BEYKOZ BELEDİYESİNDEN ÇİFTE ETKİNLİK

Her yıl geleneksel olarak yapılan Beykoz Çayır Festivali, İslam Alemine dayatılan soykırım çemberi nedeniyle yapılamadı.
Bu haber 2014-09-02 09:04:13 eklenmiş ve 960 kez görüntülenmiştir.

BEYKOZ BELEDİYESİNDEN ÇİFTE ETKİNLİK

 

Her yıl geleneksel olarak yapılan Beykoz Çayır Festivali, İslam Alemine dayatılan soykırım çemberi nedeniyle yapılamadı.Bu anlamda yapılamayan sunnet-nikah törenleri Ağustos Ayının son günlerinde yapılabildi.

 

İslam coğrafyasına, Ortadoğu bölgesine işid, el-elkaide vb. vahşi terör örgütleri, İsrail terör devletinin Filistin halkına dayattığı soykırım-saldırı, Mısır, Suriye, Irak’ta diktatörler tarafından halklara dayatılan soykırım çemberinin ençok etkilediği ülkelerin başında Türkiye gelmektedir.

 

Bu anlamda Türkiye’de yapılan birçok festival, birçok etkinlik iptal edildi. Bu iptaller nedeniyle her yıl geleneksel olarak Beykozda yapılan Beykoz Çayır Festivali de yapılamadı. İslam ve müslümanlık adı altında ortaya çıkan vahşi terör çetelerinin elinde ülkemizden Musul Başkonsolosu başta olmak üzere onlarca rehine hala kurtarılmayı beklemektedir…

 

Batının (ABD-AB_İsrail-Nato) 1.dünya savaşından beri kesintisiz süren,  günümüzde ise kurulan terör çeteleri nedeniyle bölge halklarının soykırımına dönüşen bu vahşi terör ablukası nedeniyle her yıl geleneksel olarak çayır festifalinde yapılan nikah ve sünnet törenleri de yapılamadı. Bu anlamda bu etkinlikler Ağustos Ay’ının son iki gününe alındı ve Beykoz Belediyesi Meydanında yapıldılar.

30 Ağustos Cumartesi günü Sünnet Töreni, 31 Ağustos Pazar Günü ise Niklah Töreni yapıldı. Sünnet töreninde onlarca minik çocuk, aileleri büyük bir seviç yaşadı. Sünnet Törenine Beykoz Protokolonun yanı sıra, Milletvekili Metin Külünk, Nikah Törenine ise Beykoz’da bulunan İl Dernek Başkanları, Muhtarlar, CHP –MHP ilçe başkanları da katıldılar.

 

 

34 Çift ‘Boğaz Turu’yla Dünya Evine Girdi

 

Beykoz Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Toplu Nikâh Töreni’yle bu yıl 34 çift dünya evine girdi. Çiftler için unutulmaz bir gün organize eden Beykoz Belediyesi, nikâhı kıyılan her bir çifte çeyizlerini de hediye etti.

İlçedeki sosyal dayanışma çalışmaları kapsamında nikâhı kıyılan 34 çiftin tatlı koşuşturması sabahın erken saatlerinde başladı. Gün boyu çiftlere eşlik eden belediye görevlileri yeni evlilerin her anında yanlarındaydı. Sabahın erken saatlerinde evlerinden alınan çiftler ilk olarak gruplar halinde kuaföre götürüldü.

 

Boğaz Turu Yaptılar

En özel günlerine en güzel şekilde hazırlanan çiftler için Tarihi Paşabahçe Vapuru’nda fotoğraf çekimi gerçekleştirdi. Beytaş sosyal tesislerinde yemekte ağırlanan çiftler daha sonra Boğaz’ın eşsiz güzelliklerini seyrettiler.

Boğaz turunun ardından Belediye Meydanı’nda düzenlenen nikah törenine, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti İlçe Başkanı Adem Sefer, CHP İlçe Başkanı Şevket Arıkan, MHP İlçe Başkanı Akif Taşdemir, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, çiftlerin aileleri ve ilçe sakinleri katıldı.

 

Başkan Çelikbilek: “Bir Yastıkta Kocayın”

Nikâhta çiftlere hitap eden Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, 250 bin Beykozluyu temsil eden şahitler huzurunda yapılan tören için: “Ömrünüz boyunca hep güzellikler yaşayın,  hiç acı görmeyin, bir yastıkta kocayın, bizler de sizin kocadığınızı ve mutlu olduğunuzu görelim. Evlerinizde hep güzellik ve bereket olsun, mutluluğunuz daim olsun” dedi.

 

Konuşmanın ardından sahneye davet edilen Suna Yıldız ve Erhan Aydın çiftinin şahitliğini AK Parti İlçe Başkanı Adem Sefer, CHP İlçe Başkanı Şevket Arıkan, MHP İlçe Başkanı Akif Taşdemir yaptı. Başkan Çelikbilek tüm şahitlerin huzurunda 34 çiftin toplu nikâh akdini gerçekleştirildi. Yeni bir hayata adım atan 34 çiftin nikâhı havi fişek gösterisiyle herkese ilan edildi.

İstanbul Folklor Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi ise yeni evli çiftler için renkli ve coşkulu bir gösteri sergiledi.

 

Beykoz Belediyesi tarafından alana gelen davetlilere düğün çorbası ikramı yapıldı.

toplu_nikah_2014__07_.jpg

beykoz_bld_sunet__7_.jpg

toplu_nikah_2014__1_.jpg

toplu_nikah_2014__1_.jpg

beykozbldnikah__2_.jpg

beykozbldnikah__48_.jpg

beykozbldnikah__27_.jpg

beykozbldnikah__39_.jpg

 beykozbldnikah__18_.jpg

Devran Aydın, Özlem Akçay

beykozbldnikah__19_.jpg

Emine Gökdeniz-Fatih Kısa

beykozbldnikah__23_.jpg

beykozbldnikah__21_.jpg

Ayfer Alkan-Ömer Demir

beykozbldnikah__25_.jpg

 

Vildan Okçu-Ertaç Arslan

ETİKETLER :
Diğer Yerel Yönetimler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA