ORHAN ATALAY- AK PARTİ ve MUHALEFET

Doğu Medya olarak öngördüğümüz ve sık sık işlediğimiz gibi Çözüm Süreci dikkate alındığında Ardahan'da Ak Parti için en uygun adayın mevcut aday Prof. Orhan Atalay olduğunu işledik. Gelişmeler bizi haklı çıkardı.
Bu haber 2015-04-09 10:44:47 eklenmiş ve 791 kez görüntülenmiştir.

ORHAN ATALAY- AK PARTİ ve MUHALEFET

 

Doğu Medya olarak öngördüğümüz ve sık sık işlediğimiz gibi Çözüm Süreci dikkate alındığında Ardahan'da Ak Parti için en uygun adayın mevcut aday Prof. Orhan Atalay olduğunu işledik. Gelişmeler bizi haklı çıkardı.  Beklendiği gibi Atalay Ardahan'da 1.sıraya yerleşti. Atalay sadece Ardahan için değil Türkiye geneli için önemli bir aday.

 

Mevcut bölge (Doğuanadolu)  milletvekillerine bakıldığında ise Atalay bakan olarak değerlendirilebilecek en önemli beyin, en önemli  insan. Örneğin Milli eğitim bakanlığında devrim yapacak bir kapasiteye sahip bir insan, yetişmiş bir beyin.

 

Diğer yandan yıllardır adı Ak Parti ile anılan Ardahan dendiğinde adı sık sık geçen 2-3 dönemdir Ak Parti İl başkanlığı da yapan Yunus Baydar'ın Atalay'a yaklaşacak ne bir fikrini, nede zikrini gördük. Buna rağmen Ak Partiden İstifa edecek haberleri geliyor. Eğer iddialar doğruysa Baydar "Yorgan gitti-kavga bitti" kadar bir dava adamıymış gerçeği ortaya çıkar ki Ardahan'da Ak Partinin neden gerileme yaşadığı da ortaya çıkmaktadır.

 

Türkiye'nin son 50 yıllık tarihine baktığımızda bölgeye yatırımlar, devrim niteliğindeki kalkınma ajansları vb. devrim niteliğindeki gelişmeler Ak Parti iktidarı ile bölgeye gelmiştir.

 

Ve hangi partiden olursa olsun her insanın gördüğü teslim ettiği bir gerçek var. Türkiye'de Türkiye'yi temsil edecek bir sistem yok.

 

Mevcut anayasa ve parlamenter sistem,  sistem değil. Türkiye'nin şu anda yönetildiği bir sistemi yok. Anayasa mahkemesi gibi 30'a yakın yada geçkin musolloni-hitler vesayet kurumları ile esir alınmış, bürokratik vesayet altında darbe üstüne darbe alan bir ülke Türkiye mevcut.

 

Ak Parti burada da yine bir devrim yaparak başkanlık sistemi projesi ile ortaya çıktı. Şimdi buradan muhalefete geldiğimizde bir projeleri yok. Sadece HDP'nin demokratik özerklik gibi bir çıkışı var. Muhalefetin Projeleri olmadığı gibi hiçbirinin Türkiye'yi kapsayacak bir alt yapıları yok.

 

Ana muhalefet CHP; IMF-Dünya Bankası ve Baronların adamı Kemhal Devrişi getirmiş hazırda bekletiyor. Türkiye koalisyona girerse tekrardan Faiz lobilerine nasıl teslim ederiz hesabı ile hareket ediyor.

 

Bugün İç Anadolu, Doğu Anadolu'da vb. oy oranı olarak Türkiye geneli yüzde 1, 7-1,8 bandında seyr eden bir CHP gerçeği var. CHP'nin bunları tartıştığını neden Türkiye partisi olmadığını tartışan bir CHP gören oldu mu...? CHP çöküyor. Parti içi klik ve kavgalar partiyi elde tutma üzerine yoğunlaşıyor.

 

CHP'yi takip eden  MHP'ye baktığımızda ise bir eski Türkiye ve proje partisi olarak MHP CHP'den kat kat geride. Türkiye'nin önünü açacak bir tek projesi yok. Kongresinde de ortaya çıktığı gibi tek tip insan- tek tip düşünce yapısıyla ülke yönetimine talip oluyor. CHP gibi başkanlık sistemine karşı ama alternatif bir sistem önermiyor. Yani Türkiye ile ilgili projesi yok.

 

CHP ve MHP'nin en önemli başarısı mevcut başkanlara karşı gelebilecek parti içi muhalefeti yerle bir etmelerinde yatmaktadır. En büyük başarıları budur. Parti içi muhalefeti yok etmede bu muhalefet kadar gelişmiş bir yapı görmek olası değil.

 

HDP ise Türkiyelileşme ile adeta bir devrim yaptı. Kendisine giydirilen bölücülük yaftasını yerle bir etdi. İlk defa Türkiye Metropollerinde insanlar bölücülük korkusu olmadan HDP'ye oy verme aşamasına geçtiler. HDP  bununla da kalmadı kadın kotası, Türkiye'deki tüm sosyal katmanları temsilde adeta bir devrim yaptı.

 

Yaptığı en önemli çıkışlardan biri ise Marjinal sağı ve solu aşarak Hüda Kaya gibi çürümüş sistemin panzehiri olan gerçek dindar insanları bünyesinde topladı. Alevi-Suni ayırımının olmadığı bir yapılanmayla önemli oranda dindar adayları bünyesine katdı. Demokratik Özerklik Projesi ile halkların karşısına çıkıyor.

 

Sonuç olarak eski Türkiye'yi temsil eden yapılar çöküşte yeni Türkiye'yi temsil eden çıkışlar yükselişe geçti. CHP ve MHP eski Türkiye'yi temsil ederken, sistemin değişimi ve dönüşümü konusunda herhangi bir projeleri olmazken, Ak Parti ve HDP ise yeni Türkiye'nin temsilcileri.

 

Bir başkanlık sistemi, öbürü demokratik özerklik projesi ile halkın önüne çıkmaktadır. Halk bu gerçeği dikkate alarak sandık başına gidecektir...

 

 

ETİKETLER :
Diğer DKM-Analiz haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA