BAŞKAN ŞÜKRÜ GENÇ'TEN BAYRAM KUTLAMASI

Halkımızın, sevdikleriyle iyi bir bayram geçirmeleri dileğiyle Kurban Bayramını kutluyoruz.
Bu haber 2014-10-03 22:56:25 eklenmiş ve 1060 kez görüntülenmiştir.

BAŞKAN ŞÜKRÜ GENÇ'TEN BAYRAM KUTLAMASI

 

2014 yılı Kurban Bayramı nedeniyle kurban ibadetini gerçekleştirecek halkımızın bu hizmeti en iyi şekilde almasını sağlamak amacıyla belediyemiz tarafından sunulacak olan hizmetler ve alınacak tedbirler: Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı nedeniyle halkımızın kurban ibadetini sağlıklı bir ortamda yerine getirmesi için belediyemiz tarafından gerekli tedbirler alınmaktadır.

 

Amacımız yasal mevzuatlar çerçevesinde en iyi hizmeti sunmaktır. Bu yıl kurban satış ve kesim yeri olarak, kurban hizmetleri komisyonu tarafından Maden mahallesi merkez camii karşısı Acar Villaları alanı belirlenmiştir. (önceki yıllarda da kullanılan alan)

 

Ferahevler mahallesinde bulunan ve her yıl kullanılan kurban satış ve kesim yeri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm amacıyla geçici konut alanı olarak kullanıldığından halkımızın hizmetine sunulamamıştır. Maden mahallesi kurban satış ve kesim yeri belediyemiz tarafından genişletilerek ve fiziki koşulları iyileştirilerek halkımızın hizmetine sunulmuştur. Satış yerinde esnafın ve kurbanlık hayvanların daha iyi koşullarda misafir edilmeleri amacıyla; çadırlar belediyemiz tarafından kurulmuştur. Bu alanda elektrik, su, aydınlatma, WC, banyo ve mescit gibi ihtiyaçlar temin edilmiştir.

 

Kurban satış ve kesim yerinde büyükbaş hayvanlar için (3) adet modern kesim ünitesi kurulmuştur. Ayrıca küçükbaş hayvanlar için de uygun kesim alanı oluşturulmuştur. Sarıyer ilçesinde kurban kesecek olan vatandaşlarımızın belediyemizin kurban satış ve kesim yerinden en iyi şekilde yararlanmaları için gerekli önlemler alınacaktır. Aldığı kurbanını kurban kesim yerinde kesmek isteyen vatandaşlarımızın bayramdan birkaç gün önce bu alanda görevlendirilecek olan belediyemiz personelinden sıra fişi almaları halinde bir sorunla karşılaşmadan, belediyemiz tarafından temin edilen işin ehli kasaplar tarafından gönül rahatlığıyla kurbanını kesebileceklerdir.

 

Gerek satış süresince, gerek kurban bayramı süresince belediyemiz veteriner hekimleri, kurbanlık hayvanların sağlık kontrollerini sürekli yapacaktır.

 

Vatandaşlarımızın belediyemiz tarafından izin verilen kurban kesim yeri dışında kamuya açık alanlarda (cadde, sokak, park, boş arsa ve arazi gibi) kurban kesmeleri yasaktır. Yasaklara uymayanlar hakkında ilgililer tarafından gerekli yasal işlemler yapılacaktır.

 

 

Halkımızın, sevdikleriyle iyi bir bayram geçirmeleri dileğiyle Kurban Bayramını kutluyoruz. Sarıyer halkına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ETİKETLER :
Diğer MESAJLAR haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA