Karaman'da Avrasya Vaşağı İlk Kez Görüntülendi

Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Yerbağ köyü sınırları içerisindeki yaban hayatı sahasında vurulan bir domuzu yerken ilk kez görüntülenen Avrasya vaşağı, Türkiye'nin en büyük yabani kedi türü olarak kabul ediliyor.
Bu haber 2015-04-25 10:27:11 eklenmiş ve 577 kez görüntülenmiştir.

Karaman'da Avrasya Vaşağı İlk Kez Görüntülendi

 

Karaman'da yaban hayatı sahasında vurulan bir domuzu yiyen Avrasya vaşağı, ilk kez objektiflere yakalandı.

 

CEP TELEFONU TARAFINDAN GÖRÜNTÜLENDİ

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yaban hayatının tespiti için ülkenin değişik yerlerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışma çerçevesinde Karaman'da yapılan gözlemlerde daha önce hep varlığı yönünde duyum alınan ancak bir türlü görüntülenemeyen Avrasya vaşağı bu sefer cep telefonu objektifine takıldı.

 

EN BÜYÜK YABANİ KEDİ

 

Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Yerbağ köyü sınırları içerisindeki yaban hayatı sahasında vurulan bir domuzu yerken ilk kez görüntülenen Avrasya vaşağı, Türkiye'nin en büyük yabani kedi türü olarak kabul ediliyor. Koruma altında olan ve biyolojisi sebebiyle görüntülenmesi çok zor olan Avrasya vaşağı Karaman'ın yaban hayatı çeşitliliği açısından çok önemli bir yere sahip bulunuyor.

 

KENDİNDEN 3-4 KAT BÜYÜK AVLARI YAKALAYABİLİYOR

 

İlk bakışta uzun bacakları, üzerindeki sıska gövdesi ve kısa kuyruğuyla tanınan vaşağın yaklaşık 20 santim uzunluğundaki kuyruğunun yarısı siyah olmakla beraber postunda da siyah benek bulunuyor. Vaşak, kendi boyundan 3-4 kat daha büyük avları yakalayabilen az sayıdaki kedi türünden biri olma özelliği taşıyor.

 

HASTALIKLI BİREYLERİ AVLIYOR

 

Vaşak, dondurucu soğuklardan koruyan bir kürke sahip olan ve av köpeği büyüklüğünde etçil bir memeli olarak biliniyor. Doğadaki hastalıklı bireyleri avlaması sayesinde birçok türün sağlıklı bireylerle popülasyon oluşturmasına da katkıda bulunuyor.

 

KARAMANLI VATANDAŞLARA UYARI

 

Nesli koruma altında olan Avrasya vaşağı, Karaman'ın yaban hayatı çeşitliliği açısından çok önemli bir yere sahip bulunuyor. Bu nedenle vaşağın korunması ve neslinin devam ettirilmesi için Karamanlı vatandaşların daha duyarlı davranması gerekiyor.

 

BÜYÜK PARA CEZALARI

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından koruma altına alınan bu türün kaçak olarak avlanılması halinde 6 bin TL tazminat cezası ve yaklaşık bin 500 TL'de idari para cezası olmak üzere 7 bin 500 TL para cezası uygulanıyor.

ETİKETLER :
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA