TÜRKİYE'YE PARA AKIYOR. En Güvenli Liman Türkiye...

Birileri dolarla kurla oynamaya çalışırken Türkiye'ye para girişinde rekor üstüne rekor kırılıyor. Çin'in sınırlarından Afrikanın derinliklerine milyarlarca insan en güvenli ülke ve liman olarak Türkiye'yi görüyor.
Bu haber 2015-04-11 10:45:58 eklenmiş ve 666 kez görüntülenmiştir.

 

TÜRKİYE'YE PARA AKIYOR. En Güvenli Liman Türkiye...

 

İhanet şebekeleri, baronizm ve yerli uşakları dolarla kurla oynamaya çalışırken Türkiye'ye para girişinde rekor üstüne rekor kırılıyor.

 

Çin'in sınırlarından Afrikanın derinliklerine milyarlarca insan en güvenli ülke ve liman olarak Türkiye'yi görüyor. Türkiye süper güç olma yolunda emin adımlarla büyüyor.

 

Türkiye İslam alemi başta olmak üzere, 3 milyardan fazla nüfusun başkent olarak gördüğü ülke konumuna hızla yükseliyor. Cihanşumul Osmanlı Devleti yeni Türkiye ile birlikte külleri üzerinden yeniden doğmaya başladı. Bu gelişmeler iç ve dış ihanet şebekelrini çıldırtırken, Bu gelişmelerin mimarı olan Erdoğan düşmanlığını da inanılmaz boyutlara çekiyor. Bu anlamda sadece bir ayda Türkiye'ye giren para 5 milyar dolar.

 

Türkiye'ye şubatta 4 milyar 282 milyon dolarlık gizemli para girişi yaşandı. Net hata noksan kalemi, Eylül 1998'den bu yana en yüksek düzeye çıktı.

 

"Gizemli para" olarak bilinen net hata noksan kaleminde rekor gelişmeler yaşanıyor. Merkez Bankası'nın açıkladığı ödemeler dengesi verilerine göre şubatta 4 milyar 282 milyon dolar kaynağı belirsiz para girişi yaşandı. Türkiye, bu rakamla aylık bazda son 17 yılın rekorunu kırdı. En son Eylül 1998'de 4.5 milyar dolar gizemli para gelmişti. İki aylık dönemde ise net hata noksan kalemi 2.9 milyar dolar fazla verdi. Ak Yatırım Başekonomisti Hakan Aklar, "Net hata noksan uzun süredir anormal hareketler gösteriyor. Yıllık bazda geçen yıl martta 15 milyar dolarlık fazla verdi. Şubatta oldukça yüksek. Birçok nedeni olabilir. Kayıt dışı olabilir, ihracat ve turizm tarafından olabilir, yastık altı dövizin sisteme girmesi olabilir. " dedi.

 

BAKAN AÇIKLAMIŞTI

 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli geçen günlerde yaptığı açıklamada net hata noksan kaleminin 14- 16 milyar dolara ulaştığını belirterek, "Ortadoğu, Balkanlar, Kuzey Afrika hepsinden kalıcı olarak para geliyor. Parasını güvence altına almak için Yunanistan'dan, Ermenistan'dan bile Türkiye'ye para geliyor. Türkiye'yi güvenli liman olarak görüyorlar" demişti.

 

ETİKETLER :
Diğer İs Dünyası haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA