Abilerim geri döneceğiz dedi

17 Aralık darbesi ardından Organize Şube’deki görevinden alınan komiser Mesut Aydın’ın itfaiye fezlekesini yanında götürüp evde dosya ile ilgili çalışmaya devam ettiği ortaya çıktı.
Bu haber 2015-04-19 21:14:54 eklenmiş ve 522 kez görüntülenmiştir.

Abilerim geri döneceğiz dedi

 

17 Aralık darbesi ardından Organize Şube’deki görevinden alınan komiser Mesut Aydın’ın itfaiye fezlekesini yanında götürüp evde dosya ile ilgili çalışmaya devam ettiği ortaya çıktı. Savcılıkta tanık sıfatıyla ifade veren Başkomiser K.T., Mesut Aydın’ın kendisine itfaiye dosyasını evine götürüp çalıştığını itiraf ederek,“ bu dosyanın operasyonunun bir gün yapılacağını biliyordum, fezleke yarım ve eksikti abilerimiz bize geri geleceğiz tekrar şubeye tayininiz çıkacak dediler bu yüzden geri geleceğiz diye düşündüğüm için geri döndüğümüzde operasyonunu yapmak üzere evde çalışmaya devam ettim” dediğini anlattı.

Organize Şube'de görev yaparken 17 Aralık darbesi ardından görevden alınınca İtfaiye fezlekesini yanında götürdüğü ve evinde dosya üzerinde çalışmaya devam ettiği ortaya çıkan Komiser Mesut Aydın'ın amiri Başkomser K.T.'ye önemli itiraflarda bulunduğu ortaya çıktı.

 

Savcılıkta tanık sıfatıyla ifade veren Başkomiser K.T., Mesut Aydın'ın kendisine itfaiye dosyasını evine götürüp çalıştığını itiraf ederek," bu dosyanın operasyonunun bir gün yapılacağını biliyordum, fezleke yarım ve eksikti abilerimiz bize geri geleceğiz tekrar şubeye tayininiz çıkacak dediler bu yüzden geri geleceğiz diye düşündüğüm için geri döndüğümüzde operasyonunu yapmak üzere evde çalışmaya devam ettim" dediğini anlattı.

 

DOSYAYI GİZLEDİ

 

Mesut Aydın Organize Şube'de 2012/50690 soruşturma numaralı dosyadan sorumlu komiserdi. Dosyaya ilişkin teknik ve fiziki takipler 7 ay önceden tamamlanmasına rağmen dosya bekletiliyordu. 17 Aralık darbe girişimi ardından Nazmi Ardıç şube müdürlüğünden alınınca şubenin başına Ömer Burak Aktaş getirildi.

 

Aktaş hemen personeli toplayıp ellerindeki dosyalara ilişkin bilgi vermelerini istedi. Fakat Mesut Aydın elinde 2012/50690 soruşturma numaralı itfaiyedeki yolsuzluk dosyası bulunmasına rağmen bu dosya hakkında bilgi vermedi. Başka bir komiser arkadaşı şube müdürüne Mesut Aydın'ın elindeki itfaiye dosyasından bahsetti. Aydın kendisine dosyayı teslim etmesini söyleyen kısım amirine yine yalan söyledi ve böyle bir dosya olmadığı iddia etti.

 

Fakat bir süre sonra soruşturma savcısı operasyon isteyince dosyanın Mesut Aydın uhdesinde olduğu ve fezlekesinin bile şubede bulunmadığı anlaşıldı. Mesut Aydın telefonla aranması üzerine flaş bellekle fezlekeyi getirip şubeye teksim etti. İddiasına göre fezlekeyi kendisine başka bir şüpheli Sait Gök vermişti.

 

TUTANAK VERMEK İSTEMEDİ

 

Savcılık Makamında Tanık olarak ifadesi alınan Başkomiser K.T. ifadesinde Komiser Mesut Aydın'ın takip ettiği dosyalarla ilgili tutanak istediklerinde sadece 2014/24880 dosyayı takip ettiğini gösterir tutanak getirdiğini, takip ettiği 2012/50690 sayılı dosya ile ilgili bilgi vermediğini söyledi. Başkomiser K.T., Mesut Aydın'a özellikle itfaiye diye bir dosya takip edip etmediği yönünde sormalarına rağmen bilgi vermediğini, şubeden ilişiğini kesmeden önce elinde soruşturma olmadığına dair bir tutamak istediklerini, fakat tutanak vermek istemediğini belirtti.

 

ABİLERİMİZ "GERİ GELECEĞİZ" DEDİ

 

Aynı başkomiser, Mesut Aydın'ın "ben komiserim, üstümde amir, müdür var onlar ne talimat verdiyse onu yaptım" dediği ve ''abilerimiz bize geri geleceğiz tekrar şubeye tayininiz çıkacak dediler bu yüzden geri geleceğiz diye düşündüğüm için geri döndüğümüzde operasyonu yapmak için evde çalışmaya devam ettim'' şeklinde beyanda bulunduğunu anlattı.

 

 

ETİKETLER :
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA