K. Yakup Azizoğlu ilk kez konuştu.

Ardahan Çıldır ilçesi belediye başkanı K. Yakup Azizoğlu; DKMHABER adına Nurettin Yolcuyla bir söyleşi gerçekleştirdik.
Bu haber 2014-10-10 15:50:39 eklenmiş ve 1188 kez görüntülenmiştir.

NurettinYolcu. Merhaba sayın başkan öncelikle Çıldır belediye başkanlığınız hayırlı uğurlu olsun. Gazetemiz adına birkaç sorum olacak.

Yakup Azizoğlu;Tabi buyurun, öncelikle Aşık şenlik diyarı memleketinize hoş geldiniz.

Yolcu. Hoşbulduk sayın başkanım, bizler de her yıl uluslar arası Çıldır gölü ve Aşık şenlik festivali dolayısı ile gelip gördüğümüz ve hasret giderdiğimiz memleketimiz’ de bizleri ağırladığınız hoş ve güzel bir zaman geçirmemize vesile olduğunuz için, siz ve ekibinize ayrıca daha önceki dönemlerde görev yapan saygıdeğer belediye başkanlarımıza çok teşekkür ederim. Ayrıca size ve ekibinize de yeni görevlerinizde başarılar diliyorum. Müsaadeniz ile size merak ettiğim ve tarafınızdan cevabını öğrenmek istediğim birkaç sorum olacak.

Azizoğlu Tabi buyurun Nurettin bey istediğiniz ve merak ettiğiniz tüm konuları sorabilirsiniz tüm sorularınıza içtenlik ile cevap vereceğimden emin olabilirsiniz.

Yolcu. Teşekkür ederim sayın başkan siz yerel seçimlere DSP adayı olarak girdiniz ve büğük bir başarı yakalayarak çıldır belediyesi başkanlığını kazandınız fakat öğrendiğim kadarı ile kısa bir süre önce şuan iktidarda olan AKP ye geçtiniz benim çıldır ve köylerinde konuştuğum sol görüşe sahip bazı kişiler bu parti değişme olayına pek sıcak bakmadıklarını belirterek bu konuda size eleştiride bulunarak bunun yanlış olduğunu sol seçmenin oyunu alarak siyasi açıdan hiçte benimsemedikleri ve asla sıcak bakmadıkları AKP saflarına geçmenize tepki göstermektedirler siz bu konuda ne söylemek istersiniz.

Azizoğlu. Öncelik ile bu konuyu sorduğunuz için çok teşekkür ederim benim şahsıma da fazla olmasa böylesi bazı tepkiler geldi. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki DSP den adaylığımı koyduğum ve belediye başkanlığını kazandığım yerel seçimlerde Aşık şenlik mahallesi hariç bana sol seçmenden çok fazla oy gelmedi kendi köyüm Yıldırım tepe yakın çevrem ve görüş ve projelerimi yakından bilen kişiler bana oyları ile destek olarak benim belediye başkanlığını kazanmama sebebiyet verdiler.

Bundan dolayıdır ki kendi seçmenime ayrıca bana oy versin ya da vermesin tüm Çıldırlı hemşerilerime çok teşekkür ederek saygılarımı sunuyorum.Bakın şunu samimiyetle belirtmeliyim ki ben seçime girdiğim DSP den belediye başkan adaylığı sırasında seçim bildirgemde ve konuşmalarımda şunu herkese söyledim ki ben seçimi kazanır isem memleketimde (Siyasi odaklı değil tamamı ile hizmet odaklı) Bir politika ve çalışma yürüteceğimi belirtmiş ve bu düşüncemi seçim afişlerimde ve dağıttığım broşürlerimde sıkça dile getirmiştim.Benim tek amacım Çıldıra ve bağlı olduğu köylerine hizmet etmek ve şuan mevcut olan sorun ve sıkıntıları çözmek ve gidermektir bundan dolayıdır ki hakkımdaki bu gibi eleştirilere saygı duymak ile beraber bu konuları seçim öncesi defalarca dile getirdiğimden kendi ve ekibim adına bana oy veren seçmenlerime karşı gayet müsterihim .Bakın Nurettin bey amaç memlekete hizmet ise bence hangi partide olduğumuz çok’ta önemli değildir önemli olan memlekette hayata geçirmek istediğimiz ve düşündüğümüz proje ve yatırımları bir an öncehayata ve halkımızın hizmetine geçirmektir.Bu konuda hangi parti bana ve Çıldırımıza öncelik tanıyor hangi parti benim projelerimi hayata geçirecek desteği veriyor ise benim için en önemlisi budur.DSP .döneminde proje ve yatırımların hayata geçirilmesi ve halkımızın hizmetine sunulması gerçekten zorluk ve sıkıntıların yaşanmasına neden olmakta idi şimdi ise devletin tüm imkanlarının elinde bulundurduğu İktidardaki AKP ye geçmemiz memleketimize hizmet etmek için en büyük güvencemiz olacaktır.

Yolcu. Sayın başkan memleketimizdeki en önemli sorunların biride kanalizasyon ve atık su sorundur duyduğumuz kadarı ile Aşık şenlik ile ilgili bir kanalizasyon projesini hayata geçirmek için uğraşıyorsunuz sizde gayet iyi biliyorsunuz ki bu konuda doğanın tahrip olmaması ve gelecek kuşaklara aktarılması için çok önemlidir.Tam arıtma sistemi olmayan ve ön arıtma ile doğaya salınan foseptik ve evsel atıkların doğayı kirlettiği ileride telafisi imkansız sorunlara yol açtığı gerek görsel gerek yazılı basından üzüntü ile takip etmekteyiz çıldır ovasının da böylesi kötü bir duruma düşmemesi adına çok önemli bu projenin ön arıtma yerine (tam arıtma) sistemi ie yapılandırılması gerektiğini belirtmekle beraber bu sistemlerin belediyelerin altından fazla kalkamayacağı bir ekonomik boyutlara ulaştığını bilmekteyiz bu konudaki düşüncenizi öğrenmek isterim.

Azizoğlu.Evet haklısınız gerçekten böyle bir proje şu an Aşık şenlik ve Çıldır için düşünülmekte ve hayata geçirilmesi için başta bir Japon firması olmak üzere için birkaç önemli firmalar ile görüşmemiz olumlu yönde devam etmektedir ekonomik boyutu belediyemizi fazlası ile aşan bu çok önemli projenin hayata geçirilmesi için tüm enerjimiz ile çaba sarfetmekteyiz bu konunun tam netliye kavuşması ileriki zamanlarda belli olacaktır.

Yolcu. Sayın başkan ileriki dönemlerde Çıldır da hayata geçecek projeleriniz ve yatırımlarınız hakkında da biraz bilgi almak isterim.

Azizoğlu.Çıldır ve yöresi yıllarca sahipsiz kalmış gerek seçilen siyasetçilerimiz gerek görevdeki hükümetlerimiz ve iş adamlarımız gerek ekonomik nedenler ile yada zorlu iklim koşullarından dolayı maalesef çıldıra gerektiği kadar önem verilmeyerek gerektiğince hizmet getirilememiştir. Bizler görevde kaldığımız sürece eski bahanelere sığınmadan belediyemizde ki eskiden kalan ve sonradan eklenen Aşık şenlik belediyesinden kaynaklanan tüm vergi borcu yüküne rağmen tüm çabamız ile memleketimize hizmet etme düşüncesindeyiz.

DEVAM EDEN PROJE VE YATRIMLAR

1).Sizinde çok iyi bildiğiniz gibi çok yakında Ak taş sınır kapısı açılacak bu konudaki tüm çalışmalar hızla devam etmektedir.

2)Yine önümüzdeki yıllarda hizmete başlayacak demir yolu projesi ve bunun ile ilgili entegre Oto yol projeleri hızla devam etmektedir. Açılacak kapı ile yörenin ekonomik çehresi hızla değişmekle beraber halkımızın ve yöremizde ticaretle uğraşma düşüncesinde olan kişilerin buralara yatırım yapma eğilimlerinin artacağı kanısındayım.

3).Ayrıca Çıldırda yapmayı planladığımız hemşerilerimizin yazın gelip konaklayacağı ve muzdarip olduğu önemli bir sıkıntıdan kurtaracağımız ucuz ama çok konforlu 150 veya 200 yataklı Çıldır konaklama evinin yapımına başlanması için projenin onaylanması konusundaki tüm sıkıntıları halletmek üzereyiz.

4).Yine Çıldır gölünde yapmayı planladığımız halkımızın ve ailelerinin yazın gelip konaklayacağı piknik yapacağı ve doğal güzellikleri ile muhteşem çıldır gölünde hoş vakit geçireceğini düşündüğümüz 12 tane Bungalov evlerinin de yakında temelini atarak hizmete geçirme düşüncesindeyiz.

5).Şu anda yapımı çıldırın hemen çıkışında devam eden ve Çıldır da ki otobüs, otomobil ve minübüs lerin park edeceği yolcu indirip ve alacakları oto garaj yapımı çıldırın ana caddesine dükkanı bulunan esnaflara büyük bir refah ve kolaylık sağlayacaktır.

6).Yine Çıldır ve köylerindeki hemşerilerimizin rahatlıkla hayvan pazarlayacağı alıp ve satacakları ailelerine ekonomik açıdan büğük fayda sağlayacağını düşündüğümüz hayvan pazarını’da çok yakında hizmete sunacağız.

7).Aşık şenlik’teki eski eski belediye binası yeniden restore edilerek Aşık Şenlik kültür evi olarak hizmete sunulacaktır.

8).Önceki belediye başkanlığı döneminden yapımı devam eden öğrenci yurdu projesi nin yapımı halen devam etmektedir.

Y.Azizoğlu.İnşallah bu proje ve yatırımlarımıza ileriki dönemlerde imkanlarımız el verdiği sürece çok daha yenileri eklenerek Çıldırımız a ve hemşerilerimize hizmet etme gururunu va hazzını yaşama fırsatı bulacağız.

N.Yolcu. Röportaj ve konukseverliğiniz için çok teşekkür eder belediye başkanlık görevinizde başarılar dilerim.

 

Röportaj. Nurettin Yolcu-DKMHABER- ARDAHAN

ETİKETLER :
Diğer RÖPORTAJ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA