Putin: “Türkiye’ye yeni ufuklar aramaya geliyorum”

Putin, “Aralık ayında Türkiye’de yapılacak Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısı için Ankara’ya geldiğimde ilişkilerimizin daha da geliştirilmesi için birlikte yeni ufuklar arayacağız” dedi.
Bu haber 2014-11-19 23:51:47 eklenmiş ve 820 kez görüntülenmiştir.

Kremlin Sarayı’nda aralarında Türkiye’nin yeni Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım’ın da bulunduğu güven mektubu sunulması seremonisinde yaklaşan Türkiye ziyaretine değinen Putin, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aramızda çok yakın diyalog mevcut. Aralık ayında Türkiye’de yapılacak Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısı için Ankara’ya geldiğimde ilişkilerimizin daha da geliştirilmesi için birlikte yeni ufuklar arayacağız” dedi.

 

Türkiye ile Rusya arasında yılda bir defa yapılan ve iki ülke liderlerinin başkanlık ettiği Üst Düzey İşbirliği Konseyi beşinci dönem toplantısının Ekim ayında yapılması planlanmıştı. Ancak toplantı iki tarafın mutabakatı sonucunda Aralık ayına ertelendi.

 

Ukrayna’da yaşanan hadiselerden sonra Putin ile Erdoğan arasında gerçekleşen telefon konuşması dışında ikili Ankara’da ilk defa bir araya gelerek görüşecek.

 

Konsey toplantısının ana gündemini oluşturan ikili ekonomik konular yanı sıra Ukrayna krizi, Kırım’ın Rusya tarafından ilhakı, Suriye ve Irak’taki gelişmelerin de geniş biçimde masaya yatırılması bekleniyor.

ETİKETLER :
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA