ABD Başkanı Obama 24 Nisan'da "Soykırım" Demeyecek

Obama, insanlığın son iki yüzyılı baz alındığında asıl soykırımcıların Osmanlı'yı parçalayanlar, devletleri devletlerle çatıştıran firmalar, dünyayı babalarının çiftliği zan eden katil baronlar ve firmalarıdır. Devletler ve halklar bağımsız bilim kurulları oluşturup dünyaya soykırım dayatan yapıları bulup açığa çıkarmalıdır.
Bu haber 2015-04-22 10:22:24 eklenmiş ve 747 kez görüntülenmiştir.

ABD Başkanı Obama 24 Nisan'da "Soykırım" Demeyecek

 

Obama, insanlığın son iki yüzyılı baz alındığında asıl soykırımcıların Osmanlı'yı parçalayanlar, devletleri devletlerle çatıştıran firmalar, dünyayı babalarının çiftliği zan eden katil baronlar ve firmalarıdır. Devletler ve halklar bağımsız bilim kurulları oluşturup dünyaya soykırım dayatan yapıları bulup açığa çıkarmalıdır. Soykırım ve yıkıma uğrayan Osmanlı coğrafyası dahil olmak üzere tüm insanlıktır. Bu anlamda bu gerçekleri diasporalara anlatacağız. Yalanlarla insanlığın kandırılmasına, kullanılmasına son vereceğimiz gibi, asıl soykırımcı ve katilleri tüm dünya genelinde deşifre olmalarını, hesaba çekilmelerini sağlayacağız dedi.

 

 Beyaz Saray Sözcüsü Meehan, Obama'nın, 1915 olaylarıyla ilgili yapacağı açıklamada, "Gerçeklerin tam, samimi ve adil kabulü yönünde çağrı" yapacağını söyledi.

 

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Bernadette Meehan, ABD Başkanı Barack Obama'nın, Ermenilerin 1915 yılı olaylarının yıl dönümü olarak kabul ettiği 24 Nisan'da yapacağı açıklamada, "gerçeklerin tam, samimi ve adil kabulü yönünde çağrı" yapacağını bildirdi.

 

"DİASPORA İLE BULUŞTUK"

 

Meehan, Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Denis McDonough ile Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes'un, "Ermenilere karşı 1915 zulmünün 100. yıl anmalarını" görüşmek için ABD'deki Ermeni diaspora kuruluşları Amerika Ermeni Kurulu ile Amerika Ermeni Ulusal Komitesi'yle (ANCA) Beyaz Saray'da bir araya geldiğini kaydetti.

 

"SOYKIRIM" DEMEYECEK

 

Meehan, "(McDonough ve Rhodes) Amerikalılar ile Ermenistan halkları arasındaki derin bağları hatırlayarak, sönen 1,5 milyon hayatı onurlandırmak için bu günün (24 Nisan) önemini ele aldılar ve Ermeni Amerikan toplumunun adalet adına ilkeli müdafaasına yönelik memnuniyetlerini dile getirdiler. ABD'nin, o günü, tüm tarafların çıkarına olduğuna inandığımız, gerçeklerin tam, samimi ve adil kabulü yönünde çağrı amaçlı kullanacağını belirttiler" değerlendirmesinde bulundu.

 

"KESİNLİKLE SÖYLEMEYECEK"

 

 

Meehan, McDonough ve Rhodes'un, ABD Başkanı Barack Obama'nın, Hazine Bakanı Jacob Lew'den, 24 Nisan'da Ermenistan'da bulunacak ABD delegesine başkanlık etmesini istediğini de hatırlattıklarını belirtti.

ETİKETLER :
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA