B.Vanspor'un Grubuna Bakış

Spor Toto 3. Lig 3. Grup da geride kalan 8 haftalık maç maratonun da, çokta ön plana çıkan bir takım yok. 8 Hafta da 4 kez değişen lider,puanların birbirine yakın olmasından dolayı yine değişecek gibi görünüyor. Bu hafta sonu oynanacak 9. Hafta maçları saatiyle 13.30'da başlayacak.
Bu haber 2013-10-23 06:43:49 eklenmiş ve 16534 kez görüntülenmiştir.

Spor Toto 3. Lig 3. Grup da 8 haftalık maç maratonu geride kaldı. 18 Takımın mücadele ettiği grup da, hangi takımların zirveye oynadığı azda olsa netlik kazanmış oldu. Ligin başlamasıyla ilk iki hafta Kayseri Şekerspor lider olurken, 3. Hafta liderlik koltuğunu B.Vanspor, 4,5 ve 6. Haftalarda ise İstanbulspor kaptı. Son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla çıkışa geçen Menemen Belediyespor ligin 7. Ve 8. Haftalarında liderlik koltuğunu İstanbulspor'dan devr aldı. Grup da puanların birbirine yakın olmsı sebebiyle 8 hafta da 4 takım liderliği tatmış oldu.

Oynanan 8 haftalık maraton sonun da, Lider Menemen Belediyespor mağlup olmayan tek takım olurken, Kırıkhanspor ise galibiyetle tanışamayan tek takım konumunda. İstanbulspor rakip filelere atığı 18 golle en çok gol atan, Bafraspor ise kalesinde gördüğü 18 golle en çok gol yiyen takım oldu.

Lig başlarken adından hiç söz ettiremeyen Yeni Diyarbakırspor istikrarlı gidişatıyla play off potasına yerleşmiş durumda. Ligin 8. Haftasında en çok gol atan B.Vanspor ise averajla 5. Sıraya yerleşti. 8 hafta da 4 kez değişen lider, bundan sonraki haftalarda da sürekli değişecek gibi görünüyor. Çünki zirvede yer alan 7 takımın puanları birbirine yakın, kazanan takım yukarıya çıkarken kaybeden takım ise inişe geçecek. Şuan da ilk 7 sırada bulunan takımların puan kaybetmesi,orta sıralardaki takımların puan almasıyla da zirve ortakları çoğalmış olacak.

Ligin 9. Haftasından itibaren oynanacak karşılaşmalar grup da yer alan 18 takım açısından da zorlu geçecek. Takımlar şuan da az kayıpla kendilerini 2. Transfer dönemine atmanın hesaplarını yapıyor. Şuan grup da çokta ahım şahım bir kadroya sahip güçlü, silip süpüren bir takım yok.

2. Transfer dönemine az kayıpla giden ve 2. Transfer döneminde tutarlı, nokta birkaç transfer yapacak takımlar, ligin 2. Yarısını daha rahat geçip sezonu ya lider ya da Play Offa kalarak noktalayacaklardır. Şuan da grup da öne çıkan takımlar tabiki vardır. Ama bu takımlar da biliyor ki, ellerindeki mevcut kadroyla istikrarın yakalanamayacağını. İstanbulspor, Keçiörenspor, B.Vanspor, Menemen Belediyespor, Gölcükspor ve Tuzlaspor bunlardan bir kaçı. Sezon başlamadan adı ön plana çıkan Şekerspor, Kocaelispor ve Kayseri şekerspor istikrarsız bir gidişatlı yolarına devam ediyorlar. Ama, bu takım Ocak transferinde atacakları adımlarla herkesi şaşırtabilir.

Şu ana kadar sıkıntısız geçen ligde, bu hafta sonu 18 takım 9. Kez puan avına çıkacak. Lider Menemen Belediyespor, ve takipçisi olan 4 takım, İstanbulspor Yeni Diyarbakıspor, Keçiörenspor ve Gölcükspor, 9. Hafta maçlarını deplasmanda oynayacaklar. Bu 5 takımın deplasmanda puan ve ya puanlar kaybetmesi, B.Vanspor ve Ayvalık Gücüspor'a ilaç gibi gelecek. Tabiki bu 2 takımın bu hafta sonu kendi evlerinde oynayacakları karşılaşmaları kazanması gerekli. Zirveye ortak takımlardan, Keçiörengücü-B.Vanspor'a İstanbulspor ise Ayvalık Gücüspor'a konuk olacak. Görünen 9. Hafta karşılaşmalarının zorlu geçeceğidir.

ETİKETLER :
Diğer SPOR haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA