ERDOĞAN'DAN TUSİAD RESTİ

ERDOĞAN'DAN TUSİAD RESTİ
Bu haber 2014-12-30 09:56:29 eklenmiş ve 1141 kez görüntülenmiştir.

ERDOĞAN'DAN TUSİAD RESTİ

 

TUSİAD Başkanı Haluk dinçerin Paralel yapı göremiyorum, muhatabımız Cumuhurbaşkanı değildir yönündeki zırvaları Dinçerin Paralelci olduğunu ortaya koyduğu gibi 40-50 yıldır devleti hücrelerine kadar işgal eden derin güçlerin ekonomi ayağı olduğunu da ortaya koymaktadır. Erdoğan bu tür palavralarla kamuoyunu yanıltanlara karşı ortaya koyduğu tavrını Paralelci dinçere karşı da koyarak restini çekti. Bu kurumun hiç bir etkinliğine katılmayacağını ifade ettiler.

 

Erdoğan'dan TÜSİAD'a Muhatap Cevabı: Bundan Sonra Ben Yokum

 

Haluk Dinçer'in "TÜSİAD'ın muhatabı Cumhurbaşkanı değil başbakandır" sözlerine kızan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Madem muhatap değiliz, davetlerine katılmayız." dedi.

Erdoğan'dan TÜSİAD'a Muhatap Cevabı: Bundan Sonra Ben Yokum

 

TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer'in 'Cumhurbaşkanı devletin başıdır. TÜSİAD'ın muhatabı Cumhurbaşkanı değil başbakandır" sözlerine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Madem biz muhatap değiliz, bundan sonraki davetlerine katılmayız" dedi.

 

"BUNDAN SONRA BEN YOKUM"

 

TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, dün Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanan söyleşisinde "Cumhurbaşkanı devletin başıdır. TÜSİAD'ın muhatabı zaten Cumhurbaşkanı değildir, TÜSİAD'ın muhatabı başbakandır. Bizim çalışma alanlarımızla ilgili bakanlardır... Bizim ilişkilerimiz artık Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden devletin başı ve Türkiye'nin özgür, bağımsız, etkili bir iş dünyası örgütü ilişkisidir" demişti.

 

Dinçer'in bu sözleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ı ziyaretinde de gündeme geldi. Edinilen bilgilere göre Erdoğan bu sözlerle ilgili olarak bundan sonra TÜSİAD'ın davetlerine katılmayacağı mesajını verdi. Erdoğan'ın "Madem muhatap biz değiliz, bundan sonraki davetlerine katılacak bir muhatap bulurlar" sözlerini toplantı sırasında salonda bulunan isimlerle paylaştığı öğrenildi.

 

TÜSİAD Başkanı: Ortaya Çıkmış Bir Paralel Devlet Göremiyorum

 

TAŞERON İÇİN TALİMAT

 

 

Türk-İş yönetimi, görüşmede Erdoğan'a çalışma hayatının sorunlarını aktaran bir rapor da sundu. Talepler arasında madenlerin denetimi, asgari ücretin artırılması, çalışanlardan yapılan vergi kesintileri de yer aldı. Erdoğan'a sunulan dosyada, kamuda asıl işi yapan taşeron işçiler de yer aldı. Karayolları gibi bazı kurumlarda söz konusu gerekçeyle dava açan taşeron işçilerin mahkemeyi kazandığı ve kamunun milyarlarca liralık bir tazminat yüküyle karşı karşıya olduğunu ifade eden Türk-İş yönetimi "Bu konuda adım atılmalı" dedi. Erdoğan'ın ise "Gereken neyse yapılsın" diyerek taşeron işçiler konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e talimat verdiği öğrenildi. Diğer konularla ilgili de notlar alan Erdoğan'ın taleplerin de değerlendirilmesini istedi.

ETİKETLER :
Diğer İs Dünyası haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA