BEŞ TON HAMSİ İKİ SAATTE TÜKENDİ

Beykozlular Hamsiye Doydu
Bu haber 2014-11-22 23:38:16 eklenmiş ve 1138 kez görüntülenmiştir.

Beykozlular Hamsiye Doydu

 

Beykoz Belediyesi’nin düzenlediği 2.Hamsi Şenliği’nde beş ton balık iki saatte tükendi. 50 usta tarafından pişirilen hamsiyi yemek için metrelerce kuyruk oluştu. Bu yönlü tüm etkinliklerde olduğu gibi başkan çalikbilek hamsi dağıtımını kendi elleriyle yaptı.

 

Beykoz Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Geleneksel Beykoz Hamsi Şenliği’ne yağmur ve soğuk havaya rağmen binlerce vatandaşın yoğun ilgisi oldu. 5 ton hamsi ekmek arasında 10 bin vatandaşa helvayla birlikte ikram edildi.

 

Hamsi Şenliği’ne Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelilbilek, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Adem Sefer, Beykoz Belediyesi AK Parti’li ve CHP’li Meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

 

Sabah saatlerinde başlayan hazırlıklar mangalların kurulmasıyla birlikte hamsiler ızgaralarda pişirilerek dağıtılmaya başlandı.   50 usta tarafından 10 ayrı mangalda pişirilen hamsiler, Karadeniz müziği eşliğinde dağıtıldı.

 

 

Beykoz Hamsi Şenliği’nde sahne alan Karadeniz yöresinin sevilen ismi Cimilli İbo’nun hareketli türküleriyle vatandaşlar bir taraftan hamsi yerken bir taraftan da horona eşlik etti.

 

Haberin tüm görselleri için linke tıklayınız...

http://www.dogukulturmedya.com/2014fotoarsiv/id28.htm

 

Başkan Çelikbilek vatandaşlara hamsi dağıttı

 

Mangalların başına geçen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek de elleriyle vatandaşlara hamsi ikramında bulunarak, “Geçen yıl üç ton hamsi dağıtmıştık, yetmemişti. Bu yıl beş ton dağıtıyoruz, yine yetmedi. Gelecek yıl 10 ton hamsi ikramında bulunacağız. Beykoz Karadenizli vatandaşlarımızın yoğun olduğu bir ilçe ama 81 ilden her vatandaşımız bugün Hamsi Şenliği’ne geldi. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için bu tür etkinlikler birer vesiledir. Hamsi yemek için çocuklarıyla birlikte gelen aileler var. Sloganımız ‘Beykozlular hamsisiz kalmasın’” dedi.

 

Bol bol hamsi yiyen vatandaşlar ise etkinlikten dolayı belediyeye teşekkür ederek, etkinliğin ara verilmeden yapılmasını ve daha fazla hamsi dağıtılmasını istediler.

ETİKETLER :
Diğer Yerel Yönetimler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA