YUNANLILAR TÜRKİYE İLE BİRLEŞELİM...

Yunanistan'da yayınlanan Kontranews gazetesi, Başbakan Davutoğlu'nun ziyareti sebebiyle Türkçe, "Yeter artık kabadayılığı bırak, birleşmeye bakalım" manşeti attı.
Bu haber 2014-12-05 22:00:49 eklenmiş ve 1039 kez görüntülenmiştir.

YUNANLILAR TÜRKİYE İLE BİRLEŞELİM...

 

Yunanistan'da yayınlanan Kontranews gazetesi, Başbakan Davutoğlu'nun ziyareti sebebiyle Türkçe, "Yeter artık kabadayılığı bırak, birleşmeye bakalım" manşeti attı.

 

Yunanistan'da yayınlanan Kontranews gazetesi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ziyareti sebebiyle Türkçe manşet attı. Davutoğlu'na tam sayfa açık mektup yazan milliyetçi gazete, "Yeter artık kabadayılık, gelin her konuda anlaşalım" başlığını kullandı.

 

"BİRLİKTE NELER YAPABİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜN"

 

Yunanistan'da sansasyonel haberleriyle dikkat çeken Kontranews gazetesi, Davutoğlu için Türkçe kaleme alınmış açık bir mektuba yer verdi. Yunanistan ve Türkiye bayraklarının üzerine basılan açık mektubun spotunda gazete, "Şunu anlayın, sizleri dost ve partner olarak istiyoruz. Düşman olarak değil. Son 100 yıl boyunca olduğu gibi. Birlikte neler yapabileceğimizi düşünün. Nasıl bir Güce sahip oluruz... Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs." ifadelerini kullandı.

 

"ÖNCE BİZ SİZİ SONRA SİZ BİZİ KESTİNİZ"

 

Gazete yayıncısı George A. Kouris tarafından kaleme alınan Türkçe ve Yunanca iki tam sayfa mektup, "Saygıdeğer Sayın Başbakan" şeklindeki hitap cümlesi ile başlıyor. Giriş paragrafında "Bizi 400 yıl köle tuttunuz. Günün birinde başkaldırdık. Sizi kovaladık. Sizi kestik ve Ankara'ya kadar kovaladık. Sonra siz bizi kestiniz ve denize attınız. Öncesinde İzmir'de evlerimizi yakarak. Devamında İstanbul'da kalan Rumları kovduktan sonra, Kıbrıs'ın yarısını da bizden aldınız." cümlelerine yer veriyor.

 

"CENNETE DÖNÜŞTÜRELİM"

 

Türk-Yunan ilişkilerindeki gerginliklere keskin cümleler kullanılarak değinilen mektup, "Kesin biliyorsunuzdur, birileri Yunanistan'ı ve Türkiye'yi 4-5 ayrı devlete bölmek istedi ki bu ilk kez yaptıkları bir şey değildi. O zaman gelin, birileri ne sizlerin ne de bizlerin istediği çözümleri zorla dayatmadan önce adil çözümler bulalım. Bizi ayıran bütün sorunlar hakkında gelin iki memleketimizi 'cennete' dönüştürelim." şeklindeki çağrı ile bitiyor.

 

Yaklaşık 2 yıldır yayın hayatını sürdüren Kontranews gazetesi, günlük 2 bin, Pazar günleri ise 15 bin civarında tiraja sahip.

 

 

İşte o gazete:

DKMHABER:COM

ETİKETLER :
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA