TÜRKİYE’NİN SELAMETİ VE SAADETİ İÇİN SAADET PARTİSİ…

Yeni Türkiye felaketle başladı. 2015 genel seçimlerinde Türkiye yavaş yavaş seçim atmosferine girmektedir. Her parti kendisini TBMM’de temsil etmek ister. Şu andaki seçim barajının aşılamayacağını düşünen meclis dışında bulunan partilerin ittifak çalışmaları da gündeme gelmiştir. Fakat halkın partisi Milli Görüşü temsil eden Saadet Partisi tek başına seçime girecektir
Bu haber 2015-01-02 13:57:19 eklenmiş ve 1144 kez görüntülenmiştir.

Yeni Türkiye felaketle başladı. 2015 genel seçimlerinde Türkiye yavaş yavaş seçim atmosferine girmektedir. Her parti kendisini TBMM’de temsil etmek ister. Şu andaki seçim barajının aşılamayacağını düşünen meclis dışında bulunan partilerin ittifak çalışmaları da gündeme gelmiştir. Fakat halkın partisi Milli Görüşü temsil eden Saadet Partisi tek başına seçime girecektir. 24. dönem milletvekillerinin bölgemizde bir fabrika temelleri attıkları yok, sattıkları fabrikalarımız ise atıl duruma getirilmiştir. Bölge vekillerinin icraatları söylemden ibarettir. AKP Diyarbakır milletvekili TBMM kürsüsünde AKP’den ayrılan milletvekillerini bir tuzluğa benzetmiştir. İktidar mensubu olduğu halde hiçbir icraatı bulunmamasına rağmen başka vekilleri eleştirenleri de limonluğa benzetiyorum.

17 Aralık 2013 yılında yapılan operasyonun darbeyi önlediğini ifade eden eski başbakanın yolsuzluğa bulaşmış 4 bakanını yüce divana gönderme cesaretini gösterememiştir. Oysaki 17 Aralık 2013 Türkiye Cumhuriyet’inin siyasi tarihine kara bir gün olarak düşmüştür. Siyasi tarihimize baktığımız zaman yolsuzluğa karışmamış tek bir hükümetinin 54. Hükümet olduğunu görüyoruz. Bu da rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın başbakanlık yaptığı hükümettir.

D.Kültür: Sarıkamış Şehitleri Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

S.Turan: Sarıkamış anma törenlerinin devlet erkânı tarafından yapılmasının daha uygun olduğunu düşünüyorum. STK’larının da katılımcı olarak destek vermelerini, yüzüncü yılında büyük bir katılımın olacağını düşünüyorum. Yüzyıl önceyi eleştirmek hakkımız değildir. Önümüze bakmamız lazım ve yarınlarımızın stratejilerine hazırlanmalıyız. Şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum. Sarıkamış’ta bulunan Sarıkamış Şehitler anıtını yaptıran 54. Hükümetin Kültür Bakan’ı Sn: İsmail Kahraman’a teşekkürlerimi iletirim.

D. Kültür: Sarıkamış İlçesi Hakkında Düşünceleriniz Nelerdir?

S.Turan: Sarıkamış ilçemizin nüfusu 28 bin civarında iken maalesef bugün 14 bin nüfusa gerilemiştir. Bu da üzücü bir durumdur. Askeri birliğin küçülmesi Sümerbank fabrikasının kapatılması ilçe bu sebeplerden dolayı göç vermiştir. Şimdilerde ise Karakurut barajının yapılması ve faaliyete geçtikten sonra baraj bölgesinde yaşayan insanların da göç ettiğini düşünürsek Sarıkamış ekonomisi SOS verecektir. Sarıkamış’a sunta ve laminant parke çeşitleri imalat eden bir fabrikanın ve Acı su bölgesinde bulunan halk deyimiyle acı su dedikleri bir maden su kaynağıdır. Buraya da bir maden su tesislerinin kurulması aynı zamanda istihdam oluşturacağını ve göçü önleyici tedbirlerden biri olduğunu düşünüyorum. Halkımız hala sağlıklı su içememektedir.

D.Kültür: İktidarın Kars’a Yapılan Hizmetlerini Nasıl Buluyorsunuz?

S.Turan: 12 yıldır iktidar olan AKP iktidarının bölgemize katkı sunacak devasa bir yatırımı yoktur. Bakü-Tiflis demir yolu faaliyete geçerse bölgede bir canlılık olacağını düşünüyorum. Başbakanı kızdıran pankart hala geçerliliğini korumaktadır. Belediyelere gelen ödeneklerin yerinde kullanılmadığı ve seçilenlerin ehlisi olmadığından dolayı halka başarılı bir hizmet sunamamışlardır. Bölge insanları hala sağlıklı su içememektedirler.

D.Kültür: Pankartın İçeriğini Öğrenebilir miyiz?

S.Turan: Eski başbakan R.T Erdoğan’ın Kars’a girişinde vatandaşlar tarafından açılan bir pankartta ‘’Erzurum Kars ilçesine hoş geldiniz’’ yazıyordu. Başbakan da miting meydanına giderken anlatacak bir icraatının olmadığını bildiği halde pankarta olan olumsuz tepkisinden dolayı meydan da halka seslenirken Ucubeyi gündeme getirmiştir ve bu ucubenin de dikilmesinde AKP’nin imzası vardır. Başbakan sanmasın ki halk bunları unuttu.

D.Kültür: Seçimlerde Aday Olmayı Düşünüyor musunuz?

S.Turan: Aday olmuş bir kişi olarak asla düşünmüyorum diyemem. Genel merkezimizin takdirine kalmıştır. Benim bir aday olmam bir kenara dursun partimin bir neferi olarak Türkiye’nin her yerinde bir nefer olarak göreve hazırım.

D.Kültür: AKP’nin Yeni Türkiye Söylemini Nasıl Buluyorsunuz?

S.Turan Yolsuzluğun ve yokluğun devam ettiği, işçi ölümlerinin daha da arttığı gündemlerde düşmüyor. Başbakanın sözleri sadece söylemlerden ibaret olduğu, yolsuzluğa bulaşanın kolunu keserim demişti ama kol kestiğini göremedik. 3Y ile iktidara geldiler 3G ile de giderler.

 

D.Kültür: Önümüzdeki Genel Seçimlerde Saadet Partisini Nasıl Görüyorsunuz?

S. Turan: Gücünü halktan aldığından dolayı köy, mahalle, ilçe ve il teşkilatları seçime hazırdır. Milli görüş camiası 54. Hükümetin yaptığı başarıdan dolayı halkın gönlünde taht kurmuştur. Medya yazılı ve görsel basını genel merkezin ve genel başkanının açıklamalarını Milli gazeteden başka yayınlama yasağı varmış gibi yayınlamıyorlar. Seçimlerde Türban kılığına girmiş bayanların bizler yani Saadet Partisi barajı aşamıyor oylarınızı AKP’ye verin diyen sahtekârlarla baş edemedik. Şahsımda Kars ilinde milletvekili adayı olduğumdan dolayı bir köy ziyaretinde vatandaşın telefonuna Milli görüşten gelen mesajda biz seçimi kazanamıyoruz oylarınızı AKP’ye verin diye vatandaşlara mesajlar gönderilmiştir. Bizler bu sahtekâr senaryolarla baş edemedik. Allahın izni ve inayetiyle 25. Dönem milletvekili seçimlerinde Milli Görüş’ü temsil eden Saadet partisi TBMM’de olacaktır.

D.Kültür: Son Olarak Söylemek İstediğiniz Bir Şey Var mı?

S. Turan: Şeker fabrikasının satılmasına karşıyız. Organik tarımın bölgeye yayılması, Kars kaşarının Türkiye genelinde marka olmasını, yatırımların aynı zamanda istihdam oluşturmasını, siyasetin ticarete dönüştürülmemesini sağlıkta da insanlarımızın mağduriyetinin giderilmesini temenni ediyorum. Saadet güneşi Kars’ta doğacak İzmir’de batacaktır. Halkın selameti, huzuru, refahı ve SAADET’i için halkımız tekrar Saadet Partisini seda-i nuruyla buluşturacaktır.

 

                                                                                                                                    Mesih EROL

ETİKETLER :
Diğer RÖPORTAJ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA