estirdiler. Peki biz teslim olduk mu? Bizi yolumuzdan çevirebildiler mi? Sonra bunlarda olmayınca 17-25 Aralıkta paralel çeteyi devreye soktular. Pensilvanya’dan Türkiye’yi idare etmeye kalkanlara bu meydanları bıraktık mı?

 

Şimdi son şansları olarak hepsi toplanıp bir araya gelmiş. Ak Parti’ye meydan okuyorlar. İşte burası Beykoz Meydanı, işte burası er meydanı, burası siyaset meydanı. Biz 7 düvele boyun eğmemişiz, bu altılı çeteye meydanı bırakır mıyız? Biz karşımıza çıkan uluslar arası lobi merkezlerine, tehditlere boyun eğmemişiz, bunlardan çekinir miyiz?"

 

"KEMAL ŞU ANDA HAYAL KURMAKLA MEŞGUL"

 

Davutoğlu son olarak, "Kemal şu anda hayal kurmakla meşgul. Vakti olursa hayal oyunlarını bırakıp gelir buraya" dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu Beykoz’daki mitingin ardından Ataşehir’e geçti.

 

 DOĞU MEDYA/İSTANBUL...

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA