AK Partili Gürsu Belediye Başkanı'na Makamında Silahlı Saldırı

Bursa'nın Gürsu ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, makamında zabıta memurunun silahlı saldırısına uğradı. Yıldız, saldırıda başından ağır yaralandı.
Bu haber 2015-05-21 22:45:40 eklenmiş ve 751 kez görüntülenmiştir.

AK Partili Gürsu Belediye Başkanı'na Makamında Silahlı Saldırı

 

Bursa'nın Gürsu ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, makamında zabıta memurunun silahlı saldırısına uğradı. Yıldız, saldırıda başından ağır yaralandı.

 

Bursa'nın merkez Gürsu ilçesinde AK Partili Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, korumasıyla birlikte makamında silahlı saldırıya uğradı. Belediyede çalışan Fevzi B.'nin gerçekleştirdiği belirtilen saldırıda Başkan Yıldız başından ve göğsünden yaralandı. Ağır yaralanan Başkan Yıldız ile koruması, Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Saldırgan ise kaçtı.

 

 

BAŞKAN VE KORUMASI AĞIR YARALI

 

Olay saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Belediyede zabıta görevlisi olduğu belirtilen Fevzi B., başkanlık makamına girip silahını peş peşe ateşledi. Başkan Cüneyt Yıldız ile eski uzman çavuş olan koruması ağır yaralanırken, saldırgan kaçtı.

 

HASTANEDE TEDAVİ ALTINA ALINDILAR

 

Ambulansla Bursa'ya getirilen Başkan Yıldız ve koruması Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

 

BAKAN VE EMNİYET MÜDÜRÜ HASTANEYE GELDİ

 

Kanlı saldırının ardından İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, hastaneye giderek polis ekipleri ve doktorlardan Başkan Yıldız'ın durumu hakkında bilgi aldı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da hastaneye geldi.

 

DÜN BAKAN'LA AÇILIŞA KATILMIŞTI

 

Dün Bursa'nın Kestel ilçesinde bir dizi açılış gerçekleştiren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanında, Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız da vardı.

 

VALİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

 

Belediyedeki makamında zabıta memuru Fevzi Bekar tarafından silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız'ın ameliyattan çıktığını açıklayan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Cüneyt başkan benim tanıdığım en güzel insanlardan birisiydi. Hocalarla da konuştum. Bana söylenen başkanımızın hastaneye geldiğinden çok daha iyi olduğu. Bu bizim için sevindirici bir haber. Ancak kritik süreç devam ediyor. Başkanımız yoğun bakımda. Saldırganı yakalayacağız, bir yere gitme şansı yok. Çok fazla bir şey söylemek istemiyorum çünkü; süreç devam ediyor" dedi.

 

HASTANE YETKİLİLERİ AÇIKLAMA YAPTI

 

Gürsu Belediye Başkanı'nın sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hatice Alkan Akdağ, "Bugün Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak elim bir olay ile karşı karşıya kaldık. Saat 16: 05 civarında Gürsu Belediye Başkanımız Cüneyt Yıldız, ateşli silah yaralanması sonucunda hastaneye getirildi. İlk değerlendirmesi yapıldıktan sonra ameliyata alındı. Saat 19: 30 sıralarında da ameliyatı başarılı bir şekilde tamamlandı." ifadelerini kullandı.

 

KRİTİK SÜREÇ DEVAM EDİYOR

 

Yapılan başarılı ameliyat sonucu mermini çıkarıldığını ve meydana gelen kanamaların durdurulduğunun altını çizen Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Murat Göksel, "Ateşli silah sonucu beyin yaralanması söz konusu. Beyinde böyle durumlarda ciddi yapısal tahribat ortaya çıkar. Biz mermiyi çıkardık, beyindeki kanamaları da kontrol altına aldık ve sorunsuz bir ameliyat gerçekleştirdik. Sayın başkan şu anda yoğun bakımda. Şu saat itibari ile de durumu stabil fakat kritik. Hayati tehlikesi devam ediyor. Bu durum 48 ila 72 saat kadar devam edecek. Tedavisi de bundan sonra da yoğun bakımda sürecek" şeklinde konuştu.

 

ADİL ve ADALETLİ OLDUĞU İÇİN Mİ SALDIRIYA UĞTRADI...?

 

Geçmişte Gaffar Okan örneğinde görüldüğü gibi vatandaşla iyi bağ kuran insanlar hedefti. Vurulan başkanı halk adil, mütevazi kişiliği ile tanıyordu.  Bu durum vuranın tetikçi olarak kiralanabileceği ihtimalini de  akla getiriyor...

Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız'ın, kendisini vuran personelini saatlerce dinleyip, personel istifa etmek isteyince de işten ayrılmamasını söylediği ortaya çıktı.

 

Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, dün makamında zabıta memuru Fevzi B. tarafından vurulmuştu. Olayın ardından Yıldız'ın kendisini vuran personelini, tehditlerine rağmen saatlerce dinleyip, istifa etmek isteyince de işten ayrılmamasını söylediği ortaya çıktı.

 

BAŞKANI VURDU PANSUMANA GİTTİ

 

Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız ve şoförü Yener Şimşek, dün 16.00 saatlerinde F.B., tarafından zabıta müdürlüğü iddiasıyla makam odasında silahla vuruldu. Yüzüne ve koluna kurşun isabet eden Yıldız ile birlikte karnından yaralanan Şimşek Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayın ardından kaçarken yüzüne darbe alan F.B.'nin Gürsu Belediye yanındaki sağlık ocağına gittiği ortaya çıktı. Burada yüzüne pansuman yaptıran saldırgan, yoldan geçen bir araca binerek olay yerinden uzaklaştı. 10 plakalı aracın şoförü ise saldırganı tanımadığı ve yaralı olduğu için otomobile aldığı ortaya çıktı. Öte yandan şüphelinin bulunması için emniyet ekipleri çalışmalarını sürdüyor.

 

HASTANE ÖNÜNDE ENDİŞELİ BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

 

Olayın ardından hastaneye koşan Yıldız'ın yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor. Gürsu Belediyesi eski Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Selahattin Turan, "Şu anda sözün bittiği yerdeyiz. İçimiz kan ağlıyor, yüreğimiz sızlıyor. Biz Cüneyt Yıldız'ı bir belediye başkanı, siyasetçi, talimatlar yağdıran amir gibi görmüyorduk. Göreve geldiği günden itibaren personeline baba gibi davrandı. Kendisinden yaşça büyük olan personele bile ağabey diyecek kadar mütevazıydı" dedi.

 

"DAHA ÖNCE DE TEHDİT ETTİ"

 

Yıldız'ın daha önce şüpheliyle defalarca konuştuğunu dile getiren Turan, "Şüpheli, belediye başkanımıza daha önce böyle bir tehdit yaptı. Ama belediye başkanımız buna rağmen, büyük nezaket gösterip, kendisini saatlerce dinlemişti. İstifa etmek istediğinde, kendisine ayrılmaması gerektiğini, çocukları olduğunu söylemişti" diye konuştu.

72 SAAT UYUTULACAK

 

Başkanın kurtulması için dua ettiklerini ifade eden Turan, "Başkanımıza dua ediyoruz. Mütevazı, beyefendi kişiliğiyle gönüllerimizde taht kurmuştu. Biz herkesten dua istiyoruz. Hz. Ömer'in adalet ruhunu yüreğinde hissedebilen bir kişiliğe sahipti. Bu saldırıyı Cüneyt Yıldız hak etmemişti. Soyadı gibi bir yıldızdı. Gürsu'yu da yıldızlaştırıyordu" dedi.

 

72 saat ümitle bekleyeceklerini anlatan Turan, "Uyutulduğunu söylediler. Biz ümitliyiz. Allah inşallah 2 çocuğuna ve sevenlerine başkanımızı bağışlayacak. Allah'ın kudretine inanıyor ve kendimizi ona teslim ediyoruz" şeklinde konuştu.

 

 

Turan, şoförün ise yoğun bakımdan çıktığını ve odada kaldığını sözlerine ekledi.

ETİKETLER :
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA