BEYKOZ'DA FOLKLORUN SULTANLARI YİNE BÜYÜLEDİLER...

Beykoz Halk Dansları Akademisi 2014 yılında olduğu gibi bu yıl'da insanı büyüleyen bir kültür etkinliğine, bir folklor şölenine imza attılar.
Bu haber 2015-05-23 13:39:31 eklenmiş ve 604 kez görüntülenmiştir.

BEYKOZ'DA FOLKLORUN SULTANLARI YİNE BÜYÜLEDİLER...

 

Beykoz Halk Dansları Akademisi 2014 yılında olduğu gibi bu yıl'da insanı büyüleyen bir kültür etkinliğine, bir folklor şölenine imza attılar.

 

Beykoz Ardahanlılar Kültür Derneği Y. K Üyesi ve aynı zamanda Kültür Komisyonu başkanı Folklor dalında uzmanlığı ile tanınan Bayram Yıldız Hoca'nın başkanlığında yapılan etkinlikte deyim yerinde ise yer yerinden oynadı.

 

Kafkaslar, Mezopotamya, Anadolu folklor kültürü Bayram Yıldız, ve diğer Beykoz Halk Dansları Akademisi hocaları ile hayat buldu.

 http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/45eb86cdda.jpg

2014-2015 yılında izlediğimiz bu folklor gösterileri Kafkaslardan Avrupa kıyılarına yarım milyar  akraba halklar, kan-gen olarak nasıl akrabaysa kültürlerininde, folklorlarının da akraba olduğu; birbirini tamamladığı ortaya çıkmaktadır.

 

İki yıldır Beykoz'da,  Beykoz Halk Dansları Akademisi kardeş-akraba halklar ve kültürleri arasında bizi bin yılların-yüzyılların ortak kültürel değerlerinde yolculuğa çıkarıyor. Bu topraklar ne kadar ceberrut diktatör, halklar ve kültürel düşmanlarını da görse sanat ve sanatçılar hepsini sanatlarıyla yerle bir ediyorlar. Evrensel kardeşlik dilini ortaya çıkarıyorlar.

 http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/bcc00985e1.JPG

Bayram Yıldız ve Beykoz Halk Dansları Akademisi Hocaları sanatın bu büyüleyici gücünü bir iki eksiklik dışında (*1) mükemmel bir şekilde ortaya çıkardılar.  Gothe'nin deyimyle insan Hayatı  Kısa sanat uzun ömürlüdür.

 

Çok sınırlı bütçelerle, kıt imkanlarla, gizli açık engellemelere rağmen Beykoz ve Beykozlulara bu eşsiz güzelliği yaşatan Bayram Yıldız hocamıza, tüm hocalarımıza ve Beykoz Halk Dansları Akademisine  orada o harika eserleri sergileyen dansın sultanları miniklere, öğrencileri... yürekten kutluyoruz. Beykoz sizin gibi insanlarla gurur duyuyor.

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/043e2d82d0.JPG

Geçen yıl olduğu gibi bu yılda Ardahan Dernekler Federasyonu, Beykoz Ardahanlılar Derneği, Ardahan Eğitim Vakfı, Beykoz'da bulunan Ardahan dernekleri bir bütün olarak bu etkinliğe başkan ve yönetimleriyle katıldılar.  Federasyon başkanı Yaşar Geler ve Ardader Başkanı Yusuf  SİT, AREV genel sekreteri Fuat Avşar ve yönetimleri  Bayram Yıldız'ı, Beykoz Halk Dansları Akademisinin  hocalarını  tebrik ettiler. Bölge Basını olarak geçen yıl olduğu gibi bu yıl'da Doğu Medya etkinliği takip ederek bu özel haberi yaptı.

 

Ardahan derneklerinin yanı sıra başta Artvinliler Derneği olmak üzere  Beykoz'da bir çok STK ve Beykoz basını da yoğun bir şekilde bu etkinliğe katılım gösterdi.

 http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/c8a7b3e74c.jpg

BEYKOZDA KÜLTÜR-SANAT  DÜŞMANLIĞI

 

Kıt imkanlarla Beykoz Halk Dansları Akademisi'nin gerçekleştirdiği bu folklor gösterilerine, kültürel çalışmalara  ne Beykoz Yerel Yönetimi, nede Beykoz'da diğer kurumların destek sunmadığını organizasyona katılan STK'lar ve isimlerini açıklamak istemeyen organizatörlerden öğrendik. Söyleneleri duyunca adeta şok olduk...

 

Beykoz'da yapılan etkinliklerde Beykoz dışından sanatçıların, gurupların getirildiğini, Beykoz'da kültür merkezlerinde bir ay içinde onlarca etkinliğin yapıldığı, bazı sanatçı ve guruplara  40-50 bin liraların ödendiğini fakat  Beykoz'un bağrından çıkan Beykoz Halk Dansları Akademisi'nin desteklenmeyi bırakın kösteklendiğini, Beykoz Belediye'sinin yapılan hiçbir etkinlikte kendilerine yer vermediğini, Kültür-Sanat düşmanlığı yapıldığı iddia edildi.

 

Beykoz'un bazı okullarında yozluk ve yobazlık o kadar ilerlemiş ki hocaların öğrenci talebi karşılanmadığı gibi, bu konuda emeklerini, tüm özverilerini sergileyen hocalara  bazı okul temsilcilerinin "size öğrenci versek bize kaç para verirsiniz" yönündeki yoz-yobaz bir yapılanma ve isteklerle karşılaştıklarını ve öğrenci taleplerinin karşılanmadığını söylediler...

AKP ve Yandaş olmayınca kültür kültür, sanat sanat, STK STK sayılmıyor dediler...

 http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/26c136a398.jpg

2014 YILINDA YAPILAN ETKİNLİKLE İLGİLİ YAPTIĞIMIZ HABERİ AYNEN AŞAĞIYA ALIYORUZ....

BEYKOZ'DA BÜYÜLEYEN  FOLKLOR  ŞOV

 

Beykoz Halk Dansları Akademisi insanı büyüleyen bir kültür etkinliğine imza attılar. Folklor dalında uzmanlığı ile tanınan Bayram Yıldız Hoca'nın başkanlığında yapılan etkinlikte deyim yerinde ise yer yerinden oynadı.

 

Kafkaslardan Avrupa kıylarına Anadolu-Mezopotamya halklarının, Tükiye'nın her yöresinden sergilenen oyunlar izleyenleri adeta büyüledi.

 

Merkezi Beykoz'da bulunan İstanbul Ardahanlılar Derneğinin de Y.K. Üyesi olan ve aynı zamanda derneğin Kültür Komisyonu Başkanlığını da yapan Bayram Yıldız hoca'nın ve diğer  Beykoz Halk Dansları Akademisi hocalarının birlikte organize ettikleri folklor gösterisi nefesleri  kesti. Hocalar ve öğrencileri  İzleyenleri büyüleyen bir etkinliğe imza attılar.

 

Beykoz Milli Eğitim müdürü ve birçok okulun temsilcisi başta olmak üzere onlarca okul ve derneğin katılım gösterdiği etkinlikte Ardahan Dernekler Federasyonu ve Federasyonun üyesi olan İstanbul Ardahanlılar Derneği Bayram Yıldız'ı başarısından dolayı kutladılar.

 

Etkinlikte İstanbul Ardahanlılar Derneği başkanı Yusuf Sit derneklerinin Y.K. Üyesi ve Kültür Komisyonu başkanı olan Yıldız'a çiçek takdim ettiği gibi kendisi ve beraberinde çalışan arkadaşlarını da kutlayarak kısa bir konuşma yaptı.

 

Sit, Kafkaskalardan Doğu Avrupa Kıyılarına Anadolu ve Mezopotamya halkları nasıl kardeşse, nasıl ortak ata-dedelerin çocuklarıysa kültürlerinin de ortak ve kardeş olduğunu bu etkinlikte gördük. HALAYLARLA HORONLARIN KARDEŞLİĞİNE TANIKLIK ETTİK.Başta Bayram hoca olmak üzere bu harukulade etkinlikte emek ve çaba gösteren tüm arkadaşlarımızı yürekten kutluyoruz dediler...

 

DOĞU HABER-MEDYA/İSTANBUL

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/829003f3d0.jpg

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/ed7b9ca9e5.jpg

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/ff3d6f00aa.jpg

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/2c30e24a84.jpg

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/9ecea93a85.jpg

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/c75e8a68de.jpg

 http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/50e882de76.jpg

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/833b9f8927.jpg

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/ab20d3771d.JPG

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/e4de5ae8ea.jpg

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/1400575faa.jpg

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/bd8fb5ea98.jpg

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/9fc6be6cf9.jpg

 

2014 YILINDA YAPILAN ETKİNLİKTEN KARELER

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/bcd0ea8ccc.JPG

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/ac36ec5dd4.JPG

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/11430a6d1d.JPG

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/12eeb39e6d.JPG

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/7008e93d97.JPG

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/b513177443.JPG

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/9ac407e683.JPG

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/3ae194472c.JPG

Dip Not : (*1)

Kültür ve Sanatın (Folklorun) evrensel dili, kapsam alanı göz önüne alındığında çalışma yapılırken, bu değerlere  uygun bir kompozisyon şart. Üzerinde yaşadığımız coğrafya Roma-Bizans-İslam- Anadolu, Mezopotamya ... Kültürlerinin bileşkesi dünyanın en nadide coğrafyası. Kültürlerin, medeniyetlerin dünyaya yayıldığı çekirdek. Burada Atatürk vb. motiflerin fazlaca öne çıkarılması bu bütünlüğü zedeleyen bir durum. Kültür ve sanat ideolojiler üstüdür . Hepsini kapsamlı, ama hiçbirini tek başına öne çıkarmamalı...

 

 

Beykoz Halk Dansları Akademisi resmi bir organizasyon değil, Kültür-Sanat-Folkloru öne çıkaran bir STK'dır.  Bir STK bazı değerleri öne çıkarırsa kaçırtıcı olur. Bu tür etkinliklerde marşlar, saygı duruşları, evrensel değerleri temsil etmeyen, bazı öğelerin öne çıkarılması guruplaşmayı tetiklediğinden folklorun sanat ruhuna terstir. Sanatın evrensel ruhuna aykırı, bu tür öne çıkarılmaları vb. doğru bulmadığımızı yapılacak  sonraki organizasyonlarda bu duruma dikkat edilmesini istiyoruz...

DOĞU MEDYA/İSTANBUL

info@dogukultur.com

ETİKETLER :
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA