KARS HALK OZANI MURAT ÇOBANOĞLU MEZARI BAŞINDA ANILDI

KARS HALK OZANI MURAT ÇOBANOĞLU MEZARI BAŞINDA ANILDI
Bu haber 2015-03-27 11:57:52 eklenmiş ve 624 kez görüntülenmiştir.

KARS HALK OZANI MURAT ÇOBANOĞLU MEZARI BAŞINDA ANILDI

 

Aşık Murat Çobanoğlu, ölümünün 10’uncu yılında Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, belediye personeli, aşıklar ve gazeteciler tarafından anıt mezarı başında anıldı.

Tacettin DURMUŞ / KARS 

Kars Belediyesi’nin organize ettiği anma etkinliğinde, Çobanoğlu’nun Asri Mezarlıkta bulunan mezarı başına bir araya gelindi. Daha sonrada Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Yenice tarafından Kuran-ı Kerim okunduktan ve dualar edildi. Okunan duaların ardından Başkan Karaçanta ve belediye personeli, Çobanoğlu’nun mezarına kırmızı karanfiller bıraktı.

Karaçanta daha sonra gazetecilere açıklamada bulunarak merhum Murat Çobanoğlu’nun aramızdan ayrılışının 10’uncu yılında kendisini saygı, özlem ve rahmetle andıklarını söyledi. Karaçanta, Çobanoğlu’nun sadece Kars’ta değil ülkemizin her köşesinde olduğu gibi dünyada Kars’ı en iyi şekilde sazı, sözü ve sohbetiyle tanıttığını belirterek: “Kars’ta Çobanoğlu’nun 10’uncu ölüm yıldönümü nedeniyle bir araya geldik. Bu arada Akış Şenlik, Sabri Şimşekoğlu, Murat Karahanlı, Şeref Taşlıova ve ahrete göçmüş olan tüm aşıklarımızı da rahmetle anıyoruz. Çobanoğlu Devlet Sanatçısı unvanı alan değerli bir aşığımızdır. Aşıklık bizim en önemli geleneklerimizdendir ve aşıklık geleneği Anadolu’ya Kars’tan yayılmıştır.” Dedi.

Karaçanta, daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Gazetecilerin Kars’ta aşıklık geleneğinin yok olmaması için ve aşıklar Belediyenin verdiği destekleri soran gazetecilerin bu yönde sorularını ise Karaçanta: “Biz belediye olarak istiyoruz ki aşıklarımıza gereken değeri verelim. Aşıklarımız her şeye layıklar. Gücümüzün yettiği kadarıyla onlara destek vereye çalışıyoruz. Âşıklarımızda gittikleri her yerde ve ortamda Karsımızı en iyi şekilde temsil etmektedirler. Kendilerine teşekkür ediyorum.”

 

Karaçanta ayrıca, 10 yıl önce Murat Çobanoğlu Aşıklar Bayramı adıyla başlayan Aşıklar Bayramının bu yılda uluslararası bir şekilde yapılacağını da belirterek, aşıklık geleneğinin Kars’ta daha etkin bir şekilde devam etmesi ve gelişmesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını da sözlerine ekledi.

 

 

 

KARS-ARPAÇAYDA ÖDÜLLÜ MASAL YARIŞMASI...

Arpaçay’da, ''Masal Anlatma Yarışması

 


Tacettin DURMUŞ / ARPAÇAY

Çocuklarımıza Türk dilini doğru, etkili ve kurallarına uygun olarak konuşmaya özendirerek onların toplum içerisinde özgüvenleri yüksek ve kendilerini ifade etme yeteneklerinin artırılmasının amaçlandığı yarışmaya ilçe merkez ve köylerinde öğrenim görmekte olan tüm ilköğretim okullarından öğrencilerimiz katılabilecek.

 

Yarışmada, ilk 3 dereceye giren öğrencilere sırasıyla tablet, yarım altın ve çeyrek altının verileceği yarışmada dereceye giren öğrencilerin öğretmenlerine de sıralamasını belirten katılım belgesi verileceği duyuruldu.

 

Kaymakamlık tarafından Yarışma Kuralları ve Katılım Şartları ise şu şekilde belirtildi:

 

1. Seçilen masal Türk Milli Eğitim amaçlarına uygun olmalıdır.
2. Öğrenci, yerli-yabancı fark etmeksizin istediği masalla yarışmaya katılabilir. 
3. Yarışmaya Arpaçay Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri katılacaktır. Yarışmaya grup halinde katılım olamaz. 
4. Yarışmacılar anlatacakları masal metnini kimlik fotokopileri ile verecekler ve kimlik fotokopisinin arkasına gerekli bilgiler ( sınıf, okul numarası, ev veya cep telefonu) yazılacaktır.
5. Katılımcılar anlatacakları masalları en fazla 5 dakikada anlatacaklardır. 5 dakikayı aşan anlatımlar kesilecek olup, anlatıma fon müziği eklenebilir.
6. Yarışma 17.04.2015 tarihinde Arpaçay Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda yapılacaktır. 
Jürinin puanlaması aşağıdaki ölçütlere göre olacaktır:
• Akıcılık: 15 Puan
• Hitabet: 15 Puan
• Kendine güven: 10 Puan
• Hissetme ve hissettirme: 15 Puan
• Jest-mimik: 20 Puan
• Ses tonu: 10 Puan
• Kostüm: 10 Puan
• Süreyi kullanma: 5 Puan


ETİKETLER :
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA