KOBANEYE ARAÇ KONVOYU YARDIMI

Türkiye Kürdistan'ından Kobane'ye Araç Konvoyu Yardımı. Kobanê’nin inşası için 32 iş makinesi gönderildi
Bu haber 2015-04-09 21:07:48 eklenmiş ve 556 kez görüntülenmiştir.

Kobanê’nin inşası için 32 iş makinesi gönderildi
 

Kobanê’nin yeniden inşası için bölgeye 32 araçlık iş makinesi filosu gönderildi.

Rojava Merkezi Yardım Koordinasyonu’nun çalışmaları sonucu Kobanê’nin yeniden inşası ve bölgenin sorunlarının giderilmesi için bölgeye 32 araçlık iş makinesi filosu gönderildi. Greyder, itfaiye, kepçe, paletli kepçe, vidanjör ve kamyonların bulunduğu araçlar kent merkezinde alt yapı çalışmaları ve enkaz kaldırma işleri yapacak.

Amed, Mardin, Van, Batman, Kayapınar, Bağlar, Sur, Yenişehir, Kızıltepe ve Nusaybin belediyelerinin gönderdikleri araçlar on beş gün bölgede çalışma yürütecek.

Çalışmaların programı ve bundan sonra yapılacaklar konusunda Kobanê Kantonu Başkanı Enver Muslim ve kanton yönetimiyle görüşme yapan Rojava Merkezi Yardım Koordinasyonu üyesi Hüseyin Yılmaz, “Bölgenin özgürleştirilmesiyle geri dönecek insanlarımızın yaşam koşullarını iyileştirmektir. Kürt özgürlük hareketinin verdiği büyük bir direniş sonucu kent özgürleşti. Ancak büyük bir yıkım var. Bu çalışmayla kentin yeniden imarı ve çevre temizliği yapılacaktır. Belediyelerimizin araçları geçici bir süreyle personeliyle birlikte kente gönderdik. Toplamda 32 adet iş makinesi on beş günlük bir görevlendirmeyle kentteki yeniden inşa çalışmaları kapsamında çalışma yürütecekler. Bu çalışmayı merkezi koordinasyon ve belediyelerimiz ortak çalışmasıdır. Özgürleşen Kobani’nin yeniden inşası için halkımızın daha çok duyarlılık ve katkı göstermeleri çağrısında bulunuyoruz. Bu kazanım büyük bedel ve büyük bir direnişle elde edimleştir. Şimdi daha çok sahip çıkma zamanıdır “dedi. Gün boyu süren yasal işlemler sonrası araçlar saat 16.00 itibarıyla Kobanê’ye geçiş yaptı.

HABER MERKEZİ - ANF

ETİKETLER :
Diğer DKM-Analiz haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA