Ertem Şener: “Şike süreci Ersun Yanal’ın Trabzonspor’un başına geçmesiyle sona ermiştir”

Beykoz Belediyesi’nin düzenlediği Spor Sohbetleri programına, spor programlarının iki ünlü ismi Ertem Şener ve Ersin Düzen konuk oldu.
Bu haber 2014-11-14 09:33:58 eklenmiş ve 993 kez görüntülenmiştir.

Ertem Şener: “Şike süreci Ersun Yanal’ın Trabzonspor’un başına geçmesiyle sona ermiştir”

 

Beykoz Belediyesi’nin düzenlediği Spor Sohbetleri programına, spor programlarının iki ünlü ismi Ertem Şener ve Ersin Düzen konuk oldu. Ertem Şener’in moderatörlüğü yaptığı, Ersin Düzen’in konuk olarak katıldığı söyleşide futbol gündemine ilişkin çarpıcı değerlendirmeler yapıldı.

 

Trabzonspor’un başına Ersun Yanal’ın getirilmesinin futbol açısından doğru, etik açıdan yanlış olduğunu belirten Şener: “Benim için 12 Kasım 2014 tarihi itibariyle şike süreci bitmiştir” dedi. Söyleşide futbolumuzun çok kan kaybettiğini kaydeden Düzen de “Ülkemizde futbol artık eskisi gibi sevilmiyor. Futbol seyircisinin sadece başarıya endeksli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Beykozlularla buluşmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Ertem Şener de: “Beykoz’un bizim gönlümüzde çok farklı bir yeri var. Ben tarihi semtleri ve buradaki insanları çok seviyorum. Burada sizlerle bulunmak gerçekten çok güzel” diye konuştu.  

Beykoz Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşiye eski hakem ve spor yorumcusu Ahmet Çakar, BİSK (Beykoz Amatör Spor Kulüpleri Birliği) Başkanı Abdullah Yümsel, yönetim Kurulu üyeleri, ilçemizin spor kulüpleri başkanları ve yöneticileri, spor hocaları ve öğrenciler, amatör spor kulüplerinin sporcuları ile sporseverler katıldı.

 

 

“Futbol Artık Eskisi Gibi Sevilmiyor”

 

Halen TRT’de yayınlanan Stadyum programının moderatörlüğünü yapan Ersin Düzen, Türk futbolundaki sıcak gelişmeleri değerlendirerek, futbol müsabakalarında taraftarların geçmişe oranla niçin stadyumlara az katılım sağladığı sorusuna açıklık getirdi ve “Ülkemizde futbol artık eskisi gibi sevilmiyor. Futbol seyircisinin sadece başarıya endeksli olduğunu düşünüyorum. Bizde 15- 20 bin kişi gerçekten taraftar olarak maça gitmiyor bile. Taraftarların maça gitmemesi bence yine taraftarlar yüzündendir. Sahada yaşanan şiddet, küfür gibi olumsuzluklar, yöneticilerin de destek ve önlemiyle aşılabilir kanaatindeyim” diye ekledi.

 

 

“Passolig Şiddetin Önlenmesi Açısından Güzel Bir Uygulama”

 

Stadyumlarda maç esnasında yaşanan şiddet olaylarının artması yüzünden ‘Passolig Kartı’ uygulamasını destekleyen Düzen, bu durumun taraftarın azalmasında rol oynamadığını, bilakis bu uygulamanın şiddeti ve küfürü önleme açısından iyi bir uygulama olduğunu belirtti.

Ersin Düzen, geçmiş yıllarda sunduğu Şampiyonlar Ligi, Süper Lig ve Dünya Kupası maçlarını nasıl sunduğu hakkında hatıralarını aktararak, bu tarz maçları sunarken nelere dikkat ettiğine ve maçları dinleyen insanlarla ilgili izlenimlerini aktardı.

 

 

“Ersun Yanal’ın Trabzon’un başına geçmesiyle şike süreci bitmiştir”

 

Program sırasında Ersun Yanal’ın Trabzospor’la sözleşme imzaladığı haberini veren Ertem Şener, “Bu sabah Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile görüştüm. Ersun Yanal’ın futbol için iyi bir tercih olduğunu, kulübü şampiyonluk potasına bile sokabileceğini, fakat etik olarak yanlış bir tercih olduğunu söyledim. Şikeyle ilgili çok sert demeçler veren, bununla yatıp kalkan bir kulübün başına, şikede adı geçen bir teknik direktörün geçmesi, benim için şike sürecinin bitmesi demektir. Artık nokta konulmalıdır” diye konuştu.

 

 

“Ülkemizde 2002 Dünya Kupası Başarısı İstikrarla Sürdürülmeliydi”

 

Ülkemizdeki teknik direktörlerin durumu hakkındaki soruyu da yanıtlayan Düzen, “Yurdumuzda hala parasını alamayan teknik direktörler var. Futbolcular da, teknik adamlar da aynı sorunu yaşayabiliyor. Ülkemizde 2002 Dünya Kupası başarısının istikrarlı bir şekilde devamı sağlanmalıydı. Birçok maç anlattım, takip ettim ama bizim milletimiz kadar başarıya endeksli bir millet görmedim. Türk futbolu aynı zamanda bizi bir arada tutan motivasyon kaynağıdır. Birçok kişinin de ekmek kapısıdır.” diye belirtti.

 

“Sporla İlgili Bilgilendirici Programlar İzlenmiyor”

 

Ersin Düzen, spor programlarında amatör spor klüpleri hakkında niçin aydınlatıcı bilgiler verilmediği programların az da olsa buna zaman ayrılabileceği sorusuna genel olarak böyle bir durumun olduğunu ancak bazı programlarda bununla ilgili kısa bilgilerin yer aldığına değindi. Bu konuyla ilgili düşüncesini belirten Ertem Şener ise bu durumun arz talep meselesi olduğunu belirterek, “Ülkemizde reklam arası dizi varsa maalesef spor konusunun geldiği son nokta budur. TV’de özümüze dönmemiz, endüstriyel reyting getiren programları görmemiz lazım. Bu konu ile ilgili şahsi olarak elimden gelen çaba ve girişimleri göstereceğim” diye konuştu.

 

Programın sonunda Şener ve Düzen ve Ahmet Çakar, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’i makamında ziyaret ederek kendilerini Beykozlularla buluşturması dolayısıyla teşekkür ettiler.

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer Yerel Yönetimler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA