KOBANİ SAVAŞI TÜM TÜRKİYEYİ SARDI –ESENYURT -İSTANBUL YANGIN YERİNE DÖNDÜ

KOBANİ SAVAŞI TÜM TÜRKİYEYİ SARDI – İSTANBULDA ESENYURT BAŞTA OLMAK ÜZERE BİR ÇOK İLÇE YANGIN YERİNE DÖNDÜ
Bu haber 2014-10-07 11:55:11 eklenmiş ve 992 kez görüntülenmiştir.
KOBANİ SAVAŞI TÜM TÜRKİYEYİ SARDI – İSTANBULDA ESENYURT BAŞTA OLMAK ÜZERE BİR ÇOK İLÇE YANGIN YERİNE DÖNDÜ
 
 
Dün İstanbulun birçok semtinde halk sabahlara kadar sokaklara çıkarken, Esenyurt yangın yerine döndü. Esenyurt'ta İki İett Otobüsü, Bir Çöp Kamyonu , Bir Otomobil ve Belediye binasının bir kısmı ateşe verildi,  yakıldı. Çatışmalar gecenin geç saatlerine kadar sürdü…
  
Esenyurt  İsyanda
 
 
Dün Esenyurt ilçe” me”r”kezinde” acil olarak bir araya gelen esenyurt halkı Kobanıye yapılan saldırıları kınadı. Halk kortej şeklınde otobanı kapatıp beledıyeye aıt araçları ateşe verıp:’Kobanı faşizme mezar olacak, Bijî berxwedana YPG'ê", "Katil AKP", "Kürdistan faşizme mezar olacak" sloganları  atıldı. Bir” grupda beledıy”e onunde protesto etti. Beledı”ye ye ait olan tüm araçlar” ateşe verildi. Gece yarılarına kadar süren olay”lara müdahale eden tomalar ve çevik kuvvet sert müdahalelerde bulundu”.
Olayların yatışması ve saldırıları mınımıze etmek için gerçek silahlar ve plastik mermiler” kullanıldı.Belediye önünde bulunan petrol ofısının onundekı paletler” tutuşturulup tehlikeli anlar” yaşandı.
Olayların gece ikiyi bulmasıyla eylemciler” bimide taş yagmuruna tutup eylemlerıne son verip gozden kayboldular.
 
Esenyurt’ta yasadışı gösteri yapan halk 2 İETT otobüsü, bir çöp kamyonu ve bir de otomobil yaktı. Taşlı saldırıya maruz kalan bir otobüs de kullanılamaz hale geldi. Bankalara ve çevreye saldıran maskeli şahıslar, bazı barakaları da ateşe verdi. AKP ilçe binasına yürüyen grubu polis güçlükle dağıttı.
 
İstanbul’un birçok ilçesinde akşam saatlerinden itibaren Kobani halkına destek adı altında yasadışı gösteriler yapıldı. Maskeli guruplar Sultangazi, Beyoğlu, Şişli, Kadıköy, Maltepe ve Esenyurt başta olmak üzere birçok noktada etrafı yakıp yıktı. Sultangazi’de bir belediye otobüsünü yakan eylemciler, Esenyurt - TEM Bağlantı yolu üzerinde de molotofkokteyli atarak 2 İETT otobüsü ile bir çöp kamyonunu yaktı. Araçlar tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Otobüslerde yolcu olmaması olası yaralanma ve can kaybını önledi. Yola dökülen yakıt sebebiyle da olay yerinde zincirleme kaza meydana geldi.
 
 Esenyurt-TEM Bağlantı Yolu’ndan Doğan Araslı Bulvarı’na çıkan terör örgütü yandaşları ortalığı savaş alanına çevirdi. Bir akaryakıt istasyonunun yanındaki boş arazide bulunan baraka ile bir kulübe maskeli şahıslar tarafından ateşe verildi. Göstericiler bulvar üzerinde bulunan Esenyurt Kültür Merkezi ile banka şubeleri de taş ve molotofkokteylleri ile saldırdı. Kültür merkezi ile işyerlerinde büyük çapta hasar oluştu. Terör örgütü yandaşları bulvar üzerinde bir otomobili de yaktı. Araç tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.
 
 Gruba müdahale eden polis ekipleri yetersiz kalınca bölgeye takviye ekipler sevk edildi. AKP Esenyurt İlçe binasına yürüyen gruba polis, biber gazı, plastik mermi ve TOMA’lardan sıkılan tazyikli suyla müdahale etti. Polisle göstericiler arasındaki çatışma uzun süre devam etti. Polisin müdahalesiyle dağılan grup ara sokaklara kaçtı. Polis, olaylarda zarar gören araçlar ile işyerlerinde inceleme yaptı.
 
MESİH EROL/DOĞUMEDYA/İSTANBUL
ETİKETLER :
Diğer İstanbul haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA