Baruthane Parkı’nda Huzur ve Doğayla Buluşun

Çelikbilek gibi uzman bir Belediye başkanı sayesinde, Beykoz'da yeşil alan ve parklar çoğaldığı gibi bu alanlar her geçen gün ilçeyi bir cennete dönüştürmeye başladı.
Bu haber 2014-06-05 00:09:09 eklenmiş ve 649 kez görüntülenmiştir.

Baruthane Parkı’nda Huzur ve Doğayla Buluşun

Çelikbilek gibi uzman bir Belediye başkanı sayesinde, Beykoz'da yeşil alan ve parklar çoğaldığı gibi bu alanlar her geçen gün ilçeyi bir cennete dönüştürmeye başladı.

Tarihi Göksu Deresi’nin kıyısında kurulan Baruthane Parkı, yemyeşil doğanın kucağında, yaz aylarının tüm güzelliklerini ilçe sakinlerine sunuyor.

Beykoz Belediyesi’nin doludizgin devam ettiği yeşil alan düzenleme ve ve park yapım çalışmalarıyla, ilçe sakinleri enfes ve büyük bir park alanına daha kavuştu.

Tarihi Göksu Deresi’nin kenarında kurulan Baruthane Parkı, yazın tadını çıkarmak isteyen, huzuru, sakinliği ve doğayı arayan ilçe sakinlerini ağırlamaya başladı. İçinde rengârenk oyun grupları, piknik, dinlenme ve spor alanları ve bir de kafeteryanın bulunduğu parkta geçmişte olduğu gibi sosyal canlılık yaşanıyor.  

Kuş Sesleriyle Piknik Keyfi

Beykozlulara yem yeşil bir ortamda ağırlayan parkta dere kenarındaki iskeleler yenilendi, üzerlerine ve parkın içine piknik alanları oluşturuldu. Ailecek parka gelen ilçe sakinleri ister yem yeşil çimenlerde ister dere kıyısındaki masalarda ve kamelyalarda kuş cıvıltıları eşliğinde dinlenip, yazın keyfini çıkarıyor.  

Büyükler birlikte vakit geçirirken çocukların eğlenebilmesi için parkın her köşesi AB standartlarında oyun gruplarıyla donatıldı. Alanı dolduran çocuklar rengârenk salıncak, kaydırak ve oyun ünitelerinde lunapark tadında eğlenirken parkı şenlendiriyor.    

Beytaş Kafeterya Hizmette  

İlçeye halkın buluştuğu kaliteli sosyal mekânlar kazandıran Beykoz Belediyesi, parkın içinde bir de kafeterya kurdu. Beytaş tarafından işletilen değirmenli kafeterya güler yüzlü hizmetiyle alana ayrı bir güzellik katıyor.    

Park yapım ve çevre düzenleme çalışması kapsamında dere kenarı taş duvarla örülürken ortaya bakımlı ve güzel bir görüntü çıktı, balıkçı tekneleri için çekek yerleri ve mevcut iskeleler de yenilendi.  

Bir Alan 2 Güzel Park

Göksu Deresi’nin karşı kıyısında bulunan İrfan Çakır Parkı dere üzerinde yapılan ahşap bir köprüyle Baruthane Parkı’yla birleştirildi. Böylece ilçe sakinlerine aynı alanda iki güzel park sunulurken vatandaşlara ulaşım kolaylığı da sağlandı. Beykoz Belediyesi ilçe sakinlerinin spor yapabilmesi için alana bir basketbol sahası kurdu ve spor aletleri yerleştirdi.    

Başkan Çelikbilek: "Beykoz Güzelleşiyor"

İlçede yalnızca tarihi yapıları değil, geçmişte halkın uğrak noktası olan sosyal alanlarını da güzelleştirdiklerini söyleyen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: “Daha önce bakımsız durumda olan, ilgi bekleyen Baruthane Parkı’nı park yenileme çalışmaları kapsamında enfes şekilde düzenledik. Çocuklarımızın gelecekte daha güzel bir ilçede yaşaması için çevre yatırımlarına büyük önem veriyoruz. İlçe sakinlerimize spor sahasıyla,  yürüyüş ve dinlenme alanlarıyla geniş ve düzenli bir park alanı kazandırdık. Bu çalışmalarla ilçemiz daha da güzelleşiyor"  

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer Yerel Yönetimler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA