İŞ ADAMI VE SANATÇI KİMLİĞİ İLE MURAT GÖKDEMİR

Gökdemir kendi deyimiyle ‘Havasının Sert Yiğidinin Mert Olduğu’ Hoçvan’da 1974 Yılında Haciali Köyünde doğdu. İlk Öğrenimini köyde, Orta Okulu Kars’ta; liseyi ise İstanbul’da bitirdi.
Bu haber 2013-11-18 20:15:15 eklenmiş ve 2015 kez görüntülenmiştir.

İŞ ADAMI VE SANATÇI KİMLİĞİ İLE MURAT GÖKDEMİR

 

Çoğu insan dışardan baktığında Murat Gökdemir’i etkinliklerde ortaya çıkan bir sanatçı olarak tanır.  Gökdemir sanatçı kişiliğinin yanı sıra gıdadan tekstile, eğlence sektöründen turizme, hayvancılıktan sanayi işletmelerine kadar birçok dalda iş yapan bir işadamı olduğunu öğrenince şok oluyoruz.  Gökdemir 80’lı yıllardan günümüze değin iş ve sanat dünyasında bölge gençliğimizin İstanbul’da ki en önemli temsilcilerinden biri olduğu gibi; bu anlamda tam bir tarih hazinesi.  Bu konuda adeta ayaklı bir kütüphane.

 

Bilinmeyen Yönleri ile Murat Gökdemir:

 

Gökdemir kendi deyimiyle ‘Havasının Sert Yiğidinin Mert Olduğu’ Hoçvan’da 1974 Yılında Haciali Köyünde doğdu. İlk Öğrenimini köyde,  Orta Okulu Kars’ta;  liseyi ise İstanbul’da bitirdi.

Lise yıllarında iş hayatına atılan Gökdemir, bir taraftan iş dünyasında hızla büyürken diğer taraftan küçüklüğünden beri tutkunu olduğu müziği de hiçbir zaman ihmal etmeyerek hayatına yön vermeye başladı. Şan derslerinin yanı sıra birçok müzik hocasından dersler alarak kendisini çok iyi yetiştirdi.

 

90’lı yıllarda liseyi bitirir bitirmez gıda alanında işe başladı. Market ve toptan satış işine girdi. Bostancı Sanayi Sitesinde iş hayatına atıldı. Kendi kafeteryasını da açarak hizmet sektöründe de iş hayatına başladı. Ardından askere gitti.

 

Askerlik dönüşü gıda ve tekstil alanında hizmet veren ‘Baran Ticaret LTD. ŞTİ’ firmasını kurarak iş hayatına resmi olarak başladı. Bir taraftan tekstil, bir taraftan market, bir taraftan da toptan gıda satımı işine girdi.

İş alanında giderek büyüyen Gökdemir doğduğu yeri de unutmadı Ardahan Hoçvan’a petrol istasyonu kurdu. İki yıl bu alanda da faaliyet gösteren Gökdemir, bu alanın yabancısı olması dolayısıyla petrol işine ara verdi.

 

Gıda ve turizm alanında yoğunlaşan Gökdemir 96-97 yıllarında İstanbul Anadolu Yakasında işlettiği mekanlarda ilk defa Kartal’da Sarıgazi’de, 80-100 kg’lık dönerleri takarak hemşeri camiamız içinde döner furyasını başlattı. Girişimciliği sayesinde birçok hemşerimizin ve çevresindeki insanların iş kurmasını, işveren olmasını sağladı.

 

Bir ara sanayi işine (Eskişehir’de ERAM Bisküvi Fabrikası ve Hayvancılık (Malatya’da Çiftlik) sektörüne de giren Gökdemir bu işleri yaptığı yıllarda Ardahan’da en çok canlı hayvan alımı yapan tüccarlar arasına girdi. Körfez krizi ve savaşının (Irak Savaşı) başlamasıyla bu iki sektörden geri çekildi.

 

İLK ALBÜMÜ 'HOÇVANLIM’I ARDAHAN’DA ÇEKTİ

 

Sanat çevresinden yoğun bir arkadaş gurubuna sahip olan Gökdemir çevresinin de istemesiyle 96-97 yıllarında sözü ve müziği kendisine ait olan “Hoçvanlım Türküsü” ile ilk albümünü çıkardı. Albüm çekimleri Ardahan'da yapıldı.

Zaman ilerledikçe müzik alanında daha da yoğunlaşan Gökdemirin çekimleri tamamlanan 2.albümü ise yakın bir zamanda piyasada olacak. 2. Albümde de yine söz ve müziği kendisine ait eserler çoğunlukta olacak. Bu albümde çıkacak “Sende Ben Gibi”, “Hoçvan Senin Olsun Sende Benim Ol Nazlı Yar” gibi duygu yoğunluklu parçaların söz ve müziği yine kendisine ait.

Günümüzde gıda, turizm ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren Gökdemir, bir sanatçı olarak müziği hayatından hiç eksik etmedi. Bu anlamda Kadıköy’de ‘Kırıksaz Türkü Bar’ ve Hoçvanlım Türkü Bar’ı açarak kendi barlarında haftanın belli günlerinde sahne alıyor.

 

GÖKDEMİR 25 KASIM’DAN İTİBAREN BARIŞ TV’DE

 

Gökdemir’in en önemli özelliklerinden biri bölgesine, arkadaş ve dost çevresine karşı aşırı derecede duyarlı ve hasas olması.  Bu hassasiyetini iş hayatı ve sanat hayatında her zaman ortaya koyan bir iş adamı bir sanatçı. Günümüzde 60-70 kişiye iş ve aş veren, istihdam eden ve 20 yıla yakındır çalıştırdığı insanları asla bırakmayan onlarla çalışmayı prensip edinmiş bir insan.

Gökdemir sanatını ulusal düzeyde icra etme, bölgemizi ve bölgemizin kültürünü daha iyi bir şekilde tanıtmak için “Gökdemir’le Anadolu’dan Türküler” programı ile Kasım Ay’ının 25’inden itibaren Barış Tv.de seyirciyle buluşacak. İlk Programı 25 Kasım Pazartesi günü başlayacak ve her pazartesi Akşam 19-21 saatleri arasında programını icra edecek. Gökdemir  6 ay sürecek olan programın temel amacı bölgemizin kültürünü, sorunlarını, iş-stk-sanat dünyasını ve sorunlarını daha geniş kesimlere taşıma en önemlisi bölgemizi tanıtmak olacaktır dediler.

 

Gökdemirin seslendirdiği eserlerden bazıları

HOÇVANLIM (Dinlemek için linke tıklayınız)

http://www.youtube.com/watch?v=dAF65xy_NTc

http://www.vidivodo.com/video/hocvanlim-murat-gokdemir/897575

 

DKM / HABERBİYOGRAFİ

info@dogukultur.com

 

 

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA