iPhone 6 ile LG G3 Karşılaştırması

Apple, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği etkinlikte iPhone 6’yı tanıtmıştı. Bakalım iPhone 6, Android cephesinde başarılı bir cihaz olan LG G3 karşısında, ne kadar iyi?
Bu haber 2014-10-14 23:52:06 eklenmiş ve 1055 kez görüntülenmiştir.

iPhone 6 ile LG G3 Karşılaştırması

Apple, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği etkinlikte iPhone 6’yı tanıtmıştı. Bakalım iPhone 6, Android cephesinde başarılı bir cihaz olan LG G3 karşısında, ne kadar iyi?


iPhone 6 ile LG G3 Karşılaştırması

Geçtiğimiz  hafta tanıtılan iPhone 6, bir önceki modeli iPhone 5S ile benzer özellikler sunuyor olsa da, pek çok yeni özelliği de beraberinde getiriyor. 

LG G3 ise LG’nin son amiral gemisi olarak karşımıza çıkmıştı. Bakalım, kendi işletim sistemlerinde en iyi cihazlardan olan iPhone 6 ve LG G3 arasında yaptığımız karşılaştırmada nasıl bir sonuca ulaşacağız?

Kasa

iPhone 6’nın kasasına baktığımızda 6.9 mm inceliğiyle, LG G3’ün 8.9 mm olan kasasından çok daha ince. Ekran çerçevesinin inceliğine baktığımızda, iki cihazda kısmen benzer şekildeki incelikte ekran çerçeveleri kullanıyorlar.

iPhone 6 metal ve küçük boyutlarda olmasına karşın 129 gr ağırlığı ile 149 gr ağırlığa sahip LG G3’den çok daha hafif bir cihaz olarak, rahat bir kullanım sunacağını gösteriyor. Ancak LG G3’ün ağırlığında 3000 mAh boyuttaki bataryanın da etkin olduğunu belirtmekte fayda var.

Renklerde ise LG G3, Siyah, Beyaz, Altın, Violet ve Kırmızı renkler ile Siyah, Beyaz ve altın renkleri sunan iPhone 6’dan daha fazla seçenek sunuyor.

14-09/16/iphone-6-ile-lg-g3-karsilastirmasi-2.png

Ekran

LG G3, 5.5 inç boyuttaki Quad HD(1440p) ekranı ile 750p çözünürlüklü 4.7 inç ekran kullanan iPhone 6’dan daha Geçti başarılı ve son derece yüksek çözünürlüklü bir ekran sunuyor.

Ancak LG G3’de yer alan Quad HD ekran daha fazla pil tüketmesi nedeniyle olumsuz bir etkiye de sahip.

534 ppi piksel yoğunluğuna sahip LG G3’ün, 326 ppi piksel yoğunluğuna sahip olan iPhone 6’dan daha başarılı olduğunu görebiliyoruz.

(Not: Piksel yoğunluğu inç başına düşen piksel sayısını ifade etmektedir. Örneğin LG G3’de her inç başına 534 piksel düşmektedir.)

Ekran yapısında her iki cihaz, IPS LCD ekran türünü kullanıyor. Ancak LG G3’de yer alan True HD IPS+ LCD ekranın, iPhone 6’daki arkadan aydınlatmalı LED IPS LCD ekrandan daha iyi olduğu söylenebilir.

Hafıza

Ram’a baktığımızda LG G3, 3 GB ve 2 GB Ram seçenekleriyle fazlasıyla öne çıkıyor. iPhone 6 ise 1 GB Ram kullanıyor.

(Not: Burada unutmamak gerekiyor ki iOS, Android’den daha az Ram kullanıyor. Bu nedenle Ram’ı tam olarak kıyaslayabilmek için, her iki cihazda aynı anda, aynı uygulamaları çalıştırıp performans testi yapmak gerekir.)

LG G3’de 16 ve 32 GB dâhili hafıza seçenekleri ve yanında 128 GB’a kadar harici Micro SD kart desteği bulunuyor. iPhone 6’da ise 16, 64 ve 128 GB dâhili hafıza seçenekleri bulunurken, harici hafıza desteğine yer verilmemiş.

14-09/16/iphone-6-ile-lg-g3-karsilastirmasi-3.jpg

Kamera

13 MP çözünürlük ve 4K video kaydedebilme desteğiyle LG G3 dikkat çekiyor. Ön kamerada da aynı şekilde Full HD video çekebilen 2.2 MP ile LG G3 öne çıkıyor.

iPhone 6 ise 8 MP kamerası ile biraz geride kalıyor. Ancak iPhone 6’daki 1.5 mikron piksel oranına sahip kameranın da kötü olduğu söylenemez. Full HD video çekebilme özelliği de son derece başarılı.

iPhone 6’nın ön kamerasına baktığımızda HD Video desteği ve FaceTime destekli 1.2 MP kamera LG G3’ün gerisinde kalıyor.

Panaroma, HDR, Otomatik Odaklanma gibi özellikler ise iki cihazda da bulunuyor. Ancak iPhone 6 HDR destekli Panaroma çekimi özelliği ile öne çıkıyor. Ayrıca her iki cihazda Çift LED Flaş kullanılıyor.

İşlemci

İşlemcide LG G3’de yer alan, 2.5 Ghz hızındaki 4 çekirdekli Snapdragon 801AC, iPhone 6’daki 1.4 Ghz hızındaki çift  çekirdekli Apple A8 işlemciden çok farklı yapıda.

Frekans ve çekirdek sayısı bakımından bakarsanız Snapdragon 801AC daha önde gibi gözüküyor. Tabi burada farklı mimarilerin, çekirdek ve frekans ile karşılaştırılmaması gereği ortaya çıkıyor. 

Apple A8 işlemcisi, çekirdek başına Snapdragon 801AC'den ve Snapdragon 805'den daha iyi bir performans sunuyor. Uzun yıllardır kullanılan Krait mimarisi ARM Cortex A15 tabanlı olmasıyla dikkat çekiyor. Apple'ın A8 işlemcisi ise ARM'ın yeni nesil 64 bit mimarisinin geliştirilmiş bir sürümü. Ayrıca kullanılan grafik işlemcilerde de Apple'ın arayı açtığını söyleyebiliriz. 

Kısaca ikisi birbirine fark atar diyemeyiz ama hem uyumlu yazılımıyla, hem de yeni nesil güçlü mimarisiyle Apple'ın A7 ve A8 işlemcileri hala oldukça güçlü. Zaten iPhone 5S'in bile hala oyunlarda çok güçlü olmasını buna borçlu.

Genel olarak iPhone 6, tasarımı ve kullanımı açısından LG G3’den dahabaşarılı özellikler sunuyor. LG G3 ise başarılı hafıza, kamera, genel donanım gücü ve batarya ile iPhone 6’dan daha başarılı özellikler sunuyor. Sonuca baktığımızdaysa, LG G3’ün daha başarılı özellikler sunduğunu görebiliyoruz.

Tabi buradaki seçimi esas belirleyen cümle ise Android mi iOS mi? Sizin için iOS önemliyse, tabiki de iPhone 6 diyoruz.

ETİKETLER :
Diğer Bilim-Teknik haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA