Bayık: Serhat büyük sürpriz gerçekleştirecek

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Serhat halkının 7 Haziran seçimlerinde din tüccarı AKP’ye itibar etmeyeceğini ve HDP’ye oy vererek kendi dinine ve mezhebine sahip çıkacağını söyledi...
Bu haber 2015-05-22 09:13:48 eklenmiş ve 559 kez görüntülenmiştir.

Bayık: Serhat büyük sürpriz gerçekleştirecek

 

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Serhat halkının 7 Haziran seçimlerinde din tüccarı AKP’ye itibar etmeyeceğini ve HDP’ye oy vererek kendi dinine ve mezhebine sahip çıkacağını söyledi

 

Yerel seçimlerde Serhat Bölgesi’nin büyük sonuçlar yarattığını ve bazı sürprizler gerçekleştirdiğini ifade eden Bayık, “Umuyorum ki bu genel seçimde daha da büyük sürprizler gerçekleştirecektir. Serhat kendi kimliğine sahip çıkacak ve o kimliği yüceltecektir. Van, Ağrı, Iğdır, Ardahan,  Kars, Erzurum, Erzincan ve Muş gibi illerimizin gerçekten bu seçimlere büyük bir coşku ile katılacağına ve herkesin HDP’nin kazanması için büyük coşku ile çalışacağına inanıyorum.”

 

Koma Civaken Kurdistan (KCK) Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık 7 Haziran seçimlerine ilişkin Serhat’ta yaşayan halka şöyle seslendi:

 

Serhat alanında yaşayan bütün halklarımızı sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Seçimlere az bir zaman kaldı, giderek zaman daralıyor. Onun için Serhat’ta yaşayan bütün halklarımızın kültürlerin ve dinlerin tarihi görev ve sorumluluklarına hızla sahip çıkmalıdır. Bu seçimlerde herkesin mutlaka sandıklara gidip oy kullanması gerekiyor. Sorun sadece oy kullanmakta değil, halkımız oylarına ve oy sandıklarına da sahip çıkmalıdır. Çünkü büyük hileler yapılıyor. Bunu geçmişte de yaptılar bundan kaynaklı mutlaka sandıklara ve oylara sahip çıkılması gerekiyor. Bu konuda Ağrı örneği çok öğreticidir. Ağrı’daki seçimleri BDP kazanmasına rağmen hileler ile neredeyse Ağrı’yı BDP’nin, demokrasi güçlerinin elinden alacaklardı. Ancak Ağrı halkı oylarına ve sandıklara sahip çıkarak hileleri boşa çıkartıp sonuçta büyük kazanmasını de bildi. Bundan çıkarılması gereken sonuçlar var.

 

SERHAT HALKI DİN TÜCCARLARINA İTİBAR ETMEYECEKTİR

 

Serhat alanı Kürtlüğün özgün yaşandığı bir alandır. Fazla bozulmamış ve değerlerine sahip çıkan bir alandır.  Serhat aynı zamanda demokratik ulusun gelişebileceği başarıya gidebileceği bir alandır. Çünkü bu alanda birçok halk, kültür, din ve mezhep iç içe birlikte yaşıyor. Gerçek kardeşliğin, birliğin geliştirilmesi ancak HDP’ye oy vermek ile mümkündür. Çünkü sadece HDP demokratik ulusu esas alıyor ve herkesin kimliği ile değerleri ile özgürce örgütlenip kendisini ifade etmesini savunuyor.  Gerçek demokrasi özgürlük eşitlik adalet ve barış ancak demokratik ulusun geliştirilmesi ile mümkündür. Dikkat edilirse AKP özellikle de Erdoğan din tüccarlığı yapıyor. Sanki din sadece onlara hasmış gibi güya dine sahip çıkıyor. Aslında din tüccarlığını yapıyor. Sin AKP ve Erdoğan’ın malı, mülkü değildir. AKP ve Erdoğan’ın ile mülkleştirilen din, din olmaktan çıkar.  Din ne zaman mülkleştirilmiş ve devlet din haline getirilmişse din orada güçlülüğünü, tazeliğini, özünü ve güzelliğini kaybetmiştir. Bununda tarihte örnekleri çoktur. Onun için Serhat’taki halklarımızın dini, bu din tüccarlarına bırakmamalıdır. Bu temelde herkesin kendi dinine ve mezhebine sahip çıkıp kendi kimliğini değerlerini yücelterek HDP ye oy vermesi gerekiyor. Bunun böyle olacağına da inanıyorum.

 

SERHAT KİMLİĞİNE SAHİP ÇIKACAK VE YÜCELTECEKTİR

 

 

Yerel seçimler de Serhat alanı büyük sonuçlar yarattı, bazı sürprizler bile gerçekleştirdi. Umuyorum ki bu genel seçimde daha da büyük sürprizler gerçekleştirecektir. Serhat kendi kimliğine sahip çıkacak ve o kimliği yüceltecektir. Van, Ağrı, Iğdır, Ardahan,  Kars, Erzurum, Erzincan ve Muş gibi illerimizin gerçekten bu seçimlere büyük bir coşku ile katılacağını düşünüyorum. Ve herkesin HDP’nin kazanması için büyük coşku ile çalışacağına inanıyorum. Eğer HDP kazanırsa savaş son bulacaktır. HDP kazanırsa demokratikleşme, sorunların çözümü, gerçek birlik ve kardeşlik gelişecektir.  Bu temel de herkesin “Bir oy bir oydur” diyerek oyunu kullanması, oyuna sahip çıkması ve yanındaki herkesi HDP’ye oy vermesi için ikna edecek şekilde çalışması gerekiyor. Bu temel de herkesin üstüne düşen tarihi görev ve sorumluluklarını yerine getirmesi için çağrı da bulunuyorum. Herkese üstün başarılar diliyor ve bir kere deha herkesi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

ETİKETLER :
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA