ABD’den darbe talimatı alan müdüre yakalama

17-25 Aralık darbe girişiminin başaktörlerinden dönemin İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun hakkında Fethullah Gülen’in yardımcısından 25 Aralık operasyonun başlatılması talimatını aldığı iddiasıyla yakalama kararı çıkarıldı.
Bu haber 2015-05-22 09:12:52 eklenmiş ve 770 kez görüntülenmiştir.

ABD’den darbe talimatı alan müdüre yakalama

 

17-25 Aralık darbe girişiminin başaktörlerinden dönemin İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun hakkında Fethullah Gülen’in yardımcısından 25 Aralık operasyonun başlatılması talimatını aldığı iddiasıyla yakalama kararı çıkarıldı. Kararda, Hamza Tosun ile Gülen’in yardımcısının telefon görüşmesi akabinde dosyanın operasyon için savcılığa gönderildiği bu durumun arkadaşlık ilşkisi içinde değerlendirilemeyeceği belirtildi.

 

17-25 Aralık darbe girişiminin başaktörlerinden dönemin İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun hakkında Fethullah Gülen'in yardımcısından 25 Aralık operasyonun başlatılması talimatını aldığı iddiasıyla yakalama kararı çıkarıldı.

 

17-25 Aralık darbe girişiminin gerçekleştiği dönemde Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı olan Hamza Tosun'un HTS kayıtları incelendiğinde 17 Aralık günü saat 15.28'de Fethullah Gülen'in yardımcısı Sinan Dursun ile 193 saniyelik bir görüşme yaptığı ortaya çıkmıştı. Bu görüşme kısa bir süre ardından 25 Aralık dosyasında dinlemelerin sonlandırılıp dosyanın operasyon için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiğini belirleyen İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmail Uçar, Sinan Dursun'un da Gülen'in yardımcısı olduğunu açık kaynaklardan tespit edince geçtiğimiz Salı günü Hamza Tosun hakkında yakalama kararı çıkardı. İstanbul Adliyesi'ne getirilen ve tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Hamza Tosun, İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakıldı. Karara itiraz eden Başsavcı Vekili Uçar, görüşmenin arkadaşlık ilişkisine bağlanamayacağını, görüşmeden sonra dosyaların adliyeye gönderilip operasyon için harekete geçilmesinin tesadüfi olamayacağını kaydetti ve 25 Aralık operasyonu için söz konusu görüşme ile Amerika'dan talimat verildiğini belirtti.

 

İtirazı değerlendiren İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği savcılığın talebini yerinde gördü ve Tosun hakkında yakalama kararı verildi. Hakim Bekir Altun, 17 Aralık günü gerçekleştirilen görüşmenin arkadaşlık ilişkisi çerçevesinde değerlendirilemeyeceğine işaret etti. Görüşme ardından 25 Aralık dosyasında dinlemelerin sonlandırılıp fezleke ile soruşturma dosyasının Başsavcılığa gönderilmesinin hayatın olağan akışına aykırı olduğu kaydedildi. Bu durumun FETÖ örgütü ile Hamza Tosun arasındaki örgütsel bir bağı ortaya koyduğu kaydedilen kararda; soruşturmanın henüz tamamlanmadığı, delillerin yok edilmesi ve tanıklar üzerinde baskı kurma ve kaçma şüphesi bulunduğu gerekçesiyle adli kontrol tedbirinin bu aşamada yetersiz kalacağı, şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilmesinin uygun olacağı değerlendirildi. Hamza Tosun yakalandığı yerde tutuklanarak cezaevine konacak.

 

 

ETİKETLER :
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA