Siyaset ve Dava Arkadaşları Necmettin Erbakan’ı Anlattı

Türkiye'nin karanlıktan aydınlığa çıkması, küresel siyonist kuşatmayı yarması onun çizdiği yol ve ortaya koyduğu fikirlerle gerçekleşti.
Bu haber 2015-03-02 10:13:55 eklenmiş ve 991 kez görüntülenmiştir.

Siyaset ve Dava Arkadaşları Necmettin Erbakan’ı Anlattı

 

Türkiye'nin karanlıktan aydınlığa çıkması, küresel siyonist kuşatmayı yarması onun çizdiği yol ve ortaya koyduğu fikirlerle gerçekleşti. Dünya çapında bir bilim ve ilim adamı, İslam Aleminin yetiştirdiği en önemli bir değer Necmettin Erbakan. Beykoz Belediyesinin düzenlediği Erbakan'ı anma toplantısında arkadaşları onu anlattı.

 

Milli Görüş Hareketi’nin kurucusu ve lideri, Eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan vefatının 4. yıl dönümünde Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen ve dava arkadaşlarının Erbakan’ı anlattığı programla anıldı.   

Moderatörlüğünü gazeteci yazar Ekrem Kızıltaş’ın yaptığı programda Necmettin Erbakan’ı yakından tanıyan arkadaşları Devlet Eski Bakanı Hasan Aksay, Eski Milletvekili Kahraman Emmioğlu ve Yeni Akit Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, Erbakan’ı anlattı. Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek de mesajında, merhum Erbakan’a vefa olarak, 1995 yılında kendi tarafından temeli atılan kültür merkezine adının verildiğini, adının Beykoz’da yaşatıldığını belirtti.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan adının verildiği kültür merkezinde  yapılan programda; Merhum Erbakan’ın siyaset, sanayi ve ilim dünyamıza katkılarının yanı sıra,  ahlaka ve maneviyata verdiği önem, liderlik vasıfları, siyasi iradesi, davasına inancı, çalışma prensipleri ve kararlılığı aktarıldı.   

Kahraman Emmioğlu: “Türkiye’nin Sanayileşmesinde Büyük Katkıları Var”

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Hoca’nın öğrencisi ve asistanı olan, siyasi hayatı boyunca hep yanında yer alan ve birçok üst devlet kademesinde görev yapan Kahraman Emmioğlu Erbakan’ın Türkiye’nin sanayileşmesindeki rolüne değindi.    

Kahramanoğlu: “Türkiye’nin dışa bağımlılıktan kurtulmasında sanayileşmenin büyük katkıları olacağına inanıyordu. O yıllarda batıdan bize sürekli tarım ülkesi olduğumuz telkin ediliyordu. Bana kalkınma için gerekli olan 70 ağır sanayi kuruluşunun projelerinin hazırlanması için bizzat talimat verdi. ‘Benim halkım senelerce uyutulmuş, insanları hiç olmazsa bu sanayi yatırımlarıyla sarsalım’ demiştir. Bu sanayi kuruluşlarının bazılarını hayata geçirdik. Fakat 1 yıl sonra iktidar değişikliği olunca bu projeler yeni hükümet tarafından üvey evlat muamelesi gördü. Hoca’nın sanayileşmeye diğer büyük katkısı organize sanayi bölgelerinin kurulması hadisesidir. Hoca bunların üzerinde çok ciddi şekilde durmuştur.” şeklinde konuştu.   

Hasan Aksay: “Hocanın Gayreti Çok Başkaydı”

Milli Nizam Partisi’ni zorluklar içinde fakat büyük iman ve inançla kurduklarını anlatan Devlet Eski Bakanı Hasan Aksay: “Milli Nizam Partisi’ni kurarken besmelesiz işin hayrı olmaz diyerek parti beyannamesine yazdık. İlk maddeye besmeleyi koyduk. Lokantada yemek yemek yok. Parti binasında sadece peynir, ekmek, zeytin bulunacak. Otelde yer ayırtma yok, teşkilata yük olmamak için evlerde yatılacak. Tabi ki hocanın gayreti çok başkaydı. Evlerde misafir kalırdık, bütün gün koşturmaya rağmen gece kalktığımda hocanın teheccüt namazı kıldığını görürdüm. 1961 yılında meclis çevresinde namaz kılan 4 kişiydik. Abdulkerim Doğru, Turgut Özal, Necmettin Erbakan, Kemal Şentürk. 4 kişiden  biri cumhurbaşkanı asgarisi bakan oldu.” diyerek Necmettin Erbakan’ın maneviyata bağlılığını aktardı.

Karahasanoğlu: “Müslümanlara Özgüven Aşıladı”

Necmettin Erbakan’ın Müslümanlara ülke yönetiminde özgüven aşıladığını vurgulayan Yeni Akit Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu ise: “Erbakan Müslümanlarda ülke yönetiminde söz sahibi olabiliriz anlayışını kafalara kazıdı. İmam hatip okullarının açılmasıyla, vakıf çalışmalarıyla bir kuşak yetişti. Bugün iş başında olan gençler ve kadrolar o günlerden yetişti. Müslümanlar için ülke yönetiminde bir model ve örnek ortaya koydu. Bu onun büyük bir hizmetidir” şeklinde konuştu.

Milli Gazete yıllarına da değinen Mustafa Karahasanoğlu, Necmettin Erbakan’ın yaptığı işlerde çok ciddi ve çalışma prensibinden katiyen taviz vermeyen bir yapıya sahip olduğunu da anlattı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer Yerel Yönetimler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA