SEFA GÜNEŞ İMANA GETİRDİ.!

Müzik hayatına 20 yıl Önce İzmir Musiki Cemiyeti’nde başlayan Sefa Güneş’in dördüncü albümü “İmana Gel İmana” Seyhan Müzik etiketiyle piyasaya çıktı.
Bu haber 2015-05-06 12:52:55 eklenmiş ve 662 kez görüntülenmiştir.

Yaptığı televizyon programlarıyla geniş kitlelere ulaşan Güneş, son albümünde yine halkın yaşamını ve yedi bölgeden yaşamın esintilerini dinleyicilerine sunma fırsatı buldu. Albümde ağırlıklı olarak yaşama dair besteler yer alıyor.

usta yorumcu ve bestekar  sanatçı Sefa Güneş’in çok konuşulacak son albümü İmana “Gel İmana” Seyhan Müzik etiketiyle müzik marketlerde yerini aldı. Kafkasya ve anadolu esintilerinin ağırlıklı olduğu albümde, yedi bölgeden de esintiler bulmak mümkün. Güneş, yedi bölgeden etkilenmesini ise şu sözlerle özetliyor; “Bir çok televizyonda gezi ve müzik programları yaptım. Dolayısıyla yedi bölgede gitmediğim il kalmadı. Her gittiğim ilin bir estürmanı, bir yerel türküsünden etkilendim. Dolayısıyla bu albümde de bu esintilere yer verdim”

MEHMET ALİ YILMAZ’LA HAYATI DEĞİŞTİ

Müzik Hayatına İzmir Musiki Cemiyeti’nde adım atan Sefa Güneş, burada kısa bir eğitimin ardından koro ve solo ses sanatçısı olarak görev yapar. Vatani görevini yaptıktan sonra İstanbul’un seçkin mekanlarında sahne alan Güneş, 1996 yılında Mert FM’in etkinliğinde söylediği ‘Fırat’ türküsüyle dönemin bakanlarından Mehmet Ali Yılmaz’ın dikkatini çeker. Yılmaz, radyodan dinlediği bu türküyü söyleyen Güneş ile tanışmak istediğini söyler. Dolayısıyla Güneş’in müzik hayatı da bu tanışmadan sonra değişir. Güneş, ilk albümü ‘Sen Olacaksın’ı Mehmet Ali Yılmaz’ın şirketi Mavi Müzik etiketiyle piyasaya çıkarır. Bu albümün ardından iki albüm daha çıkartan Güneş, televizyon programlarına yoğunluk verdi. Çeşitli televizyon kanallarında ‘Memleket Sefası’ adıyla müzik ve gezi programları yaptı. Anadolu’yu karış karış gezen Güneş, gittiği her ilde insanların sorunlarını ekrana taşıdı. Televizyon programlarından arta kalan zamanlarda sahne çalışmalarını aksatmayan Güneş, belediye festivallerinin de vazgeçilmez ismi olarak dikkat çekti. Güneş’in son albümü İmana Gel İmana’da gerçek yaşamın hikayeleri notalarla müziğin ahengine yansıtılmış .  

Suat incedere/DKMHABER 

 

ETİKETLER :
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA