DEMİRTAŞ EDİRNEDEN ARDAHAN'A EZİLENLKER OLARAK BU ÜLKEYİ BİZ YÖNETECEĞİZ...

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş Tunceli'de: - "Edirne'den Ardahan'a kadar, Samsun'dan Antalya'ya kadar, Dersim'den İzmir'e kadar bütün ezilenler olarak ülkemizi yönetecek aşamaya geldik.
Bu haber 2015-05-07 22:26:49 eklenmiş ve 634 kez görüntülenmiştir.

DEMİRTAŞ EDİRNEDEN ARDAHAN'A EZİLENLKER OLARAK BU ÜLKEYİ BİZ YÖNETECEĞİZ...

 

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş Tunceli'de: - "Edirne'den Ardahan'a kadar, Samsun'dan Antalya'ya kadar, Dersim'den İzmir'e kadar bütün ezilenler olarak ülkemizi yönetecek aşamaya geldik. 7 Haziran'da bunun ilk adımını atacağız"- "Ben Diyanet İşleri Başkanı Sayın Mehmet Görmez'in yerinde olsam (kişiliğine laf söylemiyorum, kişiliğine asla laf etmedim) kendimi ezdirmem istifa ederim" HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Edirne'den Ardahan'a kadar, Samsun'dan Antalya'ya kadar, Dersim'den İzmir'e kadar bütün ezilenler olarak ülkemizi yönetecek aşamaya geldik.

 

7 Haziran'da bunun ilk adımını atacağız" dedi.Demirtaş, Mazgirt ilçesindeki partisinin seçim bürosunu ziyaret etti. Burada vatandaşlara seslenen Demirtaş, geçmişin acılar ve mücadelelerle geçtiğini belirtti.Bunun hep böyle gitmeyeceğini ifade eden Demirtaş, "Bu kadar mücadele, bu kadar emek, ödenen bedeller, elbet boşa gitmeyecekti. Şimdi o günlerin arifesindeyiz. O günlerin ne kadar yakın olduğunu yüreğimizde hissediyoruz" diye konuştu.O günlerin uzak olmadığını vurgulayan Demirtaş, şunları söyledi: "7 Haziran, elimizi uzattığımızda tutacağımız kadar yakına geldi. Özgürlüğümüz ve çok özlediğimiz barış, elimizi uzattığımızda tutacağımız kadar yakına geldi. 7 Haziran'da öylesine bir Türkiye, öylesine bir gelecek özlemi çekiyoruz ki; Türkiye'nin her yerinde bizim gibi bu özlemi çekenlerle el ele veriyoruz, bir daha da ülkemizin başına bunlar gibi sultanlar, bunlar gibi diktatörler musallat olmasın. Türkiye'nin her yerinde bütün ezilenlerle bu nedenle el ele veriyoruz.

 

Zamanı geldi geçti bile artık biz ülkemizi yönetecek aşamaya geldik. Edirne'den Ardahan'a kadar, Samsun'dan Antalya'ya kadar, Dersim'den İzmir'e kadar bütün ezilenler olarak ülkemizi yönetecek aşamaya geldik. 7 Haziran'da bunun ilk adımını atacağız. İlk adım, AKP'nin saltanatını devirmek olacak, sultanın sarayda huzurunu kaçırıp kabusu olmak olacak."Demirtaş, seçime ciddi ve disiplinli bir şekilde hazırlanmaları, her oya sahip çıkmaları halinde, 7 Haziran'da hiç kimsenin beklemediği "muhteşem" bir sonucun ortaya çıkacağını iddia etti.Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun meydan meydan gezerek oy istediğini anlatan Demirtaş, "Kime oy istediği de belli değil. 'AKP'ye oy istiyor' deseniz, istediği oylar Cumhurbaşkanı'na gidecek ve onu başkan yapacak, hükümet ortadan kalkacak. Yani AKP kazanırsa Başbakanlık bitecek. Ahmet Davutoğlu'na oy verilirse ortada Ahmet Davutoğlu diye bir şey kalmayacak. 'Oy verin beni bitirin' demek istiyor" şeklinde konuştu.- "HDP dışında bu felaketi durduracak bir parti yok"Başbakan Davutoğlu'nun durumunun çok zor olduğunu öne süren Demirtaş, şöyle devam etti: "Onun içinde bulunduğu durum içler acısı. AKP kendi programına oy istiyor, 'seçim beyannamesi yayınladık' diyor, 'buna oy verin' diyor fakat millet ona oy verse onu uygulayacak hükümet ortada kalmayacak. Çünkü tek başına bir kişi kendi programını uygulayacak. Onun programı da belli 'başkan olacağım' diyor, 'yargı bana, rektörlükler bana bağlanacak, bütün üst yargı kurumları bana bağlanacak, parlamento emrimde olacak, basın emrimde olacak' diyor. Yani AKP'ye verilecek her oy hükumetin ortadan kalkması, parlamentonun feshedilmesi, aslında diktatörlüğe verilmiş oy anlamına gelecek. ve bu gidişatı, bu felaketi durduracak tek bir parti var; HDP. Onun dışında ne matematik olarak, ne siyaseten ne de vicdanen HDP dışında bu felaketi durduracak bir parti yok. Biz de kendimize inanıyoruz, güveniyoruz. Bunu başarabileceğimizi de düşünüyoruz.

 

 

Ben Sayın Ahmet Davutoğlu'nun yerinde olsam HDP'ye oy veririm. Çünkü onu da kurtaracak biziz."- "Görmez'in yerinde olsam kendimi ezdirmem istifa ederim "Diyanet İşleri Başkanlığının makam aracıyla ilgili iddialara da değinen Demirtaş, sözlerini şöyle tamamladı: "Demek ki haklıymışız. Demek ki imam, arkasındaki cemaat yoksulsa onun gibi yaşamak zorundadır. Biz haklı çıktık. Demek ki senin cemaatin, arkanda namaz kıldırdığın cemaatin, halk otobüsüne, dolmuşa binecek para bulamıyorsa imam 1 milyon liralık Mercedes'e binemezmiş. Biz haklıyız değil mi? Ama o da yetmez. Ben Diyanet İşleri Başkanı Sayın Mehmet Görmez'in yerinde olsam (kişiliğine laf söylemiyorum, kişiliğine asla laf etmedim) kendimi ezdirmem istifa ederim. Bu oyunlara, bu sahteliğe alet olmam istifa ederim. Kendisi din adamıdır. Türkiye'deki resmi bir numaralı din adamıdır. Bu şekilde kendisini bu oyunlara alet ederek, siyasete alet ederek ve din tüccarlığı üzerinden oy toplamaya çalışanlara ibreti alem olsun diye istifa etmesini özellikle tavsiye ediyorum. Kendini harcatmasın."Demirtaş, daha sonra Tunceli kent merkezindeki ve Pülümür ilçesindeki seçim bürolarını ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA