ÜMRANİYE MEYDANI KEŞKEK ŞÖLENİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Düğün, cenaze, asker uğurlama gibi günlerde yapılan keşkek geleneği Ümraniye Meydanı’nda canlandırıldı. Ümraniye Belediyesi ve Ümraniye Kastamonulular derneğinin ortaklaşa düzenlediği Keşkek Şenliği’nde 50 kazan keşkek, sabahın erken saatlerinde pişirilerek şenlik alanına gelen tüm vatandaşlara ikram edildi.
Bu haber 2015-05-17 23:12:48 eklenmiş ve 939 kez görüntülenmiştir.

 ÜMRANİYE MEYDANI KEŞKEK ŞÖLENİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

 

Düğün, cenaze, asker uğurlama gibi günlerde yapılan keşkek geleneği Ümraniye Meydanı’nda canlandırıldı. Ümraniye Belediyesi ve Ümraniye Kastamonulular derneğinin ortaklaşa düzenlediği Keşkek Şenliği’nde 50 kazan keşkek, sabahın erken saatlerinde pişirilerek şenlik alanına gelen tüm vatandaşlara ikram edildi.

 

İlçede mukim vatandaşların yöresel kültürlerinin ve mahalli geleneklerinin yaşatılması noktasında azami gayret sarf eden Ümraniye Belediyesi, Ümraniye Kastamonulular Derneği (KAS-DER) ile ortaklaşa düzenlediği “Keşkek Şöleni” ilebirlikte yaşama kültürünün muhteşem bir örneğini  Ümraniye Meydanında gerçekleştirdi. Bu yıl ilki düzenlenen şölen, Ümraniye Meydanı’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Şölende Kastamonulu sanatçıların söylediği şarkılar ve Kastamonu yöresel halk oyunu ekibinin sergilediği gösteri ile eğlenen Ümraniyeliler, ikram edilen keşkeklerden tatmak için saatler öncesinden sıraya girdi. 50 aşçı ve yardımcıları eşliğinde odun ateşinde pişirilen Keşkek’in dağıtıldığı şenlik renkli görüntülere sahne oldu. Keşkek’in yanında Kastamonu’ya özgü çekme helva ve kiren ekşisi de ikram edildi. Şölene; Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, AK Parti İstanbul Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez SKM Başkanı Mustafa Ataş, AK Parti Ümraniye SKM Başkanı ve İlçe Başkan Vekili Av. Serkan İnanoğlu, KASDER Genel Başkanı Latif Çilingiroğlu, AK Parti 1. Bölge Milletvekili Adayları Rabia İlhan, Alim Erdemir, Hulusi Şentürk, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Tosun, Belediye Başkan Yardımcıları, KASDER Ümraniye Şube Başkanı Yunus Kökden, Dernek Başkanları, belediye birim müdürleri, muhtarlar, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Kastamonu’nun tarihi özelliklerinden bahsederek şölenin açılış konuşmasını yapan KASDER Ümraniye Şube Başkanı Yunus Kökden, “Ümraniye Belediyesi’nin himayesinde, birlikte düzenlemiş olduğumuz Kastamonu “Keşkek Şöleni” için başta Belediye Başkanı Hasan Can beyefendi olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

 

KASDER Genel Başkanı Latif Çilingiroğlu yaptığı konuşmasında, “ KASDER İstanbul’daki sivil toplum kuruluşları arasında en önde gelen sivil toplum kuruluşudur. İstanbul’un 39 İlçesi’nde şubesi olan ve hemşehrileri ile dayanışma içinde olan bir kuruluştur. Dernek olarak biz buradaki hemşehrilerimize kendi kültürlerimizi öğretmeye ve yaşatmaya çalışıyoruz. Ümraniye Meydanı’nda böyle bir şenliğe imza atan Sayın Belediye Başkanı Hasan Can Beyefendi’yi ve KASDER Ümraniye Şubesi’ni tebrik ediyorum” dedi.

 

Şenlikte kısa bir konuşma yapan AK Parti Ümraniye SKM Başkanı ve İlçe Başkan Vekili Av. Serkan İnanoğlu, “Bugün günlerden Kastamonu! Bugün bu meydan Kastamonu kokuyor. Belediye Başkanı Hasan Can bu meydanı açtığında şu sözü söylemişti; “Anadolu’yu burada yaşatalım. Anadolu’nun kokusunu burada alalım demişti.” Elhamdülillah yine bugün burada bir rekor kırılmış 50 kazan buraya dizilmiş, keşkeklerimiz hazırlanmış. Ben öncelikle dernek yöneticilerine ve Belediye Başkanımıza bize Anadolu’yu buraya taşıdıkları için çok teşekkür ederim” dedi.

 

AK Parti 1. Bölge Milletvekili Adayı Rabia İlhan yaptığı konuşmasında, “Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan gurur duyuyorum. Biz Kastamonulular aslında gittiğimiz yerlerde belki de bugünlere kadar kendimizi çok iyi tanıtamadık. Maalesef birtakım değerlerimizi, kültürümüzü bir yerlerde anlatamadık. Ama bugün burada, bu Keşkek Şöleni ile bize bu imkânı sağlayan Belediye Başkanımız Hasan Can’a teşekkür ediyorum. Ve bu organizasyonu tertip eden KASDER yönetimine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

AK Parti 1. Bölge Milletvekili Adayı Alim Erdemir, “Bugün bu meydanı Kastamonulular ile doldurduk. Yarın Bayburt, diğer bir gün Zonguldaklı ile doldururuz. Çünkü bizim herkese yetecek kadar sevgimiz, saygımız ve merhametimiz var. Bu vesileyle hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum” dedi.

 

AK Parti 1. Bölge Milletvekili Adayı Hulusi Şentürk ise, “ Bugün buradaki tüm Kastamonulu hemşehrilerimle bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Ümraniye Meydanı coşkulu bir kalabalık ile Kastamonu kültürünü yaşıyor. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Ve hepinizi saygı ile selamlıyorum” dedi.

 

BAŞKAN HASAN CAN; “ÜMRANİYE BELEDİYESİ STANDARTLAR ÜSTÜ HİZMET VERMEYE ÇALIŞAN BİR BELEDİYEDİR”

 

 

Şölende bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Bugün Keşkek adı altında bir şölen yaşıyoruz. Keşkek, sadece Kastamonu’nun değil,  Anadolu’muzun birçok Bölgesi’nin vazgeçemediği düğün yemeği, en itibarlı misafirlerimiz geldiğinde ikram etmek istediğimiz büyük emeğin ürünüdür. Bugün bu meydan’da 50 kazan kaynadı. Ben televizyon yayınlarında dedim ki; iki saate kadar keşkek dağıtımı biter. Ancak yanlış söylemişim, çünkü şu anda son kazanı kaynatıyorlarmış. Demek ki her kazan’dan yaklaşık 500 kişilik keşkek çıktığına göre, 25-30 bin kişi keşkeğimizin tadına bakmış” dedi.

 

 

Kastamonulu Milletvekili adaylarından bahseden Başkan Hasan Can, “ Kastamonulu Rabia İlhan hanım ve Hulusi Şentürk kardeşimiz aramızda. Hulusi Şentürk kardeşim hem AK Parti içinde hem de kamu da çok önemli görevlerde bulunmuş bir kardeşimizdir. TSE gibi bir kurumun Başkanlığı’nı yapmış bir kardeşimizdir. Ümraniye Belediyesi de TSE belgesini almaya hak kazanmış bir belediyedir. TSE standartlarında hizmet üreten bir belediyedir. Belediye binamız Türkiye’de bir örneği olmayan yeşil ve çevreci bir projedir. Akıllı bir belediyedir. Yani her türlü kontrolü ile elektriğinden ısıtma sistemine kadar her şeyini otomatik olarak takip eden belediyedir. Güneş enerji sistemi ile de bir miktar enerjisini kendisi üreten bir belediyedir. Ve bu çerçeve de yeşil ve akıllı bina olarak TSE’ye müracaat ettik. İnşallah bu belgeyi de almış olacağız. Bildiğim kadarıyla bu belgeyi ilk olarak alan Cumhurbaşkanlığı Sarayımız. Ve Yeşil Bina Sertifika’sını alan ikinci kurum olacağız inşallah. Ümraniye Belediyesi standartlar üstü hizmet vermeye çalışan bir belediyedir “dedi.

Son olarak Çanakkale Zaferine de değinen Başkan Hasan Can, “Çanakkale hakkında söylenecek çok söz var. O Çanakkale’de nice erler şehit oldu. Çorum, Yozgat, Adana, Ankara, Yozgat, Ağrı, Kastamonu, Balılesir, Bursa, Şam, Bağdat, Yemen, Kırım, Bakü, Kosova, Üsküp, Saray Bosna ve Gümülcine’den 250 bin vatan evladı şehit oldu. Ruhları şad olsun. Bu 250 bin vatan evladının arasında Kastamonu Araç İlçesi’ne bağlı Güzlük Köyü’nde eli silah tutan bütün erkekler cepheye gidiyor. Ve hepsi şehit oluyor. Onları da rahmetle anıyoruz. Mekânlarını cennet olsun. Rabbim bizi de cennetinde onlarla komşu etsin. Ve bugünü bize hazırlayan gerek Kastamonulu Dernek Yöneticilerine, gerekse bu günün hazırlanmasında ciddi bir gayret gösteren Belediye Başkan Yardımcımız Mustafa Küçükkapdan’a teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez SKM Başkanı Mustafa Ataş konuşmasına, “ Bu organizasyonu gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a ve ekibine, KASDER Ümraniye Şubesi Başkanı ile ekibine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bugün böylesine güzel bir şölende olmak bizim açımızdan büyük bir onur ve şereftir” dedi. Seçimlerle ilgili hususlara da değinen AK Parti Genel Merkez SKM Başkanı Mustafa Ataş; “Bir genel seçimin arifesindeyiz. Türkiye’yi 2002 yılında yapılan genel seçimlerden sonra alıp, 13 yıllık iktidar döneminde eğitimden sağlığa, ulaşımdan ekonomiye, dış işleri, sağlık hizmetleri, kültürel hizmetler gibi alanlarda yıllardan beri ihmal edilmiş tüm işleri çözerek bu günlere geldik. Bu işleri yaparken kurucu Genel Başkanımız, bugün Cumhurbaşkanımız olan Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde bu hizmetleri ülkemize yapmaya çalıştık. AK Parti iktidarları döneminden önce 13 yıl içerisinde yapılan hizmetler yapılamıyor muydu ki? AK Parti iktidarı döneminde bu hizmetler yapıldı. Her şeyden önce bu ülke de insan gibi yaşayabilme noktasında atılımları gerçekleştiren AK Parti iktidarlarına teşekkür etmek istiyorum” dedi.

 

 

AK Parti Genel Merkez SKM Başkanı Mustafa Ataş konuşmasının devamında; “Bu Ümraniye Meydanı’yla Ümraniye’yi İstanbul’un parlayan yıldızı haline getiren Hasan Can kardeşimizi, ağabeyimizi bir kez daha huzurlarınız da kutluyorum tebrik ediyorum” dedi. Ataş; “ Hasan Başkanımızın Ümraniye’ye kazandırdıkları Ümraniyeliler tarafından görülüyor. İşte biz neyi konuşuyorsak, neyi söylüyorsak yerine getiren bir anlayışı ile siyaset yapıyoruz. Yapamayacağımız işleri vaat etmiyoruz. Hepinizin destek ve dualarına ihtiyacımız var. Emeği geçen herkesi bir kez daha tebrik ediyorum. Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” dedi.

KASDER Ümraniye Şubesi tarafından, Kastamonulu Kültürü’nün tanıtılması ve İstanbul’daki Kastamonulular’ın “Keşkek Şöleni” etrafında bir araya gelmesiyle ilgili yaptığı başarılı çalışmaları nedeniyle, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a fahri hemşerilik beratı verildi. Bunun yanı sıra Başkan Hasan Can’a yöresel hediyelerde takdim edildi.

 

Öte yandan program, yöre sanatçılarının söylediği Türklerle, davul zurna ve folklor ekibinin oyunlarıyla devam ederken zaman zaman alanı dolduran vatandaşlarda eğlenceye eşlik etti.

ETİKETLER :
Diğer Yerel Yönetimler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA