KARS SPOR’A YAKIŞIR TESİSLER AÇILDI...

Karsspor Başkanı Muharrem Yıldız tarafından yeniden hayata döndürülen Karsspor ile Ali Gaffar Okkan tesisleri, tüm birimleriyle elden geçirilerek Karsspor’a yakışır hale getirildi.
Bu haber 2014-10-28 21:39:29 eklenmiş ve 1342 kez görüntülenmiştir.

KARS  SPOR’A YAKIŞIR TESİSLER AÇILDI...

 

Karsspor Başkanı Muharrem Yıldız tarafından yeniden hayata döndürülen Karsspor ile Ali Gaffar Okkan tesisleri, tüm birimleriyle elden geçirilerek Karsspor’a yakışır hale getirildi.

 

 

Karsspor Başkanı Muharrem Yıldız tarafından yeniden hayata döndürülen Karsspor ile  Ali Gaffar Okkan tesisleri, tüm birimleriyle elden geçirilerek Karsspor’a yakışır hale getirildi.

Tacettin DURMUŞ / KARS/

Başkan Yıldız tarafından futbolcu, antrenör ve yöneticiler için son derece modern bir şekilde yeniden dizayn edilen Ali Gaffar Okkan tesisleri, düzenlenen törenle hizmete sokuldu.

Karsspor’un Ali Gaffar Okkan Sosyal Tesislerini takımı devraldığı gün tadilattan geçiren Muharrem Yıldız, hem vaktini hem de parasını harcayarak tesisleri modern görünüme kavuşturdu. Tepeden tırnağa yenilenen tesislerde kalan bir futbolcunun olmasını istediği her şey imkan sunuldu. Asma tavanından kaliteli perdelerine, odalarda buzdolabından televizyon ve oturma masalarına kadar her şey en ince ayrıntısına kadar düşünüldü. Rutubetten, kimsesizlikten, ilgisizlikten eser bile kalmadı. Tüm futbolcular ve teknik kadro sunulan bu imkanlar karşısında son derece mutlu oldular.

Açılış sırasında konuşan Karsspor Başkanı Muharrem Yıldız başta Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta olmak üzere Vali Özdemir’e Karsspor’a destek verme çağrısında bulundu. Ayrıca Karslı işadamları ve Kars halkına da takıma tam destek vermeleri çağrısına bulunan Yıldız, eski yöneticilere sitemde bulunarak yalnız bırakılmaktan dolayı da dert yandı ve destek verenlere ise teşekkür etti. Açılış sırasında Karsspor kaptanı Vedat Karadağ, Karsspor atkısını, Başkan Yıldız’ın boynuna taktı. Kars Valisi Günay Özdemir de yaptığı konuşmada Karsspor’a tam destek vereceğinin sözünü verdi. 

Açılış sırasında Karsspor’da da forma giyen tüm futbolcular, Teknik Direktör Soner Büyükergün, antrenörler, tesis çalışanları ve alt yapı futbolcularının da tanıtımı yapıldı.  Yapılan konuşmalarının ardından da açılış kurdelesi Vali Günay Özdemir, Başkan Muharrem Yıldız, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ve Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Fahri Ötegen tarafından kesildi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra da Başkan Muharrem Yıldız, Vali Günay Özdemir ve davetlilere tesisi gezdirerek bilgi verdi.

 

 

KARSSPOR’A SAHİP ÇIKALIM!

KARSSPOR’A SAHİP ÇIKMA ZAMANI

Karsspor’un, yeni Başkan Muharrem Yıldız’ın büyük emek ve gayretleriyle yenilenen tesislerin önceki gün düzenlenen törenle hizmete açılmasının ardından, takıma sahip çıkma arzusu yeniden gündeme geldi.

 

 

 

 

YILDIZ’DAN HEM TEŞEKKÜR HEM SİTEM

 

 

Karsspor Kulüp Başkanı Muharrem Yıldız, burada yaptığı konuşmada, tesislerin önceki halinden söz ederek, “İki ay öncesine kadar bulunduğumuz bu tesislerde inanın insan yaşamazdı. İki ay önce biz Kars’a geldiğimizde Karsspor’un artık kapılarına kilit vurulduğunu ve Karsspor’un artık BAL ligine bile devam edemeyeceği ile alakalı bilgiler aldık. Çünkü; Kars’taki hemşehrilerimizin, Kars’taki siyasilerimizin, Kars’taki atanmışların, seçilmişlerin Karsspor’u artık yaşatıp yaşatmamalarıyla alakalı bir tartışmanın içinde bulduk kendimizi. O zaman bütün protokol ile birlikte Karsspor yoluna devam etmeli, yaşamalı, buranın evlatları da bu işe sahip olmalı diye bir karar aldık. O konuda sayın Vali’mizin de desteği olmuştu. Mutlaka Karsspor yaşamalı ve yoluna devam etmeliydi. Çünkü; bu şehrin takımıydı. Karsspor’un bu ligde devam edebilmesi ile ilgili yatırılması gereken küçük bir mebla vardı. O yatırılmamıştı. Çok az bir zaman kalmıştı. 1 gün içerisin de onu yatırmıştık. Daha sonra Karssporun sahalara geri dönebilmesiyle alakalı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bir para yatırılması gerekiyordu o da yatırılmamıştı. Tekrar İstanbul’dan onu da göndermiştik.” dedi.

 

 

KARSSPR’A BAŞKAN OLACAĞIM HİÇ AKLIMA GELMEMİŞTİ

 

 

Bu zaman zarfında bir Karslı olarak her türlü desteği verdiğini ve takıma başkan olmayı hiç aklına bile getirmediğini ifade eden Başkan Yıldız, “Karsspor’a kulüp başkanı olacağımız hiç aklımıza gelmemişti. Sadece uzaktan destek olmakla alakalı bir gayret içerisindeydik. Eski başkanlarımız burada yine Kars’a geldiğimiz bir hafta sonu toplantılar sonucunda Karsspor’un kulüp başkanı olmaktan başka bir çaremiz olmadığı ortaya çıktı. Bugün ki Karsspor’un durumuna baktığımız zaman çok da Karsspor’un kulüp başkanı olduğum için tereddütte kalsam bile ‘çok da kötü etmemişiz, iyi yapmışız.’ diyorum. Çünkü bu şehrin sporu mutlaka yaşanmalıydı. Kars’ta gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek için ve bütün hemşehrilerimizin Karsspor’a yeniden heyecanla, sevgiyle, aşkla bağlanabilmesiyle alakalı bir heyecan lazımdı. Hatta biz ilk Karsspor’u devr aldığımızda bütün yakın ve uzak arkadaşlarımız ‘Muharrem Yıldız’ın eline pimi çekilmiş bir bomba verildi’ dediler. Bunun da farkındaydık biz. Çünkü; hakikaten Karsspor geçmişinden bugüne yorgun gelmişti. 7 Milyon TL’ye yakın bir borcu var ve bu tesisler üzerinde bildiğimiz bilmediğimiz bir kaç tane haciz var. Geldiğimizde Karsspor’un bir tane oyuncusu yoktu, hocası yoktu, tesislerde kullanılamaz bir haldeydi. Ama etrafımıza baktığımızda bize yarenlik edecek, yoldaşlık edecek insanlar vardı sohbet ettik ‘bu işi başarırız’ dedik ve o inançla da yola çıktık. Karsspor’un lige devam edebilmesi için oyuncuya ve hocaya ihtiyacı vardı. 15 günlük dar bir zamanımız vardı. Hakikaten 15 gün çok az bir zamandı. Çünkü futbolcu bulacaksınız, hocasını bulacaksınız antrenmanı olmadan da tekrar kupa maçlarına devam edeceksiniz. İşimiz zordu ama biz bir sürü hocalarla görüştükten sonra çok kıymetli Soner hocamızla karar kıldık ve yanımızda o zaman Vedat kardeşim vardı 2 tane de hemşehrimizi olarak kampa gittik. Kamp’a gittiğimizde biz 4 arkadaştık. Ama o kampta 4 tane farklı takım vardı. İkinci kamplarıydı oyuncuları hazırdı. Bizi uzaktan seyredip gülüyorlardı ‘acaba bunlar ne yapıyorlar’ diye. Biz kampa bütün arkadaşlarımızı davet ettik sanki tamamız hazırlıklıyız ama eksiklerimizi tamamlıyormuşuz gibi yaptık. Orada takımı tamamlamak için gayret ettik. Arkamda görmüş olduğunuz ekibi orada oluşturduk.” diye konuştu.

 

 

PROBLEMLERİ AŞA AŞA GELDİK

 

 

Tüm bu zorluklar karşısında Kars’a oyuncu getirmek gibi güç bir durumla karşı karşıya kaldıklarını vurgulayan Yıldız şöyle konuştu:

“Kars’a oyuncularımızın gelmesiyle alakalı da bir problem vardı. Oda şuydu; Burada geçmişte Karsspor’un oyuncularının paraları ödenmediğinden ve Karssporlu oyuncuların burada kötü şartlarda yaşadığından dolayı da hatta Kars’ın uzak olması, ikliminin soğuk olmasından dolayı da gelmeyen birçok oyuncu vardı. Ama biz birşey yaptık. Dedik ki bizimle gelen oyuncularımızın geldikleri gün ücretleri hesaplarına yatacaktır. Bunu yaptık ve bu sorunu da böylece aşmış olduk. Futbol camiasında çok garip birşey var iyi bir şey yaparsanız aynı anda bütün Türkiye’ye yayılmış oluyor. Kötü şeyinizde aynı anda yayılıyor. Ama bu konuyla alakalı başka bir kampa gitmiş olan arkadaşlarımızın çoğu paraları yatırılmamış diye teker teker bize geri dönmeye başladı. Ondan dolayı da çok iyi bir ekip oluşturduk. Hakikaten bu lig’in en pahalı en yetişmiş oyuncularından bir takım oluşturduk. Allah’a şükürler olsun ki grup 1.si değiliz ama aramızdaki puan açığını inşallah kapatacağız.”

 

 

YALNIZ OLDUĞUMUZU HİSSETTİK

 

 

Bunca gayret, emek ve çabaya rağmen yanlık oldukları hissini içlerinden bir türlü atamadıklarını ve birkaç kişinin desteğinin dışında beklenen desteği göremediklerini de vurgulayan Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şu var ki bugün Kars’ın hemen hemen genelinde sahipsiz ve yalnız olduğumuzu hissettik. Şimdi tereddütte yaşamıyor değiliz bazen de sormuyorum değil kendi kendime. ‘Yahu bu Kars’ın delisi ben miydim?’ diye. İnanın ki onu sormaya mecbur kaldım. Çünkü yanınızda kimseyi göremiyorsunuz. Ekonomik destek olmasa bile yanımızda bize destek verecek arkamızda duracak bir toplum göremiyoruz. Karsspor’un başarılı olması sadece Muharrem Yıldız’la zor olur. Başarırız elbet. Ama Muharrem Yıldız’ı yıpratmış olursunuz, yormuş olursunuz. Ben bu şehirden ceketini alıp giden bir kardeşinizim. Bu şehirden kuruş bile kazanmamışımdır. Ama bu şehirden para kazanan insanlarımız var. Müteahhidimiz var, işadamımız var, seçilmişimiz, atanmışımız var. Hep birlikte el ele verirsek başarırız. ‘Muharrem Yıldız gitsin de boyunu görelim’ gibi kelimeler bizim şevkimizi kırıyor moralimizi bozuyor. Onun için diyorum ki gelin hep birlikte el ele verelim. Karsspor yaşasın! Eğer bu sene bunu başaramazsak vatandaşlarımız yine aynı şeyi düşünecekler, Karsspor’un bittiğini düşünecekler.  Bu son şansımız, onun için ben bütün hemşehrilerimden, Sayın Vali’mden burada olmayan Sayın Belediye Başkan’ımdan bu işe sahip çıkmalarını istiyorum. Eğer ki sahip çıkmayacaklarsa bize söylesinler biz başımızın çaresine bakalım. Ümitleniyoruz ve ümitlendiğimiz zaman da tökezlemeye başlıyoruz. Spor öyle bir şey ki sizden sahada ki arkadaşlarımıza yansıyor. Motivasyon çok önemli.”

 

 

“BEN BU YOLA KELLEMİ DE KOYDUM. SERVETİMDEN OLSAM BİLE BU TAKIMI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIM”

 

 

Herkesten Karsspor’a sahip çıkmalarını isteyen Yıldız, “Ben bütün hemşehrilerimden Karsspor’a sahip çıkmalarını bekliyorum. İnancımız tam. Ekip arkadaşlarımızla birlikte Karsspor’u 3. lig’e taşımak için elimizden geleni yapacağız. Ben bu yola kellemi de koydum. Servetimden olsam bile bu takımı yalnız bırakmayacağım. Karsspor’u bir yere taşıyacağız. Değerli hemşehrilerimiz birazdan açılışını yapacağımız tesislerde ben şunu düşündüm bir Kulüp Başkan’ı olarak değil de burada ki çocuklar benim evladım benim kardeşim burada nasıl yaşaması gerekiyorsa onu düşündüm. Onun için de hiçbir şeyden kaçınmadık. İyi şeyler yaptığımızı düşünüyorum. Biraz sonra açılışımızı yapacağız. Hepinizi en derin sevgilerimle saygılarımla selamlıyorum. Hoş geldiniz şeref verdiniz.” şeklinde konuştu.

 

 

FAHRİ ÖTEGEN’E TEŞEKKÜR

 

 

KTSO Başkanı Fahri Ötegen başta olmak üzere desteklerini esirgemeyen bazı firmalara da teşekkürlerini ileten Başkan Yıldız konuşmasını şöyle tamamladı:

“Kuruluşundan bu yana gelmiş geçmiş bütün başkanlarımızı yürekten kutluyorum. Emekleri geçmiştir. Hepsine saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Fakat Karsspor’u iyi bir yere getirmedikleri için de hepsini eleştiriyoruz. Çünkü Karsspor bunu hak etmemişti. Bu tesisler üzerinde 7 trilyon borçla değil de 20 küsür tane alacaklılarla değil de biz bugün sıfır (0) bütçeyle başladık. Kars’ta bize 3 tane kurum bugüne kadar yardımcı olmak için gayret etti. Ticaret odası başkanımız sayın Fahri Ötegen bey, A-101 ve BİM Marketleri. Şimdi biz geldiğimizde de dedik ki geçmişte sıkıntı varsa mutlaka anlatacağız hatta yolsuzlukta varsa mutlaka üzerine gideceğiz ama bize kim yardım etmişse mutlaka onlara teşekkür edeceğiz. Onlarında mutlaka ödüllendireceğiz. Çünkü geçmişte bu olmamıştı birçok kez duyduk. Biz gerekeni yapacağız. Saygı ve Sevgilerimle tekrar hoş geldiniz diyorum.”

 

ETİKETLER :
Diğer SPOR haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA