Donanmada GİHA Dönemi Başlıyor

Türkiye Donanması, Gemiye Konuşlu İnsansız Hava Aracı projesi için harekete geçti. İlk etapta 26 adet GİHA alınacak.
Bu haber 2014-01-01 13:47:43 eklenmiş ve 896 kez görüntülenmiştir.

 Donanmada GİHA Dönemi Başlıyor

Anadolu ve Mezopotamyalı beyinler harikalar yaratıyor. Türkiye Donanması, Gemiye Konuşlu İnsansız Hava Aracı projesi için harekete geçti. İlk etapta 26 adet GİHA alınacak.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Genelkurmay Başkanlığı'nın denizlerde kullanılacak İnsansız Hava Aracı (İHA) ihtiyacını karşılamak için harekete geçti.

Hayata geçirilecek olan Gemiye Konuşlu İnsansız Hava Aracı (GİHA) projesi için Teklife Çağrı Dosyası'nı hazırlayan Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Genelkurmay Başkanlığı'nın ihtiyacını gidermek için ilk etapta 26 adet GİHA alımı planlıyor.

1 YIL İÇİNDE HAYATA GEÇİRİLECEK

İhale usulüyle hayata geçirilmesi planlanan GİHA için yerli üreticilere çağrı yapılacak ve Aselsan gibi yerli üreticilerin projede yer alması sağlanacak. İhalenin gerçekleşmesiyle de GİHA projesi 1 yıl içinde hayata geçirilecek.

HAREKAT MERKEZLERİNE GÖRÜNTÜ AKTARACAK

Denizlerde sürekli seyrüsefer durumundaki Türk Donanması, GİHA'ları kullanmaya başladığı andan itibaren daha etkin görev yapmaya başlayacak. Donanmanın elindeki radar sistemlerinin yanı sıra GİHA'lar da Donanma Komutanlığı ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın harekat merkezlerine görüntü aktaracak.

26 GİHA'NIN 10'U EGE'DE KONUŞLANACAK

GİHA'nın aktardığı yeni görüntülerle anlık takibin de kapsamı genişleyecek. Yapımı tamamlandıktan Sonar 26 adet GİHA'nın 10'u Ege Denizi'nde konuşlandırılacak. Geri kalan GİHA'lar ise Akdeniz ve Karadeniz'deki gemilerde görev yapacak.

KAÇAKÇILIKLA MÜCADELEDE DONANMAYA GÜÇ KATACAK

Denizaşırı göreve giden her firkateyn ve korvete de en az 2 GİHA konuşlandırılacak. GİHA sistemi, kaçakçılıkla mücadele konusunda da donanmaya güç katacak. Böylece insan kaçakçılığının da önüne geçilecek. GİHA'lar 7 bin feet yükseklikte 12 saat boyunca görev yapabilecek.

 

GİHA, konuşlu olduğu gemiden havalandıktan sonra 100 deniz mili uzağa giderek görüntü toplayabilecek. GİHA sisli ve yağışlı havalarda da görev yapabilme kabiliyetine sahip olacak.

ETİKETLER :
Diğer Bilim-Teknik haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA