BÜYÜK USTAYI SON YOLCULUĞUNA ONBİLER UĞURLADI

BÜYÜK USTAYI SON YOLCULUĞUNA ONBINLER UĞURLADI
Bu haber 2015-03-02 15:27:46 eklenmiş ve 551 kez görüntülenmiştir.

 BÜYÜK USTAYI SON YOLCULUĞUNA ONBINLER UĞURLADI

 

Asimilasyon ve Sürgüne uğramasına rağmen Kurd ve Kurdistan Kültürünün    Üstünlüğünü tüm Dünya'ya ispat etti. Türkiye'de konuşulan dilden folklora, şiir ve edebiyattan Müziğe Kürt Kültürünün ana kültür OLDUĞUNU öbürlerinin ise taklitçi olduğunu ortaya koydu. Taklitçi ve asimilasyoncu kültürel Soykırımı genlerinde taşıdığı üstünlükle deşifre ederek bu toprakların asıl Kültür'ünü hem Türkiye'ye hemde dünyaya isbat etti. Türkiye'de ve geniş bir coğrafyada değişik adlarla anılan kültürlerin kaynağının Kürt kültürü OLDUĞUNU ortaya koydu. 

 

Asimilasyon ve Sürgün kıskacında Kurd ve Kurdistan Kültürünün asil OLDUĞUNU Diğerlerinin taklitçiler olduğunu ispatlayan Büyük Usta Yaşar Kemal, Binlerce Kişinin Eşliğinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

 

 

Türkiye edebiyatının dev çınarı Yaşar Kemal, bugün binlerce seveninin katıldığı cenaze töreninin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

 

   Türkiye Edebiyatının büyük kalemi Yaşar Kemal son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu binlerce kişi katıldı. Cenaze töreninde insan seli yaşandı. Usta için 15.30'da da Lütfi Kırdar usturuplu Merkezi'nde bir tören düzenlenecek.

 

DİKKAT ÇEKEN KARE

Büyük Usta'yı yan yana uğurladılar

Cenaze namazında HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yan yana saf tutması dikkat çekti.

ETİKETLER :
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA