PKK, Türkiye'de "Silahsızlanma Kongresinden" Vazgeçti

Katil firmalar daiş gibi lejyon ordularla hem Türkiye'yi, hem de Kürdistan'ı kuşatmış çembere almış durumda. Kürtlerin arasındaki suni-sahte sınırlar devam ediyor. Bu katil firmalar Türkiye'de muhalefeti de ele geçirmiş durumdalar. Türkiye'yi vurmak için sabırsızlanıyorlar...
Bu haber 2015-05-02 17:38:20 eklenmiş ve 757 kez görüntülenmiştir.

PKK,  Türkiye'de  "Silahsızlanma Kongresinden" Vazgeçti

 

Türkiye genelinde PKK'nın silahsızlanması konusunda kamuoyu bilgi kirliliği ile kuşatılmış durumda. Daiş vb. vahşi terör çeteleri şu anda Suriye ve Irak Kürdistan'ında yüzyıldan fazladır boşaltılan, değişik nüfusların  doldurulmaya çalışıldığı devasa bir Kürt coğrafyasını işgal etmiş durumdalar. Türkiye'nin etrafında devlet kalmadı. Tüm etraf  diktatörler ve terör çeteleriyle dolduruldu....

 

Katil firmalar daiş gibi lejyon ordularla hem Türkiye'yi, hem de Kürdistan'ı kuşatmış çembere almış durumda. Kürtlerin arasındaki suni-sahte sınırlar devam ediyor. Bu katil firmalar Türkiye'de muhalefeti de ele geçirmiş durumdalar. Türkiye'yi vurmak için sabırsızlanıyorlar... Katil kapitalizmin bu amansız saldırıları siyaseti... vb. alanları felç etmiş durumda. Türkiye'de her zaman olduğu gibi yine vatandaş ve vatandaşın sağduyusu ülkeyi düze çıkarıyor. Saldırıları boşa çıkarıyor...

 

Bölgedeki diktatörler, terör çeteleri ve Kürdistan'ın bir bütün olarak özgün durumu göz önüne alındığında, Kürlerin silah bırakması Kürtler açısından intihar etmek manasına geldiğinden bu koşullarda Kürtlerin silah bırakacağını zan edenler hayal görüyor demektir.

 

Silah bırakmadan kasıt Türkiye Kürdistan'ında bulunan silahlı gerillanın Türkiye dışına çıkması.

 

Gerek etraftaki gelişmeler, gerekse Türkiye'deki gelişmeler, Abdullah Öcalan'ın tarihi çağrısı, çözüm sürecinin en önemli ayaklarından biri olan PKK'nın silah bırakma kongresi iptal edildi.

 

Çözüm sürecinin en önemli aşaması olarak gösterilen PKK'nın Türkiye Kürdistan'ında silah bırakma kongresi iptal edildi. Gerekçe olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Kürt sorunu vardır demek ayrımcılıktır, terör örgütüyle aynı masaya oturmak devletin çöktüğünü gösterir" açıklaması gösterildi.

 

ÖCALAN İSTEMİŞTİ, PKK VAZGEÇTİ

 

İmralı'ta tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine Dolmabahçe Mutabakatı sonucu Türkiye'ye yönelik silahlı mücadeleyi bitirme kongresini toplamaya hazırlanan PKK, silahsızlanma kogresinden vazgeçti.

 

ÖRGÜTE YAKIN GAZETENİN YAZARI YAZDI

 

20 yıla yakın PKK davasından cezaevinde yatan ve daha sonra Avrupa'ya çıkan Özgür Gündem gazetesi yazarlarından Muzaffer Ayata köşesinde, örgütün silahsızlanma kongresini toplamaya hazırlandığını, ancak Erdoğan'ın, "Kürt sorunu yoktur" çıkışı sonrası kongreyi toplama hazırlığından vazgeçtiğini dile getirdi.

 

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASININ ARDINDAN VAZGEÇTİLER

 

Ayata, Öcalan'ın PKK'nın 21 Mart'ta yaptığı açıklamayı dikkate alarak silahsızlanma kongresini toplama yönünde karar aldığını ve bu yönde hazırlıklara başladığı belirtti. Ancak Erdoğan'ın, "Kürt sorunu yoktur. Dolmabahçe Mutabakatı'na karşıyım. İki taraf demek ülkeyi böler" yönündeki açıklamasının PKK yönetimini yeni bir değerlendirme yapmaya ittiğini açıkladı. Ayata, PKK yönetiminin değerlendirme sonucu kongreyi toplama kararından vazgeçtiği yönünde karar aldığını dile getirdi.

 

"PKK NEYE DAYANARAK KONGREYİ TOPLAYACAKTI"

 

Ayata, yazısında, şu ifadelere yer verdi:

"Erdoğan bu açıklamalarıyla süreci askıya alırken, hükümetten süreci sahiplenme yönünde bir açıklama gelmedi. Tersine Cumhurbaşkanı söylediklerinin kendileri için bir talimat olduğunu söylediler. Bu nedenle PKK yönetimi durumu yeniden değerlendirmek zorundaydı. Ortada Kürt sorunu yoksa, sürecin sağlıklı yürümesi için gereken mekanizmalar reddedilecekse neye dayanarak kongreyi toplayacaktı. Ortada güven artırıcı bir adım yok, tersine yıkmaya dayalı girişimler peşpeşe gelmeye başladı. Bütün bu olumsuz ve süreç karşıtı gelişmelerden sonra PKK kongreyi toplamaktan ve hazırlık yapmaktan vazgeçti."

 

"TECRİTİN DE ETKİSİ VAR"

 

Öcalan'ın İmralı'da yeni bir tecrite alındığı PKK'nın kongresini toplamaktan vazgeçmesinin ise tecritin de etkili olduğunu vurgulayan Ayata, yazısında, "Barış ve demokrasiden yana güçlerin bilmesi gerekir ki Erdoğan, PKK'nın kongreyi toplaması direkt engellemiştir"

ifadelerine yer verdi.

 

TEMAS TRAFİĞİ

 

Bu gelişmeden sonra İmralı heyeti ile hükümetin çözümden sorumlu yetkililer arasında temas kuruldu. Örgütün bu yönde aldığı kararın değerlendirilmesi için HDP'nin İmralı heyetinin önümüzdeki günlerde Kandil'e giderek örgüt yönetimiyle bir araya geleceği öğrenildi.

 

Görüşmeden sonra Kandil dönüşü HDP heyetinin, hükümetin çözüm kurulu yetkilileriyle bir görüşme yapması bekleniyor. Çözümde ortaya çıkan tıkanıklığı gidermek için heyetin, hükümetten gerekli izinin alınması halinde İmralı'ya giderek Öcalan'la yeni bir durum değerlendirmesi yapacağı öğrenildi.

 

PKK'dan Baraj İnşaatına Bombalı Saldırı

 

 

 

 

 

 

 

 

PKK BARAJ İNŞAATINI HAVAYA UÇURDU...

 

 

 

PKK'dan Baraj İnşaatına Bombalı Saldırı

 

PKK Kürdistan'da bir türlü dinmek  ve bitmek   bilmeyen baraj -hes vb. doğa tahribatı ve katliamının  önüne geçmek için bombalı eylemler dışında seçenek kalmadığını belirterek baral inşaatını havaya uçurdu...

 

 

 

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde PKK, menfeze yerleştirdikleri patlayıcıyı infilak ettirdi. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda, karayolunda hasar oluştu.

 

ÖLEN YA DA YARALANAN OLMADI

 

Alınan bilgiye göre, inşaatı süren Silvan Barajı'na malzeme taşınması amacıyla kullanılan, Silvan ile Bayrambaşı köyü arasındaki karayolunda büzlerle oluşturulan menfeze yerleştirilen el yapımı patlayıcı, dün 23.45'te patlatıldı.

 

Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda, karayolunda hasar oluştu.

 

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer DKM-Analiz haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA