İnternet Medyasının Önlenemez Yükselişi

Son yıllarda internet üzerinden yayın yapan haber sitelerin okuyucu sayısındaki yükselişi, yazılı basını bitirme noktasına getirdi.Artık ülke ve bölge gündemlerini internet medyası haberleri oluşturuyor. Bedava dağıtılan yerel gazetelerde işe yaramıyor.
Bu haber 2015-06-02 14:43:07 eklenmiş ve 946 kez görüntülenmiştir.

Son yıllarda internet üzerinden yayın yapan haber sitelerin okuyucu sayısındaki yükselişi, yazılı basını bitirme noktasına getirdi.Artık ülke ve bölge gündemlerini internet medyası haberleri oluşturuyor. Bedava dağıtılan yerel gazetelerde işe yaramıyor.

 

Medyada rekabetin artığı bu dönemde,kendini yenileyen ve niteliğini artıran yerel gazeteler aynı isimle açtıkları haber siteleri ile yoluna devam ediyorlar. Bazı yerel gazeteler ise eskiden olduğu gibi klasik gazete çıkarmaya devam ediyorlar.Bu klasik gazetecilik yöntemi bedava gazete dağıtmalarına rağmen, 10 yıl içinde Anadoluda yaklaşık 150-200 yerel gazetenin kapanmasına neden oldu.Ulusal yayın yapan gazeteler ise azalan trajları ile röportaj ve özel haberler paylaşarak kendilerini devam ettiriyorlar.

Aslında yazılı basını bu noktaya geleceği internetin yayılması ile görülmüştü.Avrupada çok köklü gazeteler dahi internet medyasına önem vererek gazetelerini sembolik sayıda çıkarmaya başlamışlardı.Ben 2011 yılında bir köşe yazımda yerel basın için yazılı basının kapanacağını, internet gazeteciliğin daha önem kazanacağı için haber sitelerin önemine değinmiştim.Bazı meslektaşlarım ''biz halla ayaktayız yola devam'' demişlerdi.Şimdi ise yolun bittiğini kendileri açıklıyorlar.Çünkü yerel basını ayakta tutan resmi ilanların internet haber sitelerine verilmesi tartışılıyor.

Yerel gazeteler can damarı olan resmi ilanların seçimden sonra internette yayın yapan haber sitelerin ziyareçi sayaçlarına bakılarak ilan verileceği hükümetin bazı milletvekileri tarafından açıklandı.Yerel gazeteleri denetleyen Valiliklerden bu yetki alınıyor.Artık haber sitelerinede büyük sorumluklar veriliyor.

Ardahanlı gazetecilerin artık birbirini eleştirmemesi gerekir.Çünkü okuyucu iki tarafıda aynı kefeye koyuyor.Ardahanda dört gazeteci arkadaşımız birleşip vasıflı ve gerçekten kaliteli bir gazete çıkarmaya başladılar.Arkadaşlarımız gazeteyi çıkardıktan sonra haksız rekabet olduğunu diğer gazetelerin kendileriyle aynı resmi ilanları aldığını belirtiyorlar.Ve bu gazetelerin ilan almayı haketmediklerini dilendiriyorlar. Arkadaşlara tavsiyem resmi ilanlara fazla güvenip geleceğe yatırım yapmayın.Resmi ilanlar için bir çalışma başlatılmıştı.Büyük bir olasıkla seçimden sonra netleşir.Böylece resmi ilan alma tartışmasıda biter.

 

Erkan SARIKAYA

ETİKETLER : erkan sarıkaya haber ardahan
Diğer DKM-Analiz haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA