Iğdır Halfelide AKP’nin Ev Saldırısı Basın Açıklaması İle Kınandı

AKP Iğdır Milletvekili adayı Ferdi Turan ve beraberindeki heyetin Halfeli’de seçim propagandası yapmak için girdikleri evde kabul görülmeyince çıkardıkları silahlı provakatif eylem yapılan basın açıklaması ile kınandı
Bu haber 2015-05-28 16:25:45 eklenmiş ve 578 kez görüntülenmiştir.

DKM/Iğdır

AKP Iğdır Milletvekili adayı Ferdi Turan ve beraberindeki heyetin Halfeli’de seçim propagandası yapmak için girdikleri evde kabul görülmeyince çıkardıkları silahlı provakatif eylem yapılan basın açıklaması ile kınandı.

DBP-HDP Iğdır il örgütleri Iğdır’ın Halfeli Beldesi’nde dün akşam AKP Iğdır Milletvekili adayı Ferdi Turan ve beraberindeki heyetin Halfelide seçim propagandası yapmak için girdikleri evde ev sakinlerinin eve girmelerine izin verilmeyince çıkan silahlarların da kullanıldığı kavgayı gerçekleştirdiği basın açıklaması ile kınadı. Basın açıklamasına HDP Milletvekil adayları M.Emin Adıyaman, Kıznaz Türkeli, DBP-HDP Iğdır il eş başkanları, İl genel Meclis eş başkanları ile belde yöneticileri katıldı.

HDP’liler AKP’lilerin provakatif eylemlerine ortak olmayacaktır’

Basın açıklamasında kitleye seslenen HDP Iğdır Milletvekili adayı M.Emin Adıyaman, HDP’nin seçim sürecini demokratik yollarla götüreceğini ve bu tür provakatif olaylara gelmeyeceğini belirterek” Bildiğiniz gibi AKP’nin partimize ve halkımıza yönelik provakatif saldırıları Kürdistan’da ve Türkiye’nin her yerinde maalesef devam etmektedir. AKP Hükümeti bu seçim sürecinde hayal ettikleri padişahlık saltanatını kaybedeceklerini, tüm mazlum halklarının ezilen ve ötekileştirilen halkları kendi bayrağı altında birleştiren HDP’nin bu durumu karşısında endişeye düşen AKP’liler her yere saldırmaktadır. Dün akşamda ne yazık ki Halfeli beldemizde ziyaret adı altında gittikleri bir ailemize provakatif bir saldırı yapmış. Zorla bahçelerine evlerine girmek istemiş. Bu da yetmezmiş gibi Önder Abdullah Öcalan’ın yıllardır büyük mücadele vererek barışın gerçekleştirmesi silahların susturulması için verdiği büyük çabalara rağmen maalesef dün akşam silahlar devreye sokulmuştur. Biz bu provakatif eylemleri şiddetle, nefretle kınıyoruz.Tüm parti teşkilatımızı ve halkımıza bu tür provakatif olaylara gelmemelerini istiyoruz. Buradan bu provakatif eylemler yapan AKP ve uzantılarına da buradan sesleniyoruz. Bizler asla sizin oyunlarınıza gelmeyeceğiz. Provakatif eylemlerinize alet olmayacağız. Seçim sürecini en demokratik ve barışçıl şekilde sürdüreceğiz” dedi.

ETİKETLER :
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA