AVRUPA TÜRKİYE'Yİ YAVAŞ DA OLSA ANLAMAYA BAŞLADI

Avrupa Birliği'nden Türkiye Hakkında Kritik Terör Açıklaması
Bu haber 2015-01-19 23:54:18 eklenmiş ve 934 kez görüntülenmiştir.

AVRUPA TÜRKİYE'Yİ YAVAŞ DA OLSA ANLAMAYA BAŞLADI

 

Avrupa Birliği'nden Türkiye Hakkında Kritik Terör Açıklaması

 

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, terörle mücadelede Türkiye'nin de içinde bulunduğu bazı ülkelerle işbirliğini artıracaklarını açıkladı.

 

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, düzenlediği basın toplantısında, terörle mücadelede işbirliği düzeyini artırmak için belli bazı ülkelerle projeler yapacaklarını söyledi. Mogherini, "Adını vermek gerekirse Türkiye, Mısır, Yemen, Cezayir ve Körfez ülkeleriyle gelecek haftalarda başlatacağımız belli projelere bakıyoruz" dedi.

 

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström de "Bir çok farklı oyunda Türkiye çok merkezi bir ülke ve pozisyonunu uygun şekilde kullanırsa yapıcı rol oynayabilir. Türkiye ile müzakereler başlamalıdır" diye konuştu.

 

İSTİHBARAT ARTIRMA KARARI

 

AB dışişleri bakanlarının terörle mücadele gündemli toplantısından Türkiye ve Arap ülkeleriyle işbirliğinin ve istihbarat paylaşımını artırma kararı çıktı.

 

Mogherini, istihbarat paylaşımını sadece AB içinde değil, Türkiye, Körfez ve Kuzey Afrika ülkeleri başta olmak üzere Asya ve Afrika ülkeleriyle gerçekleştirme konusunda mutabık kaldıklarını ifade etti.

 

Yüksek temsilci Mogherini, AB'nin dış delegasyonlarına güvenlik ateşeleri göndererek bu alanda işbirliğini geliştirmeye çalışacaklarını, AB içinde ve dışında olsun, Arapça konuşan halklarla iletişimi güçlendirmeye yönelik bir stratejiyi hayata geçireceklerini dile getirdi.

 

TERÖRÜN FİNANSMANI MASAYA YATIRILACAK

 

Militan teminine yardımcı olan mevcut çatışmaların ve krizlerin çözümünde ya da terör yuvaları haline gelen otorite boşluklarının ortadan kaldırılmasında birlikte çalışmaları gerektiğine işaret eden Mogherini, "Diyalog geliştirmek ve Medeniyetler İttifakı için, her türlü çatışma algısından kaçınmak için çalışmamız gerekiyor" diye konuştu.

 

Mogherini, önümüzdeki günlerde AB, ABD, BM, Japonya, Kanada, İsviçre, Avustralya, Norveç ve İzlanda'dan uzmanların Brüksel'de bir araya gelerek IŞİD başta olmak üzere terör örgütlerinin finansmanının önlenmesini görüşeceklerini bildirdi.

 

"TÜRKİYE YAPICI ROL OYNAYABİLİR"

 

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström ise terörle mücadelede Türkiye'nin önemli rolü bulunduğunu belirterek "Bir çok farklı oyunda Türkiye çok merkezi bir ülke ve pozisyonunu uygun şekilde kullanırsa yapıcı rol oynayabilir. Türkiye ile müzakereler başlamalıdır" şeklinde konuştu.

 

Wallström, Suriye ve Irak'ta çatışmaların sona erdirilmesinin ve radikalleşmeye kaynaklık eden diğer nedenlerin ortadan kaldırılmasının terörle mücadelede kilit önem taşıdığını vurguladı.

 

"TERÖRÜN KÖKLERİNİ KALDIRMAK İÇİN KAPSAMLI YÜZLEŞME"

 

AB dışişleri bakanlarıyla terörle mücadeleyi konuşan Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi, terörün köklerini ortadan kaldırmak anlamına gelen kapsamlı yüzleşmeyi gerçekleştirmenin önem taşıdığını ve bunun zaman alacağını söyledi.

 

 

Terörle mücadele, gelecek hafta Riga'da toplanacak olan AB içişleri bakanlarının da gündeminde olacak. Dışişleri ve içişleri bakanlarınca hazırlanacak öneriler, 12 Şubat'ta gerçekleştirilecek AB zirvesinde değerlendirilecek.

ETİKETLER :
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA