SERHAT'DA HDP, AK Parti ve CHP'yi Solladı..

Ardahanda yapılan HDP Mitinginde konuşan Figen Yüksekdağ, HDP Ardahandan Edirneye Türkiye Halklarını birlşetirdiği gibi Kafkaslara açılan bu kadim şehir aynı zamanda Kafkasdlardan Doğu Avrupa'ya halkları da birleştirecektir...
Bu haber 2015-05-23 10:26:37 eklenmiş ve 642 kez görüntülenmiştir.
SERHAT'DA HDP, AK Parti ve CHP'yi Solladı..
 
 
Ardahanda yapılan HDP Mitinginde konuşan Figen Yüksekdağ, HDP Ardahandan Edirneye Türkiye Halklarını  birlşetirdiği gibi Kafkaslara açılan bu kadim şehir aynı zamanda Kafkasdlardan Doğu Avrupa'ya halkları da birleştirecektir...
 
 
Türkiye Bayraklarının da yoğun bir şekilde yer aldığı mitingde birçok ilk yaşandı. Yüksekdağ tarihi önemde belirlemelerde bulundu Yüksekdağ, Bu kafkas şehrinin sınır komşularına bakınız yüzyıllardır hepsi abluka soykırım, sömürü, sürgün kıskacında. Ahıskalılar, Ermeinler, Azeriler, Gürcüler bizimle akraba olan kan bağı olan tüm kardeşlerimiz, tüm kardeş halklar, ötekileştirilmiş, birbirlerine düşman yapılmışlardır. Coğrafyalarımıza yüzyıllardır, soykırım, ölüm, sürgün, açlık, yosluzluk, yoksulluk dayatılmıştır. Yüzyıldan fazladır Bu serhat şehrimiz ekonomik, siyasi ... kıskaçlara alınarak boşaltılmaya bitirilmeye çalışılmıştır. Bu serhat şehrimizden aldığımız ilhamla Kafkaslardan Doğu Avrupa sınırlarına halklar arasındaki tüm sınırları yerle bir edeceğiz, halkların kardeşliği ve birliği hayat bulacak, katil kapitalizmin yüzyıllardır halklar arasına döşediği tüm sahte sınırlar yerle bir edilecektir, ötekileştirme Kafkasya, Anadolu, Kürdistan, Mezopotamya ve Ortadoğu'da tarihe karışacaktır, halklara soykırımı dayatan katil kapitalizmi ve yerli taşeronlarını, ajan diasporalarını halklar olarak tarihe gömeceğiz... dediler...
 
**7 Haziran'da AKP değil yeni yaşam iradesi konuşacak.. CHP ve AK Parti Mitingleri ardından Ardahan'da miting düzenleyen halkların Demokrasi Partisinin mitingine 4 bin kişiye yakın insan katılırken, bu mitingin CHP ve AKP mitinglerini gölgede bıraktığı değerlendirmeleri yapıldı. Partisinin Ardahan mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, halkların yeni yaşama kavuşmasının önündeki tek engelin AKP olduğunu söyledi.

HDP, AK Parti ve CHP'yi Solladı..

 

 

**TÜRK BAYRAĞI DA VARDI..

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından Ardahan Kongre Caddesi'nde düzenlenen mitinge HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Artvin, Rize, Kars HDP milletvekili adayları, HDP, DBP il ve ilçe yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve Alevi, Terekeme, Azeri, Türk ve Kürt halkından oluşan binlerce kişi katıldı. Miting alanına, "Ekoloji doğa katliamına hayır", "Kadının özgürlüğü toplumun özgürlüğüdür", "Din istismarına son" "Taşeron sistemine son" pankartları ve PKK'nin öncü kadrolarından Kemal Pir, Hayri Durmuş, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek'in posterleri asıldı.

 

HDP'nin Ardahan'da ki mitinginde Türk Bayrağının yanı sıra 'Orman Katilamına Son', 'Din Tüccarlığına Son' şekilnde pankartların açıldığı dikkat çekerken, aynı mitingte Posof, Hanak, Damal, Çıldır ve Göle İlçe Teşkilatarı olarak 'Hepimiz Meclise' döizlerinin açıldı.

 

Saygı duruşunun ardından konuşan HDP Ardahan Milletvekili adayı Arzu Moco, 12 Eylül karanlığında direnen Akif Yılmaz'ı ve 105 yaşında Kenan Evren'e "Bana oğlumu verin" diyen Berfo Ana'yı selamlayarak konuşmasına başladı. HDP'nin kadın partisi olduğunu dile getiren Moco, Eşbaşkanlık sisteminin sadece HDP'de olduğunu belirterek, "Ben Ardahan'ın tek kadın adayıyım. Ardahan kadınlarını temsil etmekten onur duyuyorum. İktidarları yıkacak olan kadınlardır. Kadınlar onların sultanlıklarını başlarına yıkacaktır ve 8 Haziran'da Ardahan'a güneş doğacak" dedi.

 

Adaylardan Taşkın Aktaş da Ardahan halkının samimiyetine duyduğu güveni dile getirerek, "Kardeşlik ve demokrasi inancı olan HDP, meclise sizlerin destekleriyle gidecektir. Biz bu topraklarda gökkuşağı misali, ortak kültürel değerlerle ayrım gözetmeden huzur içinde yaşadık. HDP çatısı altına tüm Ardahan halkını davet ediyoruz" diye konuştu.

 

'Ardahanlılar artık sırtını HDP'ye yaslayacak'

 

Adayların ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 13 yıl boyunca "Edirne'den Ardahan'a kadar bizimdir" diyen AKP Hükümeti'nin Ankara'dan öteye geçemediğini dile getirerek, "Ardahan'a yüzyıldan beri yol yapamadılar. Ardahan'ı arka bahçe olarak gördüler. Türkiye'nin bir uç sınırdan başka bir uç sınıra dayayıp iktidar olanlar, gücüne güç katanlar, bunu sınır halkıyla paylaşmadılar. Ardahan'a sahip çıkmadılar. Size sırtını dayayanlar sizin sırtınızdan iktidar olanlar artık olmayacak. Artık yeni bir siyasete, HDP'ye sırtınızı dayayacaksınız" ifadesinde bulundu.

 

'Edirne'den Ardahan'a tüm halklar HDP'de kucaklaştı'

 

HDP'nin insanlık kucaklaşmasının ne demek olduğunu herkese gösterdiğini ifade eden Yüksekdağ, "Bizleri Edirne'den Ardahan'a kadar bölmeye çalışan çetelere karşı, özgürlük ve demokrasinin gelişmesine engel olmaya çalışanlara karşı, siz direnenler, en güzel cevabı verdiniz. Şunu çok iyi bilsinler ki biz daha bu yola yeni başladık. HDP iki ay boyunca nasıl da Türkiye'nin coşkusu, umudu oldu. Geleceğine güven duymayan umudunu yitirmiş Türkiye insanlığı yeni bir heyecanla buluştu. Seçeneksizliğe mahkum olduğunu düşünen halklar artık kazanacağını çok iyi biliyor" dedi.

 

Rojava ve Kobanê kahramanları sayesinde bizim için kaybetme bitti'

 

Rojava ve Kobanê direnişlerinin sayesinde HDP projesinin yaşam bulduğunu söyleyen Yüksekdağ, "Bizler bütün karanlık güçlere DAİŞ 'e karşı direnmeye başladık ya, işte Kobanê'deki o kahramanlarımız Rojava'da büyük bir zafer armağan etti ya, bizim için kaybetme dönemi bitti. Kobanê ve büyük insanlığın kazanma dönemi başladı. Onurlu ve direniş yolumuzun peşinde yaşamını yitiren bütün şehitlerimiz ve değerlerimizi saygıyla ve minnetle anıyorum. Davasından ve halklarımızdan vazgeçmeyen kahramanlar olmasaydı biz bu günlere gelemezdik. Onlara söz olarak 7 Haziran'da zafer kazanacağız ve hiçbir barbarlık asla ve asla bizi zaferden uzaklaştıramayacak" ifadelerinde bulundu.

 

'Yeni yaşamın önündeki tek engel AKP'

 

AKP Hükümeti'nin Türkiye halklarının ve halkların yeni yaşama kavuşmasının önünde tek engel olduğunu söyleyen Yüksekdağ, "7 Haziran'da AKP'nin değil, halklarımızın istediği yeni yaşam iradesi konuşacak. Zafere gürül gürül ilerlediğimizi çok iyi görüyorlar. Bu yüzden saldırı, provokasyon, kirli savaş hileleri ve oyunlarıyla karşımıza çıkıyorlar. Türkiye halklarına vaatte bulunamıyorlar. Tarihe ibret ve utanç örneği olacak saldırılardan medet umuyorlar. Bu halka ettiğinizi yarın karşınızda bulacaksınız. Hala her yerde partimizin barajı aşmaması için Cumhurbaşkanı ve Başbakan çok uğraşıyor. Bu oyun başlarına patlayacak. Keskin sirke küpüne zarar. Partimizi hedef göstererek, kurduğunuz iktidar asla sizin olamayacak. Savaş politikasıyla kurdukları saraylarda nasıl oturamadılarsa bu kirli siyasetleriyle asla ve asla iktidar kuramayacaklar" diye konuştu.

 

'HDP'ye yapılan saldırıların sorumlusu AKP'dir'

 

HDP'ye yönelik Adana ve Mersin'de gerçekleşen saldırıları kınayan Yüksekdağ, bir buçuk ay boyunca HDP'nin 114 binasına ve yüzlerce çalışanına saldırıldığını hatırlattı. Cumhurbaşkanı'nın tarafsızlık ilkesine aykırı davranarak, HDP'yi hedef gösterdiğini söyleyen Yüksekdağ, "Cumhurbaşkanı sorumsuz söylemler sarf ediyor. Eğer Cumhurbaşkanı ve Başbakan iseniz çıkın seçim güvenliğini sağlamak için bu saldırıları kınayın dedik. Ancak her gün meydanlarda bizi hedef gösterdiler. Adana ve Mersin'de bir katliam ile karşı karşıya kaldık. Bu katliam girişimlerinde bulunan sorumlularının bulunması için halka verecek cevapları kalmamış. HDP'nin barajı geçmemesi için A ve B planları var. Kürt sorununu çözemeyen Erdoğan B planını yani HDP'nin barajı geçmemesi üzerine B planını devreye koydu. C planı ise saldırı ve provokasyon, yani savaş planıdır. Bizler 7 Haziran'da en güçlü bir şekilde çıktığımızda devlet hükmüyle yönetimi ele almaya çalışanlar yenilecekler ve başkan olamayacaklar. HDP'ye yönelik saldırıları AKP ve Cumhurbaşkanı azmettirdi dedik. Bir buçuk ay boyunca 114 seçim büromuzu yaktılar, yüzlerce arkadaşımız yaralandı. Seçim mitinglerimiz yasaklandı. Sağduyuya davet ettik" diye konuşturdu.

 

'AKP kontra çeteleriyle yeni anlaşmalar yaptı'

 

Bingöl, Tendürek gibi provokasyonlarını gerçekleştirenlerin Türkiye halklarını zehirlediğini söyleyen Yüksekdağ, " 8 Ay önce Bingöl'de yine yalanla Türkiye halklarını zehirlediler ve buna benzer yalanlarla kanlı saldırılar gerçekleştiriyorlar. Saldırının sorumlusunun PKK olmadığın çok iyi biliniyordu. Bu saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen kişiler değildir denildi. Mersin, Adana saldırılarının failine ilişkin yapılan açıklamaların büyük bir yalan olduğunu söyleyen Yüksekdağ, "Aradan zaman geçmesine izin vermeden failleri bulacağız. Başbakan yalan söylüyor. Mersin ve Adana saldırılarının arkasında çok net bir şekilde AKP vardır. AKP kontra ve ergenekon çeteleriyle işbirliği içerisindedir. AKP hükümetinin kontra gerilla çeteleriyle yeni anlaşmalar yaptığını biliyoruz ve bu çeteleri açığa çıkaracağız. Özel saldırı birimlerinin derhal açığa çıkarılmasını istiyoruz. 7 Haziran seçimlerinden önce iktidarı güvence altına almak için her türlü saldırıyı devreye koyabilirler. Savaş kışkırtıcılığına ve provokasyonlara izin vermeyeceğiz. Bunlara demokratik siyaset dersi vereceğiz" ifadesinde bulundu. AKP Hükümeti'nin Türkiye'yi bir kaosa sürüklediğini ve PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın teminatıyla yürüttüğü çözüm sürecini kendi hırsı için harcadığını sözlerine ekleyen Yüksekdağ, şöyle devam etti: "Demokrasinin, barışın ve çözümün güvencesi bizleriz. İşte bütün Türkiye halklarının barışını ve demokratik geleceğini hep birlikte savunacağız. Sayın Öcalan nasıl ki tecritle ve savaşla tehdit edilirken savaşın değil barışın güvencesi olarak dimdik ayakta duruyorsa, biz de onların provokasyonlarını, savaşa, çözümsüzlüğe ve faşizmine karşı sandıktan demokrasiyle çıkacağız. Ardahan'a uygulanan ayrımcılığa hep birlikte 7 Haziran'da en güzel cevabı vereceğiz."

 

Miting, "Bizler HDP, Bizler Meclise", " Yaşasın halkları kardeşliği" sloganları ve çekilen halaylarla sona erdi.

ETİKETLER : Miting
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA