Altınla İlgili İnanılmaz Tahmin: Onsu 5000 Doları Geçer!

Pacific Capital CEO'su Peter Schiff, FED dünyayı giderek karşılığı sorgulanan dolarla kandırıyor. faiz politikasıyla da kandırıyor. FED'in fiaz üstünde baskısı, doların değeriyle oynama baskısı kalktığında, dünya kandırmayı gördüğünde altının onsu 5000 doları geçecek...
Bu haber 2015-05-18 22:48:08 eklenmiş ve 751 kez görüntülenmiştir.

Altınla İlgili İnanılmaz Tahmin: Onsu 5000 Doları Geçer!

 

Pacific Capital CEO'su Peter Schiff,  FED dünyayı giderek karşılığı sorgulanan dolarla kandırıyor. faiz politikasıyla da kandırıyor. FED'in fiaz üstünde baskısı, doların değeriyle oynama baskısı kalktığında, dünya kandırmayı gördüğünde altının onsu 5000 doları geçecek...

 

Schiff, tüm dünyanın kabul edebileceği küresel bir para birimine, bütün medeniyetlerin temsil edildiği bir BM'ye de ihtiyaç var dedi...

 

Pacific Capital CEO'su Peter Schiff,  FED'in yanıltıcı olarak gündemde tuttuğu faiz politikasının altını dizginlediğini belirtti, "Baskı kalkarsa onsu 5000 doları geçer" dedi.

 

Dünya piyasaları ABD Merkez Bankası'nın (FED) olası faiz adımına yönelik tahmin üretmeye devam ederken altının geleceğine yönelik iddialı açıklamalar geldi. Euro Pacific Capital CEO'su Peter Schiff basına verdiği demeçte halen 1225 dolar seviyesinde seyreden altının ons fiyatının yakın gelecekte 5000 dolara fırlayacağını ileri sürdü. Schiff altının sürekli yerinde saymasına FED'in yanıltıcı olarak sürekli gündemde tuttuğu faiz artış kararını gerekçe göstererek, "ABD ekonomisinin ilk çeyreğe yönelik verileri çok kötü geldi. İkinci çeyrekte rakamlar daha da kötüleşecek. FED faizi yakın zamanda artıramayacağını bilmesine rağmen bu söyleminden vazgeçmiyor" dedi.

 

ÇEYREK ALTIN KAÇ LİRA OLDU? BASKI KALKACAK

 

Faiz artışının beklendiği şekilde gerçekleşmemesiyle birlikte altın üzerindeki baskının da ortadan kalkacağına işaret eden Schiff oluşacak trendin altının ons fiyatını da 5000 dolar ve üzerine çıkaracağını söyledi.

 

'BU ORTAMDA FAİZLER ARTMAZ'

 

ABD'nin ilk çeyrekte yüzde 0.2 büyüyebildiğine işaret eden Schiff, "Hâlâ faiz artışından bahsetmek yanlış beklentilere neden oluyor. FED 'sanki' faiz artıracakmış gibi davranıyor ama artıramayacak" dedi.

 

ALTININ DURUMU

 

Altın, ABD verilerinin doların 4 ayın en düşük seviyesine itmesinin ardından Şubat ayından bu yana en yüksek seviyeye yakın seyrediyor.

 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

DIŞ PİYASA

 

Spot altın, Cuma günkü 1,224.80 dolar seviyesinden Singapur saati ile 10:18'de ons başına 1,222.87 dolara geldi. Altın, Cuma günü yüzde 3.1'lik haftalık bir artış kaydederek 16 Ocak'tan bu yana en büyük ralliyi gerçekleştirdi. Kıymetli metal, 14 Mayıs'ta 1,227.26 dolar ile 17 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Altın Şanghay'da yükselişi 4. güne taşıyor.

 

İÇ PİYASA

 

Altın iç piyasada 101 liranın üstünde seyrediyor. Kur 101.2 ile 101,8 liara arasında gedip geliyor

 

ANALİZ

 

Yatırımcılar, Fed'in 2006'dan bu yana ilk kez gerçekleştireceği faiz artırımının zamanlaması için ABD ekonomik verilerini takip ediyor. ABD'de tüketici güveninin zayıflaması ve fabrika üretiminin hafiflemesi ile birlikte Spot Dolar Endeksi Cuma günü düşüşü 5. haftaya taşıdı. Endeks böylece Ekim 2013'ten bu yana en uzun süreli düşüş dönemini kaydetti. Altın yükseliş beklentisi ile açılan uzun pozisyonlar, 1 ayın en büyük yükselişini gösterdi.

 

UZMAN YORUMU

 

Australia & New Zealand Banking Group Ltd., "ABD verilerindeki zayıflık, kıymetli metaldeki ralliyi tetikledi. Altındaki ralli zayıflayan dolardan destek buldu" değerlendirmesini yaptı.

 

 

Michigan Üniversitesi'nin öncü tüketici güveni endeksi Mayıs ayında Aralık 2012'den bu yana en büyük düşüş gösterdi. Fabrika üretimi geçtiğimiz ay değişiklik göstermedi. Üretim Mart ayında yüzde 0.3 yükselmişti. Otomobiller ve parçalar hariç tutulduğunda üretim Nisan ayında yüzde 0.1 geriledi. Bir önceki ay yüzde 0.1'lik bir artış kaydedilmişti.

ETİKETLER :
Diğer İs Dünyası haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA