Nepal'de Ölü Sayısı 4 Bin'e Yaklaştı

Nepal'de Cumartesi günü meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 3 bin 218'e yükseldi. Bazı kişilerin yıkıntıların arasında selfie çekmesi ise şaşkınlık yarattı.
Bu haber 2015-04-27 10:47:12 eklenmiş ve 761 kez görüntülenmiştir.

Nepal'de Ölü Sayısı 4 Bin'e Yaklaştı

 

Nepal'de Cumartesi günü meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 3 bin 218'e yükseldi. Bazı kişilerin yıkıntıların arasında selfie çekmesi ise şaşkınlık yarattı.

 

Nepal'de Cumartesi günü meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 3 bin 218'e yükseldi. Everest Dağı'nda düşen çığ, saniye saniye kameraya yansıdı. İngiltere'de yayımlanan Independent gazetesine konuşan bir uzman, depremin gücünün 2'nci Dünya Savaşı'nda Japonya'nın Hiroşima kentini yerle bir eden atom bombasının 20 katına eşit olduğunu söyledi.

 

Nepal'de Ölü Sayısı 3 Bin 200'ü Aştı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YIKINTILARIN ARASINDA SELFIE

 

 

 

Dünya ajanslarının bölgeden geçtiği görüntülerde bazı kişilerin yıkıntıların arasında selfie çektiğini gösteren fotoğraflar ise şaşkınlık yarattı.

 

DEPREM ÇIĞLARA SEBEP OLDU

 

Hindistan'ın Yeni Delhi kentini dahi sallayan deprem, Himalaya Dağları'nda çığlara neden oldu. Deprem sırasında Everest Dağı'nda düşen çığ sebebiyle en az 18 kişi öldü, 61 kişi yaralandı.

 

DEHŞET ANLARI KAMERAYA YANSIDI

 

Dağın üzerindeki kampta yaşanan dehşet anları, Alman dağcı Jost Kobusch'un kamerasına yansıdı. Kobusch'un "Yer sallanıyor" sözleriyle başlayan video kaydında, düşen çığ sebebiyle kaçışan dağcılar, üzerlerine doğru gelen devasa kar kütlesi ve dağcıların sığınacak çadırlara doğru koşmaları görülüyor. Alman dağcı, çığ düştüğü sırada dahi kayıttan çıkmıyor ve nefes nefese kalarak çığın dinmesini bekliyor.

 

BÖLGEDEKİ 80 YILIN EN ŞİDDETLİ DEPREMİ

 

Bölgedeki son 80 yılın en şiddetli depremi olarak nitelendirilen sarsıntı sebebiyle Nepal'deki 6 milyona yakın kişinin hayatının olumsuz etkilendiği belirtiliyor.

 

BİRÇOK KÖYDEN HABER ALINAMIYOR, ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

 

Depremin merkez üssü Pokhara bölgesindeki birçok köyden haber alınamıyor. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

 

YARDIM EKİPLERİ BÖLGEDE

 

Depremin ardından birçok ülkeyle birlikte Türkiye'den gönderilen yardım ve kurtarma ekipleri de bölgeye ulaştı.

 

Türk Kızılayı Pakistan Daimi Temsilciliği ekipleri bölgeye ilk ulaşan ekiplerden oldu. Ardından Türk Hava Yolları uçağıyla İstanbul'dan gönderilen Kızılay yardım ve ekibi ile AFAD'dan 26, GEA'dan 13, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nden (UMKE) 10, İHH'dan 16 kişinin yer aldığı ekipler Katmandu'ya ulaştı.

 

Kızılay, Nepal Kızılhaçı yetkilileri ile koordinasyon içinde çalışırken diğer ekipler de enkaz bölgelerinde hem kurtarma hem ekipteki doktorlarla tedavi çalışmalarına giriştiler. AKUT'un da 20 kişilik ekibi dün gece bölgeye gitti.

 

ONLINE ARAMA

 

Arama kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak için Google, online veritabanı 'Person Finder' (kişi bulma) aracını hizmete soktu. Facebook da "Safety" (Güvenlik) adlı bir özelliği devreye aldı.

 

Deprem bölgesinde olan insanlara "güvende misiniz?" sorusunu yönelten Facebook olumlu cevap aldığında bu bilgiyi o kişinin arkadaşlarıyla paylaşıyor.

 

    

        

 

 

ETİKETLER :
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA