TÜRKİYE ENERJİ DEVİ OLMAYA BAŞLADI

Rusya Nato'nun ayak oyunlarını Türkiye ile birlikte tarihe gömüyor. Rusya "Turk Akımı" Projesi ile gaz ve petrolu Türkiye üzerinden Avrupa ve dünyaya pazarlama yönünde dev adımlar attı.
Bu haber 2015-02-10 09:43:45 eklenmiş ve 1006 kez görüntülenmiştir.

TÜRKİYE ENERJİ DEVİ OLMAYA BAŞLADI

 

Rusya Nato'nun ayak oyunlarını Türkiye ile birlikte tarihe gömüyor. Rusya "Turk Akımı" Projesi ile gaz ve petrolu Türkiye üzerinden Avrupa ve dünyaya pazarlama yönünde dev adımlar attı. Dünya genelinde Nato'nun hakim olduğu ülkelerde kriz, savaş, terör, çürüme... tavan yaparken Rusya vb. ülkelerde ise emin adımlarla gelişme, süper güç olma yolunda önemli gelişmeler yaşanıyor. Dünyada filler tepişsede Türkiye olağanüstü bir hızla gelişiyor...

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rus Gazprom Başkanı Aleksey Miller ile yaptığı Türk Akımı'nın muhtemel rotası üzerindeki helikopter turuna ilişkin açıklamalar yaptı. Rotanın kesinleşmediğini belirten Yıldız, Kırklareli ili sınırları içinde yer alan Kıyıköy kasabasının baktıkları yerlerden biri olduğunu söyledi. Enerji Bakanı Yıldız, şöyle konuştu: "Muhtemel proje nasıl gerçekleşebilir, çevreyle ilgili hassasiyetlerimizi kendilerine bildirdik. Tamamını kesinleşmiş bir proje olarak tanımlamak yanlış olur. Lüleburgaz ve İpsala'ya varıncaya kadar o güzergahta herhangi bir sıkıntı olur mu, buna baktık."

 

İNDİRİM PAZARLIĞI

 

Doğalgaz fiyatları ile ilgili olarak da Bakan Yıldız, şunları kaydetti: "Rusya ve Türkiye, birbirine alışık iki ülke. Şu ana kadar maliyetlerimizin yüksek olduğu, 10 dolara alıp 9 dolara sattığımız ortamda satış maliyetlerinin altına inmek istiyoruz. Fiyat müzakereleri, güzergah yapılanması, batı hattının tekrar yenilenmesi ile ilgili konular bir pakettir."

ETİKETLER :
Diğer İs Dünyası haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA