ATALAY MODERN FİRAVUNLAR HUKUKU...

Atalay; Türk Press medyaya yaptığı Arapça açıklasında: Osmanlının yıkılışının ardından yüzyıldır bölgenin tümünde geçmiş yüzyılların firavunlarının yerini katil firmalar ve derin devletler aldı. Demokrasi hak-hukuk kavramları insanlığı düşürmek için oyuncaklara çevrildi...
Bu haber 2015-05-24 08:28:48 eklenmiş ve 780 kez görüntülenmiştir.

İDAMLARA ATALAY TEPKİSİ

ARDAHAN MİLLET VEKİLİ PROF. DR. ORHAN ATALAY MISIR DA VERİLEN İDAMLARA TEPKİ GÖSTERDİ!

 

Atalay; Türk Press medyaya yaptığı Arapça açıklasında: Osmanlının yıkılışının ardından yüzyıldır bölgenin tümünde geçmiş yüzyılların firavunlarının yerini katil firmalar ve derin devletler aldı. Demokrasi hak-hukuk kavramları insanlığı düşürmek için oyuncaklara çevrildi... Katil mfirmaların bahçesine dönüşen Mısırda Mısır Yargısı yönetimi yüzyıldır firavun yargısına dönüşmüş, halkı soykırım kıskacında... Türkiy'de demokratım, halkların ezilmesini vb. istiyorum, hak, hukuk diyenlere bakaın guguk kuşuna dönüşmüşler, katillere katil, darbecilere darbeci  diyemiyorlar. Bu halleriyle demokrat vb. bilmem ne kesilip halkı kandırmaya çalışıyorlar...

 

Mısırda darbecilerin verdiği Cumhur başkanı Musiri ve arkadaşları hakında verilen İdam kararını eleştirerek Mısır tarihindeki Firavun yargılamalarına benzeterek ''Bu gün ki Mısır yargısı Firavun yargısıdır.'' benzetmesi yaparak İslam Dünyasındaki gelişmelere değinerek islam birliğinin istikrar ve birlikte bir güç olacağını belirti. 

AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilmesine tepki gösterdi.
Atalay, Mısır mahkemesini "Firavun'un mahkemesi"ne benzeterek,  siyasi olan bu kararın Mısır'da tedavisi mümkün olmayan toplumsal yaralara neden olacağını belirtti.
Firavun mahkemesinin de Hz. Musa'yı idama mahkum ettiğini ifade ederek, "Adli ilahi de Firavun'u cehenneme mahkum etmiştir. Cehennem onların ebedi yurdudur. Bu idam kararları ve cezalar hiçbir şekilde insan haklarıyla bağdaşmıyor. Özgürlük ve adaletle ilgisi yoktur. Dünya bilmeli ki bu karar insanların temel hak ve hürriyetlerinin ayaklar altına alındığı bir karardır" dedi.
Eğitim Bir-Sen Ardahan İl Başkanı Erdinç Çakmak da Mursi'nin seçilmiş bir cumhurbaşkanı olarak siyasi otoritenin baskısıyla yargılandığını söyledi.
Çakmak, "Mısır mahkemeleri, milli ve milletlerarası hukuku hiçe sayarak, bu utanç verici kararı vermiş. Bu karar mevcut darbe yönetimi için bir kara leke olarak tarihe geçecektir" diye konuştu.

ETİKETLER :
Diğer DKM-Analiz haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA