AK PARTİDEN BÜYÜK BİR DEMOKRASİ ATILIMI...

Ülke genelinde olduğu gibi bölgemizde de Ak Parti, Aday Adaylarını STK’lara Sordu. Ardahan, Iğdır, Ağrı, birçok ilde yapılan teammül yoklamaları Kars'da yapıldı. Kars'ta da aday adayları STK'lara soruldu.
Bu haber 2015-03-26 09:47:55 eklenmiş ve 564 kez görüntülenmiştir.

AK PARTİDEN BÜYÜK BİR DEMOKRASİ ATILIMI...

 

Ülke genelinde olduğu gibi bölgemizde de Ak Parti, Aday Adaylarını STK’lara Sordu. Ardahan, Iğdır, Ağrı, birçok ilde yapılan teammül yoklamaları Kars'da yapıldı. Kars'ta da aday adayları STK'lara soruldu.

 

AK Parti Genel Merkezi, 7 Haziran genel seçimlerinde yarışacak olan milletvekili aday adaylarını, Kars’ta da STK’ların temayülüne tabii tuttu.

 

Ülke genelinden olduğu gibi Kars’ta da AK Parti İl Başkanlığı da 36 aday adayını sivil toplum kuruluşlarının başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin temayül yoklamasından geçirdi.

STK’ların yönetim kurulu üyelerinin 3 isim yazmakla yükümlendirildikleri temayül, Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda yapıldı. AK Parti Kars İl Başkan Vekili Adem Çalkın yönetimindeki temayülde 220 STK’dan 823 üye oy kullandı. Yoğun bir katılımın yaşandığı temayülde her fikir ve ideolojiden çok sayıda STK’nın oy kullandığı görüldü.

 

Sabah 09.00’da başlayan oy kullanma işlemi akşam 17.00 itibariyle tamamlandı. Kullanılan oy zarfları sayıldıktan sonra mühürlenerek AK Parti yönetiminden iki kişi nezaretinde Ankara’ya gönderildi. Öte yandan temayül yoklaması sonuçlarının ise açıklanmayacağı ve genel merkezde değerlendirileceği belirtildi.

 

Temayül yoklaması sırasında ise aday adaylarından birçoğu kapı girişi ve salon koridorunda kendisine bir yer edinerek oy kullanmaya gelenleri karşıladı. Aday adayları burada STK’ların üyelerine kendilerini tanıtan kartvizit verirken yakınları ise kapı girişinde ve merdivenlerde el broşürü dağıttı. Adaylardan bazıları ise STK temayülüne katılmadı.

 

KARS’TA ADAYLARI ALT KOMİSYON BELİRLEYECEK

 

Öte yandan Kars’ta milletvekilliği için partilerine başvuruda bulunan aday adaylarını seçmek için AK Parti Genel Başkanlığı tarafından alt komisyonlar oluşturuldu.

 

Aralarında Kars’ın da bulunduğu Van, Diyarbakır, Hakkari, Siirt ve Şırnak’ın yer aldığı ve başkanlığını Abdülhamit Gül’ün yapacağı 5’inci Komisyonda, Edibe Sözen, Zelkif Kazdal, Hasibe ve Özlem Çepni’nin de üye olarak yer aldığını belirtti.

 

Türkiye genelinde Toplam 12 alt komisyonun 7 Nisan’a kadar, AK Parti'den milletvekili adayı olacak isimleri değerlendirmek için kolları sıvadı. 6 bini aşkın aday adayının milletvekili olmak için başvuruda bulunduğu AK Parti’de, bilindiği gibi temayül yoklamaları iki hafta önce tamamlandı. Kars’ta yapılan temayül yoklaması sonuçlarının ise yalnızca genel merkez tarafından bilinecek ve değerlendirilecek.

 

36 ADAY ADAYINDAN 3 ADAY, 7 NİSAN’DA İLAN EDİLECEK

 

 

36 aday adayı arasından 3 aday, AK Parti Genel Merkezi tarafından 7 Nisan’da ilan edilecek. 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde mevcut milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç’ın yanı sıra eski milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, Selahattin Beyribey de aday adayı olduklarını açıkladılar. Ayrıca eski il başkanları Remzi Aras ve Ensar Erdoğdu’da aday aday oldu. Sevgül Yoldaş, Aşiyan Karakurt, Nazan Gül Kazak, Eser Çapik ve Aşkın Çiftçi den oluşan 5 kadın aday aday da milletvekilliği için müracaatta bulundu. Diğer aday adayları ise alfabetik sıraya göre: ‘Ali Katkay, Alparslan Yüce, Atıf Özbey, Cemalettin Güven, Cemil Alkan, Çetin Erboğa, Doğan Vargül, Ergüner Birdal, Erdoğan Yıldırım, Faik Alp, Garip Ebiri, Hasan Çınar, İsmail Turan, Mesut Gül, Mürsel Ekinci, Suat Ögel, Subutay Atalay, Tarık Şaki, Tekin Çelil, Üstün Kemal Yalçın, Veysel Tipoğlu, Setkan Karakurt, Yalçın Zengin ve Yücel Aydın” isimlerinden oluştu.

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA