EN ACI ÖLÜM- Yanlız Başına Mezarlığa...

Dünya baronizminin katil firmaların tetikçisi vatan haini Cumartesi gecesi hayatını kaybeden 12 Eylül askeri darbesinin mimarı 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren son yolculuğunda sahipsiz kaldı. Eski Türkiye olsa Tüsiad en önde yürürdü. Hürriyet milliyet methiyeler dizerdi...
Bu haber 2015-05-12 12:29:00 eklenmiş ve 600 kez görüntülenmiştir.

EN ACI ÖLÜM- Yanlız Başına Mezarlığa...

 

Dünya baronizminin katil firmaların tetikçisi vatan haini Cumartesi gecesi hayatını kaybeden 12 Eylül askeri darbesinin mimarı 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren son yolculuğunda sahipsiz kaldı. Eski Türkiye olsa Tüsiad en önde yürürdü. Hürriyet milliyet methiyeler dizerdi...

 

Evren, Genelkurmay'daki törenin ardından, öğle namazına müteakip Ahmet Hamdi Akseki Cami'inde kılınacak cenaze namazından sonra Devlet Mezarlığı'nda götürülürken cenaze arabasının tek kalması acı tabloyu ortaya çıkardı. Türkiye halkları kendisine en büyük cezayı verdiler. Tek başına ve yanlız kalması mezarlığa götürülmesi halkın bir diktatöre verdiği en ağır ceza olarak tarihe geçti...

"HARAM OLSUN"

Cenaze namazına sadece aile yakınlarının katıldığı darbeci için imamın 'Hakkınızı helal ediyor musunuz' sorusunu sorduğu sırada alanda bulunan  iki kadın, 'Haram olsun' diye bağırınca kısa süreli arbede yaşandı. Kadınlar görevliler tarafından cami dışına çıkarıldı. Kadınların kimliği henüz öğrenilemedi.

 

4 PARTİ, HÜKÜMET VE ERDOĞAN TÖRENE KATILMIYOR

 

Meclis'te temsil edilen 4 siyasi parti ile hükümetin cenaze törenine temsilci göndermeyeceği dün açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da törene katılıp katılmayacağı merak ediliyordu. Erdoğan'ın programı gece yarısı belli oldu. Erdoğan, Evren'in cenaze törenine katılmayacak.

 

3 KIZINA SORULDU

 

Cumartesi gecesi saat 23.00 sıralarında tedavi gördüğü GATA'da hayatını kaybeden Evren için Cumhurbaşkanlığı yapması nedeniyle bugün ulusal cenaze töreni düzenlenecek. Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda bugün Cumhurbaşkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Ankara Valiliği'nden yetkililerden oluşan komite, tören programını belirledi.

Program belirlenirken Evren'in üç kızının da görüşü alındı.

 

MECLİS'TE TÖREN YOK

 

Devlet cenaze törenlerinde Meclis'te tören düzenlenmesi de yer alıyor.

Ancak Evren'in kızlarının isteği üzerine Meclis'teki tören programdan çıkarıldı.

 

NECDET ÖZEL RAPORLU

 

Genelkurmay Başkanlığı da yaptığı için Evren için karargahta da tören düzenlenecek. Evren'in naaşı, GATA'dan cenaze aracı ile Genelkurmay karargahına getirilecek. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, ameliyat olduğu için raporlu olması nedeniyle Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, törende Genelkurmay Başkanvekili olarak bulunacak. Törene, kuvvet komutanları ve farklı rütbelerdeki TSK personeli katılacak.

 

DEVLET MEZARLIĞI'NA DEFNEDİLECEK

 

Genelkurmay'daki törenin ardından naaş, Ahmet Hamdi Akseki Camii'ne götürülecek. Öğle namazını müteakip cenaze namazının ardından Evren'in naaşı önce aile üyeleri ve protokolün önünde geçirilecek. Ardından top arabasına konulacak. Törene, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı bandosu ile tabur seviyesinde bir tören birliği katılacak. Bu törenin ardından Evren'in naaşı Devlet Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Devlet Mezarlığı, Cumhurbaşkanlığı'nın Beştepe Yerleşkesi'nin karşısında bulunuyor.

 

ÜLKÜCÜLER, CENAZE TÖRENİNİ PROTESTO ETTİ

 

Ankara Kızılay'da bir araya gelen '12 Eylül Mağduru Ülkücüler Komisyonu' üyeleri, 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'e devlet töreni düzenlenmesini protesto etti. Protesto sırasında Kenan Evren için 'Hakkınızı helal ediyor musunuz?' sorusuna grup üyeleri, sırtlarını dönerek karşılık verdi.

 

12 Eylül Mağduru Ülkücüler Komisyonu üyeleri, tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) hayatını kaybeden 12 Eylül darbesinin mimarı, 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'e devlet töreni düzenlenmesini protesto etti.

 

 

 

"DARBECİNİN EL ÜSTÜNDE TAŞINMASINI REDDEDİYORUZ"

 

Komisyon Başkanı ve Saadet Partisi (SP) Ankara 1'inci Bölge milletvekili adayı Remzi Çayır, o dönemin cezasını, işkencesini, idamını, sürgününü yaşamış insanlar olarak bir dönemin karanlık lideri, darbecisi Kenan Evren'in devlet töreniyle defnedilmesini, demokrasiye ve insan haklarına vurulmuş bir darbe olarak gördüklerini aktardı. Çayır, şu ifadeleri kullandı: "1 milyon insanın gözaltına alındığı, 2 milyona yakın insanın fişlendiği, 300 kişinin mahpushanelerde işkence sonucu öldürüldüğü, 1 sağdan 1 soldan 50 kişinin idam edildiği, 43 kişinin, o işkencelerden ötürü intihar ettiği bir dönemden bahsediyoruz. Binlerce kişinin işinden edildiği, 100 binlerce insanın sürgüne mahkûm edildiği kapkaranlık bir dönemin mimarı Kenan Evren'i hala Devlet Başkanı sıfatıyla muamele görmesi kabul edilemez."

 

Ankara 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nin Evren'e verdiği ağırlaştırılmış müebbet cezasını hatırlatan Çayır, "Bunca insanın ahını nasıl yok edeceksiniz?" diye sordu. Millet iradesini, Parlamento'yu silah zoruyla kapatmış, 'kendi kararlarını yasa diye topluma dayatmış bir darbecinin' el üstünde taşınmasını reddettiklerini kaydetti.

 

"CENAZE İBRET-İ ALEM İÇİN ORTADA BIRAKILMALIYDI"

 

Evren'in, 17 yaşındaki Erdal Eren'in yaşını büyültüp idam ettiğini hatırlatan Çayır, böyle bir demokrasi anlayışı, böyle bir millet anlayışının olmayacağını söyledi. Haklarını helal etmediklerini vurgulayan Çayır, "Bu diktatörlerin, bu darbecilerin, kendisini milletin efendisi, milletin sahibi gören anlayışın, bir daha bu ülkede yeşermemesi için, darbeci zihniyetin bu ülkede bir daha yer bulmaması için, bugün aslında ibret-i alem olsun diye ortalıkta bırakılması gereken cenaze, ne yazık ki Türk ordusunun elleri üzerinde mezara taşınmak üzeredir. Biz bunu kabul etmiyoruz." diye konuştu.

 

HAKLARINI HELAL ETMEDİLER

 

 

Çayır daha sonra o dönemi yaşayan arkadaşlarına, 'Er kişi niyetine, siz diktatöre, darbeciye hakkınızı helal ediyor musunuz?' diye sordu. Bunun üzerine 12 Eylül mağduru ülkücüler, sırtlarını dönüp, haklarını helal etmediklerini söyledi.

ETİKETLER :
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA