TÜRKİYE KENDİ İLACINI ÜRETECEK DÜZEYE GİDİYOR

İlaç tekellerinin dünya üzerindeki hegemonyalarına dikkat çeken Müezzinoğlu yakın bir gelecekte Türkiye her alanda kendi ilacını üreten bir ülke olacaktır dedi ve ardından Türkiye üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekti…
Bu haber 2014-01-12 20:55:14 eklenmiş ve 1179 kez görüntülenmiştir.

TÜRKİYE KENDİ İLACINI ÜRETECEK DÜZEYE GİDİYOR

İlaç tekellerinin dünya üzerindeki hegemonyalarına dikkat çeken Müezzinoğlu yakın bir gelecekte Türkiye her alanda kendi ilacını üreten bir ülke olacaktır dedi ve ardından Türkiye üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekti…

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 17 Aralık Operasyonu ile ilgili olarak, yargıdaki tartışmalara değinerek, "Benim ağzımda çürük diş olabilir, dolgu olması gerekebilir. Hey savcı ve hakim kardeşim, diş hekimi arkadaşım, senin görevin bu dolguyu iyi yapmak çekmek. Ama beynime balyoz gibi vurarak beni öldürmeye hakkın yok. Sağlımı, istikrarımı bozmaya hakkın yok" dedi.

 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eşi Faize Müezzinoğlu ile birlikte Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'ne geldi. Bakan Müezzinoğlu'nu Ak Parti Tekirdağ Milletvekili ve Çorlu Belediye Başkan Adayı Özlem Yemişçi, Kaymakam Hulusi Doğan, Çorlu Belediye Başkanı CHP'li Ünal Baysan karşıladı.

Ziyaretlerine Çorlu Göçmenler Derneği'nden başlayan Müezzinoğlu, ardından Müstakil İşadamları ve Sanayiciler Derneği (MÜSİAD) Şubesi'ne geçti. Burada Türkiye'nin artık kendi ilacını üretecek seviyeye geldiğini kaydeden Müezzinoğlu şunları söyledi:"Türkiye artık kendi ilacını üretmeli, kendi patentini üretmeli, kendi kanserle buluşunu dünyaya sunmalı. Kendi tıbbi teknolojisini üretebilen tıbbı teknolojide söz sahibi olan hem kendi ihtiyaçlarını karşılayan hem de bölgedeki ilaçlara pazar oluşturan dolayısıyla cani açığı değil, cari açığına katkı sağlayan bir ülke olmalıdır. Bundan rahatsız olanlar var. 2023 vizyonunda rahatsız olan, yurt dışındakileri anlıyorum da yurt içinde çanak tutanları anlamakta ve bunların bir kısmı kendisine 'halkçı', halktan yana diyor veya milliyetten yana 'milliyetçi' diyor. Lafla milliyetçilik olmaz. Gezi olaylarında polis müdahale ediyor, 'Polise aşırı yetki verildi. Bu ülkede demokrasi zedelendi' diyerek Merkel'e mektup yazan Kılıçdaroğlu'na şimdi diyorum; 10 gündür Hamburg'da Kültür Merkezine karşı halkın direnişi var. Polis yetkileri artırdı mı? Burası olağanüstü bölgede değil mi? Hadi bakalım yaz mektubu. Hadi görelim Merkel'e şikayet ediyordun. Aynı fotoğrafı izleyin bizim medya vermiyor. Almanya'da demokrasi, hukuk mu elden gitti? Diktatörlük mü oldu? Merkel'e 'Diktatör' diyebiliyor musun? Ama Türkiye'de dert demokrasi derdi değil."

'HAKİMLER, SAVCILAR GÜVEBİLİR OLMALI'

Yargıdaki ve HSYK konusundaki tartışmalara da değinen Müezzinoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hakimlerin, savcılarımızın güvenilir olmasını isteyen biziz. HSYK'da bu anlamda en çok biz rahatsız olduğumuz için herkesin 'Hayır' dediğini, CHP, MHP, birçok sivil toplum kuruluşunun 'Hayır' dediği referandumu Anayasa değişikliğini biz yaptık. Niye? Milletin ümüğü sıkılmasın diye. Milletin kaderi ile birileri oynamasın diye. Bu ülke daha çok hukukun daha çok demokrasinin, daha çok ekonominin hesap edilebilir bir ekonomik gelişmenin istikrarın olması için. Ama birileri fırsatçılık yaparak ben yine burayı 'İstediğim gibi şekillendiririm, yine ben buradan birçok hesabı millet adına yaparım' diyor. Arkadaşlar öyle bir savcı ki, TOKİ'yi de o biliyor, bankacılığı da o biliyor bütün uzmanlık alanları onda. İş adamlarımızın her şeyini o biliyor ve bir tek torbada bu ailenin kaderiyle oynuyorlar. Benim ağzımda çürük diş olabilir, dolgu olması gerekebilir. Hey savcı ve hakim kardeşim, diş hekimi arkadaşım, senin görevin bu dolguyu iyi yapmak çekmek. Ama beynime balyoz gibi vurarak beni öldürmeye hakkın yok. Benim sağlımı, istikrarımı bozmaya hakkın yok. Çünkü sana bu hakkı kimse vermedi, veremez."

KANDİL SİMİDİ DAĞITTI

Omurtak Caddesi'ndeki esnafa kandil simidi dağıtan Bakan Müezzinoğlu, herkesin kandilini kutladı. Çorlu Devlet Hastanesi ve hastanede tedavi gören hastaları da ziyaret ederek sohbet etti. Bu sırada eşi Faize Müezzinoğlu da Çorlu Belediye Başkan adayı Özlem Yemişçi ile birlikte Hürriyet Mahallesi'nde oturan kanser hastası 35 yaşındaki iki çocuk annesi Binnur Dönmez'in evine giderek ziyaret etti.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ve Faize Müezzinoğlu, ziyaretlerinin ardından karayoluyla İstanbul'a hareket etti

 

 

Kaynak: Ajanslar

ETİKETLER :
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA