ÇANAKKALE 100 YIL ANMA ETKİNLİKLERİNE DÜNYA ÇAPINDA KATILIM...

ÇANAKKALE 100 YIL ANMA ETKİNLİKLERİNE DÜNYA ÇAPINDA KATILIM...
Bu haber 2015-04-22 10:01:40 eklenmiş ve 542 kez görüntülenmiştir.

ÇANAKKALE 100 YIL ANMA ETKİNLİKLERİNE DÜNYA ÇAPINDA KATILIM...

 

Çanakkale'nin 100'üncü Yılını Anma Etkinliklerine Dünya Çapında Katılım, , Özellikle Katil Kapitalizmin Sömürge Ve Soykırım Tehdidine Uğrayan Tüm Halk ve Devletlerin Temsilcileri Katılıyor, Etkinliğe  Dünya Genelinde Konuk Konuk Yağacak

 

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılını anma etkinliklerine katılım listesi kesinleşti. Prens Charles'ın da katılacağı tören için Vatikan'dan iptal haberi geldi.

 

21 ülkeden devlet başkanı düzeyinde katılım olması beklenen törenlere, 2 parlamento başkanı, 3 cumhurbaşkanı yardımcısı ve 5 başbakan da katılacak.

 

İLK DURAK BARIŞ ZİRVESİ

 

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıldönümü dolayısıyla 23-25 Nisan'da Türkiye'de anma törenleri düzenlenecek. Ankara'dan törenler için tüm ülkelere davet giderken 70'i aşkın ülkeden katılım gerçekleşecek. Törenlerin ilk durağı İstanbul'daki Lütfi Kırdar Kongre Merkezi olacak. Barış Zirvesi'nde Türkiye'yi Başbakan Ahmet Davutoğlu temsil edecek. 24 Nisan'da ise Çanakkale'de anma törenleri düzenlenecek. Bu törenlere Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan evsahipliği yapacak. 25 Nisan'da da kalmak isteyen yabancı konuklar, Anzaklar için düzenlenecek Şafak Ayini'ne katılacak.

 

PRENS CHARLES GELİYOR

 

Törenlere İngiltere'den Prens Charles'ın katılacağı belirtilirken kendisine bir oğlunun eşlik etmesi de bekleniyor. Rusya ve Cezayir ise törenlere Meclis Başkanı düzeyinde katılacak. Törenlere Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Cibuti, Çad, Güney Sudan, Irak, İngiltere, İrlanda, Karadağ, Katar, KKTC, Kosova, Makedonya, Mali, Nijer, Pakistan, Senegal, Slovenya, Somali ve Türkmenistan, devlet başkanı düzeyinde katılacak.

 

SURİYE'DEN HALİD HOCA

 

Afganistan, Gambiya ve Zambiya'dan katılım cumhurbaşkanı yardımcısı düzeyinde olurken; Avusturalya, Yeniz Zelanda, Moldova, Romanya başbakan düzeyinde temsil edilecek. Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Halid Hoca ise başbakan düzeyinde katılacak konuklar arasında.

 

Bahreyn,

Fransa,

Gabon,

Gana,

Gine,

Güney Afrika Cumhuriyeti,

Güney Kore,

Gürcistan,

Hırvatistan,

Hindistan,

Irak,

Litvanya,

Lübnan,

Kanada,

Moğolistan,

Moritanya,

Mozambik,

Singapur,

Tacikistan,

Tunus,

Vietnam bakan düzeyinde temsil edilecek.

 

Türkiye ve Ermenistan törenlere birbirlerini davet etmişti ancak iki ülkeden de davetlere katılım olmayacak. Erivan'daki törenlere Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın katılacağı açıklanmıştı. ABD'nin ise Ankara ve Erivan'daki törenlere hangi düzeyde katılacağı henüz netleşmedi.

 

PAPA DEVAT EDİLMEDİ:

 Vatikan ve Papalığın çaptan düşmesi, dünyayı yöneten baronların, katil firmaların oyuncaklarına dönüşmeleri giderek insanlığın çürümesinde rol alan bir konuma kaymaları, din olgusunun içini boşaltmaları, dinin bir soygun ve sömürü, köleleştirme, halkları ve ulusları düşürme aracı olarak kullanmaları dünya genelinde Papalığın sorgulanmasını da beraberinde getirdi...

 

Paplık, Hırıstiyanlık ve Vatikan her geçen gün daha fazla sorgulanmaya, Hıristiyan halklar yüzyıllar içinde Hıristiyanlığın insanlığı çürüten bir araca nasıl dönüştüğünü sorgulamaya başladılar...

ETİKETLER :
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA