Bu sitede genelev de satıldı tıp merkezi de...

Bu sitede genelev de satıldı tıp merkezi de...
Bu haber 2015-01-08 00:03:46 eklenmiş ve 620 kez görüntülenmiştir.

Bu sitede genelev de satıldı tıp merkezi de...

 

Can Emrah Özoral babası iflas edip de mal varlığı icradan yok pahasına satılınca internette bir icra sitesi açmayı kafasına koymuştu. Üniversiteyi bitirince biriktirdiği parayla önce site adresini satın aldı.

Sonra icradan satılan tüm malların ihalelerinin bulunduğu siteyi kurdu. Bugün 600 bin üyesi ile sektörün en büyüğü oldu. Radikal.com.tr'den Gözde Yıldırım'ın haberine göre,Siteyi hayata geçiren portföylerinin genişliğini ve muhtemel engelleri şöyle anlatıyor Özoral, "İhaleye genelev de çıkıyor, içinde doktorları ile birlikte tıp merkezi de. İcradan mal almak günah diye düşünenler içinse Diyanet'ten fetva aldık." Özoral siteyi nasıl kurduğunu anlattı.

İcralik.com sitesini kurmak aklınıza nerden geldi?
2001 krizinde babamın işleri bozuldu ve bir süre sonra iflas etti. Evimiz ve arabamız icradan yok pahasına satıldı. 100 bin dolar civarında olan evimiz 30 bin dolar civarında bir rakama satılmıştı. O dönem buna anlam verememiştim. Aradan yıllar geçti 2008 yılında elimde 6-7 bin lira para vardı. Eli yüzü düzgün bir araba almayı düşünüyordum. Orta halli bir arabanın fiyatı 11-12 bin liraydı. 'İcradan daha düşük alabilir miyim?' diye düşündüm. İnternetten araştırdım ve icra ihalelerinin Basın İlan Kurumu’nun belirlemiş olduğu bazı yerel ve ulusal yayınlarda çıktığını öğrendim. Ben de bir gazete bayisinden 10 tane gazete aldım ve hepsini taramaya başladım. Fakat bu gazetelerde uygun bir araç bulamadım. Ondan sonra, her gün 10 gazete alacağıma bu ilanların toplu olarak yayınlandığı bir internet sitesine bakayım dedim. Devletin yoksa, özel sektörün böyle bir girişimi olmuştur diye düşündüm. İlk aklıma gelen isim olan icralik.com’u internet tarayıcısının adres satırına yazdım ama böyle bir site olmadığını gördüm. Gerçekten böyle bir sistemde hiçbir site yoktu. Sonrasında, hemen bir internet alan adı satan ABD şirketinden icralik.com alan adını 12 dolara satın aldım.

Sonra siteyi mi kurdunuz?
Evet. İcralık malların bu kadar ucuza satılması, bizim evimize, arabamıza olduğu gibi adil değildi. İnsanların icralık malları almayı genelde inançsal olarak 'günah' şeklinde nitelendirmeleri yüzünden icra malları çok ucuz fiyata yani ilk çıkış fiyatı ile satılıyordu. Beni tetikleyen ana nokta da bu oldu. Bunu anlatabilirsem, tüm ihaleleri bir çatı altında toplayabilirsem çok kişiye ulaşabilirsem yok pahasına satılmaktan kurtarılabilirdi... Amcam fikri çok beğendi beraber yola koyulduk. İlk iki ay boyunca siteye sadece 1 kişi üye oldu. Bu zamanda hiç umutsuzluğa kapılmadım. Çünkü yaptığım işin doğru olduğuna inanıyordum.

İlginç icra ihaleleri de oluyor mu?
İcrada daireler ve otomobiller başı çekiyor. Arkasından dükkanlar, arsalar, fabrikalar, tarlalar geliyor. Başı çeken şehir ise tabii ki İstanbul . Sonrasında Ankara , İzmir ve diğer büyük şehirler geliyor. Petrol kuyusundan kömür madenine, Boğaz’daki yalıdan geneleve, pavyondan devasa arsalara, uçaktan jete, 40-50 metrelik yata kadar binbir çeşit mal satıldı icra ihalelerinde. En ilginci ise biri Zonguldak diğeri Gaziantep’teki iki genelevin satışıydı. Bununla birlikte, Kahramanmaraş’ta pavyon ihaleden satılmıştı. Onun da şartnamesi çok ilginçti. Şartnamede 17 tane arkada odası, duşlukları gibi ayrıntılar yer alıyordu. Bununla birlikte, bir tane tıp merkezi, 12 kişilik uzman ekibi ve kontratlarıyla birlikte icraya çıktı.

 

  

ETİKETLER :
Diğer İs Dünyası haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA