Kars Şeker Fabrikası, Yabancı Sermayeye Kurban Edilecek

CHP Kars milletvekili adayı Zeki Nacitarhan, mevcut iktidarın devam etmesi durumunda mısır şurubu, gligkoz pazarı uğruna Kars Şeker Fabrikası'nın kapatılacağını söyledi.
Bu haber 2015-05-28 10:42:10 eklenmiş ve 537 kez görüntülenmiştir.

 

Kars Şeker Fabrikası, Yabancı Sermayeye Kurban Edilecek

 

CHP Kars milletvekili adayı Zeki Nacitarhan, mevcut iktidarın devam etmesi durumunda mısır şurubu, gligkoz pazarı uğruna Kars Şeker Fabrikası'nın kapatılacağını söyledi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kars milletvekili adayı Zeki Nacitarhan, mevcut iktidarın devam etmesi durumunda mısır şurubu, gligkoz pazarı uğruna Kars Şeker Fabrikası'nın kapatılacağını söyledi. CHP'li aday, "Şartlar hazır, fabrikanın yanına hastane ve okul yaptılar. Uluslararası sermeyaye alan açmak istiyorlar." dedi.

 

Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği (KARSİAD) üyesi iş adamlarıyla buluşan CHP adayı Zeki Nacitarhan, mevcut hükümet tarafından adım adım Türkiye'deki şeker fabrikalarının kapatılması için zemin oluşturulduğuna dikkat çekti. Nacitarhan, "Kars Şeker Fabrikasını biz açtık. O tarihlerdeki çalışmamızda Kırşehir Şeker Fabrikası için ayrılan ödeneği Kars'a aktardık. Kars Şeker Fabrikasını 2 yıl önce faaliyete soktuk. Şeker fabrikasının Kars için önemini 91'den beri biliyoruz. Ama mevcut hükümetin kafasındaki amaç, burayı kapatmak, mısır şurubundan elde edile tatlandırıcı, glikoza piyasa açmaktır." ifadelerini kullandı.

 

'ŞEKER FABRİKASININ BİTİŞİĞİNE HASTANE VE OKUL BİLİNÇLİ YAPILDI'

 

Şeker fabrikasının faaliyette olduğu dönemde bir koku yaydığını anlatan Nacitarhan, şöyle konuştu: "Şimdi o kokudan ötürü, hastaneyi oraya bilinçli ve bilerek götürdüklerini düşünüyorum. Eğer bunu düşünmemişlerse hata etmişler. Hastane şeker fabrikasına yakın bir yere götürülmemeliydi. Şimdi o kokudan dolayı hastaneyi kapatmayacaklarına göre Şeker Fabrikasının kapatılma gerekçesi olarak sunulacak. Zaten şeker fabrikası zarar ediyor iddiası var."

 

Şeker fabrikasının özelleştirilmesi durumuna da değinen Nacitarhan, "Kars Şeker Fabrikasını kimse satın almaz. Fabrikanın ilk müdürü üniversiteden arkadaşımdı; bölgeyi biliyordu, o dönem onu rica minnetle buraya getirdik. Kendisinin bize verdiği bilgi, 'Bu fabrika tek başına gelir sağlayan bir fabrika değil, ancak toplumsal ihtiyacı karşılar.' yönündeydi. Onun için fabrikanın kapatılmasına hastane gerekçe olarak gösterilecek." dedi.

 

 

CHP iktidarının ve kendisinin buna engel olacağını aktaran Nacitarhan, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçtaroğlu da ifade etti. Türkiye'deki hiçbir şeker fabrikasının kapatılmasını istemiyoruz. Çünkü bu kapatılmalar uluslararası sermayeye alan açacak. Bu bağlamda CHP olarak mazotta indirim, pancar ekicisine teşvik, sudan para alınmaması ve kotanın kaldırılmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Şeker fabrikası eğer özelleştirilirse alan şahsın burayı imara açtırıp konut dikecek, buna paralel olarak Kars'ta hayvancılık bitecek." diye konuştu.

ETİKETLER :
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA